Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hari ke 5 ~ Kita pulang yok!

Masa utk pulang ke rumah kami di Jakarta. Ecece .. rumah sgt la konon. Bak kata Yanti@Pinky, udah rindu pada bilik tido kami di Jakarta sebab di Bandung, kami tido berpelok-pelok selama 2 malam sebab 1 katil King tido 4 org. Tiap kali nak tido kena "Excuse me .. Tepi sikit ..." Hihi. But seriously, Deluxe room kat Carcaddin Business & Entertainment Hotel is very big, nice, spacious and modern. Takat 5, 6 org 1 bilik tak de hal .. just ask for extra bed. Kitorg mau dekat dan mesra ... tu psl sanggup tido mcm dlm tong sardin. Hihi.

Kami dan makanan memang tak dapat dipisahkan. Itu lah rahsia kami gebu. Hihi.

Morning breakfast at the Coffeehouse dan bersantaian sambil baca Qoran (newspaper le ..) Eh .. ada apa dlm beg?? Syhhhh .. Rahsia kami ber5. Hihi.

2nd round ke Pasar Baru .. survey itu dan ini di sini. Cantek dan murah weih. Berbaloi-baloi kalo beli di sini.

Kalau ke Bandung, beli Brownies dan makan aiskrim di Kartika Sari harus dan wajib.

Suasana di dalam Rumah makan Dago Panyawangan. Pilihan yg tepat buat yg suka pedas mcm kami.

Pulang yok .. 

Ya Ampun ... Tasnya beranak ya? Ini baru yg di Bandung, belum campur yg di Jakarta. Bell Boy tu pun kaget menyusun tas-tas kami. Hihi.

Our next destination :- Kembali ke Hampston Park Apartment, Jakarta. Nama je bertolak pagi tapi dekat 12 mlm baru sampai rumah. Singgah Hotel Mulia jumpa HZ dulu, pegi rumah tailor di Ciputat dulu. Tido sungguh lena malam itu sebab 'capek total'. But it's worth .. really worth. 



12 comments:

deAnza-wAnda said...

wah... best nye aiii... nak ikot lah len kali.. bole kc??

risa said...

jom balik jommmmmmmm..mesti seronok kan tak sabar nak balik peluk bodyguard..huhuhu

eliyaezlinalias said...

Iskkkk jeles bertubi2 dah nehhhhh

Cik Ina Do do Cheng said...

amboi berjimba-jimba kat bandung ye. cukup tak shopping banyak tu. kalau cakap bab makan, cik ina pun suka. best

LaNuNsepet said...

bestnyar...
nak bercuti.. tapi...
owh banyak tapi tu tapi ni..

bila nak ajak lanun...

Nieda said...

Bestnya bercuti. Akak pun baru pulang dr sana Isnin lepas. Tapi kempunan tak singgah di Kartika Sari.hu,hu.

Princess Nur said...

waduh2..kc udah bisa ngomong indon ya? hehe..nak tas satu!

alinac lover said...

byk nyer shopping..pengsan hehehe

Ct Arina said...

bukan maen kc bershopping! ehe

Peri PiA said...

Asyikkk

Ummiross said...

beg beranak barulah meriah kan ella...

kakcik said...

Dalam be tu ada temep goreng, ya? (dah baca kat blog Nani tadi).

Kakcik suka eskrem tapi tak suka pedas. :)