Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bukan Nasi Goreng Gila ..

Bukan Nasi Goreng Gila yg Kak Nani mentioned dlm entry dia tu ye .. tapi ini Nasi Goreng Cepat dan Segera yg ai masak sendiri. From Bonda with Love ~ Buat santapan anakanda sekembalinya dari sekolah nanti. 

Senang weih buat Nasi Goreng ni. Potong dadu bawang besar, tumbuk cili api + belacan. Panaskan kuali, goreng ikan bilis dan Telur dulu. Ketepikan. Tumis bawang besar, masukkan cili tambah garam masukkan nasik dan kacau-kacau sampai sebati. OK .. siap dah. That's y ai panggil Nasi Goreng Cepat dan Segera. Sgt sesuai utk org yg hidupnya "ala-ala Emejing Res" mcm ai ni. Hihi.

17 comments:

Gen2Merah said...

wahhh, nampak sedap lah kak.. kalau orang bujang macam saya kan, lagi express nak goreng nasi. nasi putih+bawang merah+minyak goreng +perencah nasi goreng.. siapp.. hehehe
Salam ukhuwah salam kunjung mengunjung ya (",)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2..nasi goreng segera ye...sodap jg tu...

Izatie said...

Nampak sedap sangat ^^

Isteri Encek Bard said...

lapor plak tengok nasik goreng

My Little Diary said...

alamakkkk terasa macam malam ni nak goreng nasi la...hehehehee

el said...

nasi goreng mmg pebret
wajib ada telur goreng hehehehe

x sabar nak tgu duit dr kelab jutawan x sia2 join kelab ni..kelab ni mmg real http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=elly

risa said...

wahhhhhh memang pantas dan segera lah kak...saye sukeeeeeeeeee

tiefazatie said...

wah..nmpk sedap..cm kt kedai..hihi

nazirah said...

hehehe wah bole try buat ni hehehe
cayalah kakchik . hehe tomey je ;)

Farah Shamsudin said...

kc, farah pun selalu buat macam nie laaa.. maklumlah farah ni malas sikit nak msk2..hidup berdua je.. sedap kan..:)

YanaMIB said...

menariknya akak deco mknn cemtu..=)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kak chik..nampak sedap nasi goreng tue!ada lagi sepinggan tak?hihi

Amy Syaquena said...

nasi goreng kak cik dah macam yang jual kat hotel lak , yang sepinggan rm18 tue. sedapnya kalau dapat makan tue

qemaishak said...

Selalu gak buat nasi goreng simple gini..best makan ngan sambal belacan lak...fuh!

Peri PiA said...

nak rase

ShErA said...

wah nmpk sedap... shera suka kalau nasi goreng tu letak banyak2 cili api..

Ct Arina said...

pehhh bukan main cantik nasi goreng segera kc! ^_^