Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jakarta Day 3 ~ Hampston Park Apartment, Ciputat & Bandung

Sesudah penat berbelanja di hari ke 2 hinggakan lampu gedung ditutup dan kami harus dikeluarkan dari gedung*hahaha .. kelakar!!* this is what we did on day 3.

Hampston Park Apartment, Jakarta Selatan ~ Tempat tinggal kami di Jakarta, depan Hotel Kristal dan dekat dengan Jakarta International School.  Interested to stay here?? Kol me .. contact me .. Email me .. Eh... dh macam agent lak ai ni. Hihihi. Btw, this apartment is very comfortable (Ada 2 & 3 bilik), bersih dan harga sangat berpatutan. 

We went to Ciputat to meet out Tailor ~ Kerja-kerja mengukur sedang dijalankan. Dua hari .. SIAP!! Kualiti?? Terbaik beb .. Hasil kerja Tukang Jahit ni ~ Mahrus dieksport ke Malaysia dan Singapore.

Meanwhile .. Kakak Cantek sibuk dengan urusannya. Tempah langsir, tempah baju .. mcm-mcm lah. Bukankah di Jakarta ni serba serbi murah .. so sekali harung la beb.

Dah selesai sume, kita ke Bandung menaiki mobil lewat Toll. 3 jam je, tak lama. Yanti@Pinky dan Dr. Rozzana yg sedang lena. Wahhh .. mimpi sapa la tu ye?? Hihihi.

Kakak cantek 'touch up' dlm keta. Ai yg tak leh tido layan lagu Blues sambil posing je la kerja. Hihi.

Dr. Rozzana ~ Bangun tido sambung keja lagi. Bizi betul Timbalan Dekan ni.

Di Bandung, haruslah wajib mencuba masakan Sunda. Wilujeng Sumping ~ Selamat Datang dari Restoran Dapur Sangkuriang. My 2nd visit to this place. Ai suka makan kat sini. Kalau ke sini, jgn lupa beli Dodol nenas. Special gitu!!

Ayam bakar dan Cumi goreng tepung

Sup Buntut Bakar, Sambal belacan dan Sup Buntut biasa.

Penuh meja dengan lauk pauk sebelum makan. Kalau ke Jakarta dan Bandung, jgn lupa cuba Jus Alpukat (Avocado). Jus-jus lain seperti stroberi, jeruk, laici, pink guava juga wajib dicuba. Berbaloi-baloi beb.

Ini bukti yg kami sgt lapar!! Hihi.

Kenyang sudah. Baru la semangat bergebang. Aksi spontan dan kandid Kakak Cantek. Kiut, kan. Hihi.

Love this place so much. Redup, sejuk dan damai.

Hatur Nuhun - Terima Kasih Sila Datang Lagi kot dlm bahasa Sunda. 
Terlupa lak ai nak tanya. Hihi.


18 comments:

YanaMIB said...

seronok btol tgk gbr2 sis jln2 nih..waaa nk jugakk..sob sob..bila lah nk ada tiket flight promo lagi nihhh..? grrr~ =.=

risa said...

weeeeeeeeeee...menggamit2 nak kesana neh..ada pelawaan dari mother in law nak kesana tapi macam takleh nak ikut jer:(

ummiross said...

Bandung memang best kan ella, sejuk dan lebih tenang berbanding Jakarta. Nanti klu nk ke Bandung bolehlah ummi contact ella ye, nk tanya apartment tu, dulu ummi sewa hotel je..

alinac lover said...

best nyer..lg3~

diana said...

wah..
sempat menempah..
boleh siap ke tu kakchik??
kalau kat malaysia, takde 2,3 mimggu tak siap la jawabnya..
hahahah

GreenAppleKu.com said...

kita pun lama tak jenguk kak cik. Waaa bercuti ke Jkarta yer..mana buah tangan utk saya?

Hanis Azla said...

wah.. best betul ke jakarta & bandung degn geng yer kak.. sambil shopping boleh bergebang..

Subhanallah.. saya baru teringatkan akak tiba-tiba nmpk msg akak di shout box.. miss u too..

azila said...

kc...jelesnya.patutnya dlm adengan suma tu, zla terselit sama..heheh

Alin Marlini said...

rindunye ngan makanan Indon...

qemaishak said...

sup buntut??nak pernah makan rasanya..
sambal belacan tu mak aiiih mengoda tul, mau bertambah nasi gini

Isteri Encek Bard said...

lapor terus tengok entry nie

mr.curly said...

mmg nmpak nyaman je..jgn lupe ole2 nye..hikhik

My Little Diary said...

seronoknyaaa....
i tak pernah sampai lagi ke sana.. :)

Daddy Ziyyad said...

memang kalau ke Indon, tak sah kalau tak makan ayam bakarnya, jus buah buahannya yang pure...cumi goreng...best!!

kakyon said...

dulu pergi bandung..tak pergi pun tempat2 yg kakcik pergi..huhuh. jeles tau..heheh

Ruhani Kassim said...

Salam.. boleh bagi no contact tukang jahit x? sb saya akan ke sane bulan 10 2013 ni.. thanks
anuarnani06@yahoo.com

Ruhani Kassim said...

Boleh beri no contact tukang jahit ni? anuarnani06@gmail.com... thanks

Akma Abdullah said...

hye dear. boleh dapatkan no contact tukang jahit ni tak? akma913@gmail.com