Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Makan malam hari pertama - Restoran Bandar DJakarta

Operasi Jalan-Jalan Cari Pasal diteruskan lagi. Dah settle sume isu masuk negara orang, Encik Driver udah menunggu .. terus pegi Mangga Dua. Jalan-jalan .. survey sana .. survey sini .. beli itu dan ini .. pastu lapar.  Almaklumlah .. banyak kalori udah di 'burn' masa aktiviti tengok itu ini di Sopink Mall tadi. So, ke Restoran Seafood Bandar DJakarta kita pergi. Memang dah plan awal-awal pun nak dinner kat sini sebab Restoran ni on the way back to our house. Ecece .. rumah kita la konon .. rumah kawan kita la korang. Bukan rumah kita. Hihi. 





Org-org terlibat dlm Operasi Jalan-Jalan Cari Pasal kali ini.

Sedap dan murah. 300 ribu je tau. Rupiah la beb .. bkn RM. Hihi.

Sambil makan, dihiburkan dengan nyanyian. Sedap u ols sore dua org awek ni. Malam tu je dekat 10 org 'celebrate birthday' kat sini. Sampai kitorang boleh hafal la lirik lagu  ~ 'Panjang Umurnya .. Tiup lilinnya .. Potong kue nya ..

Best .. best .. best .. dan rindu. Best sebab dpt luangkan masa dgn kesayangan ~ Mama, Kak Zana, Yanti dan Kak Nani. Rindu pulak kat mereka-mereka yg istimewa dlm hidup saya termasuk la pengikut dan pembaca tetap saya yg sedang membaca entry ini. Thank you korang. 


15 comments:

munna said...

berjalan2 dgn kawan2 mcm ni mmg seronok kan kc...

tomatokering :) said...

wahhhhh sedap ke tak tu kak chik ? :D

diana said...

nanyikan untuk kita sekali ye kakchik..
lagu ~ 'Panjang Umurnya .. Tiup lilinnya .. Potong kue nya ....
heheheh...

norh said...

sopink..sopink..dan sopink..la lala la

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

KC, kelaka dgn UDANG PANCET tu..selamat menjamu selera kak chik..take care

Isteri Encek Bard said...

eh, ketam jantan pun ado.. hihihihi

eliyaezlinalias said...

kakchik jgn lupa eh baju raya ai! ehehehehe

KuNanGKuNanG said...

syoknye..tp kalau gi sana kene la sedia duit byk2..sb mesti rambang mata nk shopping..he3

risa said...

makan makan..jalan jalan...memang beshh

alexa yussida said...

i miss u too..
but im going to stop blogging for a while till the end of this month,until i finish up all my paper for this final exam..doakan yus berjaya habeskan 5th year punyer exam ni n dapat masuk final year okies..:)

mmuahh muahhh...nak ole ole bandung !! :p

alinac lover said...

akak..happy2 ya kak~

Ct Arina said...

ole2 untuk rina kc! hihi ;D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

grrrrrrrrrrrrrr, tak sempat lg jumpa kak chik=_= ahhhhh tak kira one day kena jumpa jgk by hook or by crook.

teliur kepiting baladooo laaaaaaaH:DD yummy.

Peri PiA said...

waduhhh

Alin Marlini said...

hehehehe..best kan makan kat situ Kak Chik..udaranya segar bangat..tepian laut lagik...