Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

"Ja-Dol" kita Ulat buku ...

'Ja-Dol' suka sangat layan novel. Feeling ooo .. layan novel nih. Hah???? Apakah 'Ja-dol' yg menjadi pembuka kata entry ini? 'Ja-dol' ialah perkataan baru yang kami dapat sekembalinya dari Jakarta-Bandung. Kata panjangnya ialah Jaman dulu (zaman dulu) tapi disebabkan orang Indonesia sangat malas berkata-kata, maka ayat yg panjang telah diringkaskannya menjadi dua suku kata mengikut kreativiti mereka-mereka. Lalu muncullah perkataan "Ja-dol" yang telah membuatkan kami gelak besar kuat  gila langsung tak control ayu kami berlima. Hahaha .. Sekali lagi kenangan terindah di Jakarta-Bandung muncul lagi. Seronok eh kat sana .. No paperwork .. No boss .. No driving but someone drive me .. No 'headpening' but happening. 

Yang terbaru. Entah bila la ngabisnya ye??

10 comments:

Ati Masrif said...

kita ni paling pemalas baca novel
hehe...takat cerpen boleh lah

takde ole-ole dari sana ke ..

^_____~

Peri PiA said...

hihihi ja dol

pia suka novel aisya sofea,lame xfollow

Ummiakid @ lily said...

dah lama kita tak baca novel...takut kemaruk mcm dulu...langsung x tido & buat kerja...sebab x sabar nak abiskan 1 buku tu...

diana said...

hobi baru ke kachik..??
tak pernah cerita punn...:)

Tina Othman said...

tina pun ada buku ni, best jugak

eelobor said...

hehehee....dapat lg satu perkataan baru ari nih

eliyaezlinalias said...

hahahah jadol...
sbb tu agaknyer artis dorg yg coli laser tu pggil JU-Per ekkkk????

risa said...

comel nye perkataan headpening tuh..ekekeke

makdara TERdiva said...

saya dah lama tak beli novel..baca apatah lagi..mood masih belum mari lagi

Alin Marlini said...

novel ni ada gak Alin simpan..tapi dah lupa plak jaln citernya