Tuesday, June 28, 2011

Berani kah Si Suami jawab begini?

Tetiba teringat dialog antara kami satu ketika dahulu. Echewah .. skemanya ayat!!!
Seorang isteri .. kalo berkata begini ~ I tak leh pegi la .. husband tak bagi. Bangga. Terasa mcm Isteri Mithali je. Dah nampak bayang pintu syurga.
Kalo suami pulak? Berani tak dia jwb camni ~ I cant join u la .. wife i tak bagi. Rasa bangga mcm kitorang gak ke?? Ke .. terfeeling 'queen control' or dengar cakap isteri?? Hihihi.

30 comments:

Tina Othman said...

haha kalau tina, tak mungkin dia akan cakap macam tu, bagi ke tak dia tetap akan pergi =)

eliyaezlinalias said...

isk! tabaek QQ tau!

Isteri Encek Bard said...

2 SITUASI BERBEZA DAN MEANS BERBEZA KAK. SWEET

aizamia3 said...

kalau wife yang cakap itu menunjukkan rasa hormat pada suami tapi kalau takdenya dia nak cakap macam tu.. buat kena gelak je.. confirm dikatakan queen control..

eMMe said...

Salam Kak Chik, hurm...tak rasa suami akan jwp cam tu, dia akan kasi jwpn lain...tak mo mention bini tak bagi, ckp la ade hal laaa...kan..takmo burukan bini dia tu, hehehehe....

slumberdek said...

bagi wakiluntuk kaum lelaki....tak keluar perkataan cam tuh. buat malu jer kalau ada sah2 org tu takut bini

sarah-najwan said...

rasanya..xde laki ckp gtu..paling terik dorang ckp gini ajo..

"aku xle ikut la..bini aku ade keje..aku kene jage anok.."

asik guna nama bini ade keje ajo..hahhaaa

qemaishak said...

jrg jumpa laki ckp gitu kakchik..depa Ego tinggi, mau diketawakan kawan2 cakap takut bini lak hihi

diana said...

hehheeh...
kita kan pernah jugak cakap "tak payah la pi..abang.>"
lepas tu bila suami kata "okey.."
kita pesan kat suami.."kalau orang tanya jangan cakap kita tak bagi pi..ye?"
hehehhe

ieda said...

ahahahahha terperangkap disituuu :))
kalau dgr baik2 cam queen control lah tuuu :))

Aida Azryn said...

hehe.. ada 2 maksud yg berlainan. lol. XD

risa said...

ada ke suami cakap macam tu? hehehe selalu derang berkias kot.."ai takleh pegi lah..kena temankan wife ai..ekekeke

Encik MamaT said...

hehehehe... malas la nak ikut.. isteri aku sorang kat umah.. hehehe

My Little Diary said...

hehehe
tak pernah dgr lagi lelaki ckp camtu...
kat opis ni pun kalau yang lelaki takleh join kita org punya xtvt lepas keje,
jawapannya mesti.. malam ni ada hal lain la....

Amy Syaquena said...

Kak cik amy x pernah mengalami situasi macam tue so x tau reaksi si suami macam mane. Rasanya kalau suami yang sayang bangat sama isterinya mungkin terasa bangga tapi kalau yang jenis takut bini mungkin akan terasa diri di control kot..

Aku Ibu Muda said...

mati hidup balik pon dia tak kan cakap bini tak bagi, at least mesti cover kata ada hal lain...haha

makdara TERdiva said...

kalau dpt suami mcm ni..
para isteri kena buat sujud syukur.. :)

bukan atas dasar queen kontrol tp kerana suami itu lebih pentingkan keluarga dari kawan2nye

MamaYatie said...

rasanya org laki konpem tak jawab cenggitu..merekacipta la alasan lain jwbnya

Piasara said...

"berani ker org laki nak cakap camtu..kang nanti di gelak ngan kawan2..pastu kena cop..takut bini,heh.."

Ummiakid @ lily said...

dialog yang menjadi pobia besar utk lelaki ucapkan kot...boleh kena gegata kalau terpacul dari molut diaorang rasanye...

kalau pompuan...mcm kc ckp...terbayang pintu syurga...

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

hehe kalau macam tu mmg nampak queen control la..adess..

el said...

suami el x kata bini x kasi
dia sllu jwb....kena jaga anak2..jd bbsitter hahahaha

SYANI said...

Kalau suami saya, dia pun takkan cakap camtu. Selalunya dia bagi excuse ada hal. Tapi kalau bab2 yang dia suka, tak tanya pun, just bagitau dia nak pegi mana jer..

YanaMIB said...

knp dorg xleh bezakn queen control/takut bini dgn HORMAT pada isteri eh? adeh..maybe mentaliti masyarakt kot klu ikut ckp bini nnt org cop dia tkt bini or queen control..sbb tu kot laki ssh nk bgtau 'isteri' tu alasan utk dia xdpt join sesuatu aktiviti ke apa² =)

alinac lover said...

hehhe..sabar je la.. kalo ada laki mcm tu..best~ hehe

Ct Arina said...

tu lah yg selalu jadik bile sang suami seringkali menyalahgunekan 'syurga seorang isteri d bawah telapak kaki suami' ehe^^ peace.

EZAN IDMA said...

hhhahha mesti org ckp queen control

Nour Akmal said...

ala..tak slh kot kan kak KC klu ade laki jwb mcm ni..
klu isteri dgr sejuk je ati kot..huhuhu

Melati Qistyna's Mummy said...

heheheh, terbaek la kc :P

Peri PiA said...

hihi,bkn takut sayanggg

ade ke?