Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Masak-masak ari Ahad

Walaupun malam Sabtu balik kul 12 malam dan tidonya jam 3 pagi keesokan hari .. pagi Ahad tu kita tetap buat sarapan dan masak lunch. Padahal pagi tu dah bagitau Abah Aiman .. Sabtu dan Ahad ai tak masak tau, .. nanti u bungkuskan makanan .. sebab ai hari-hari masak. Wiken ai nak rehat.

Aiman pulak kata .. Ek Eleh .. mama tu cakap jer. Pantang nampak kuali, periuk tergantung mesti nak masak punya. Hihi. Hanya mereka-mereka mengenali kita sepenuhnya.

Ikan Tilapia 3 rasa ~ Manis, pedas dan sedikit masam kot 3 rasa tu?

Dipadankan pulak dengan Peria Katak yg pahit-pahit lemak. Masam, manis, pedas dan pahit ~ Molek sangat la tu. "Serasi sudah rasanya". Hihi ..



25 comments:

oshin-jamel said...

dapnye ikan tue..hehehehhe!!!!!

RashAtie said...

best!!

rara pinkmafia said...

tu lah hati sorg ibu kan kak.pape pon mst nk masak kan.

Isteri Encek Bard said...

wah peria goreng.. syedap

Ummiakid @ lily said...

ikan suke...peria x moo...rajin Kc...saya dh 2 minggu makan lauk tunjuk...bukan malas tapi bersebab..

risa said...

peri goreng!!! wallahhhhhhhhhhhhhhh
kegemaran ku sungguh2 laaaaaaa

eliyaezlinalias said...

sukeee peria rangup neh!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ohh..tidaakkkkkkk.....

Daddy Ziyyad said...

Unik tu talapia 3 rasa...tak pernah saya rasa lagi

makdara TERdiva said...

kalau memasak utk kesayangan, letih pun rela :)

mizzkechique said...

aiseymen...terliur tgk.. gulp..

Mak Wardah said...

Sedapnya...U memang ibu mithali. Nice reading your blog.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

masak tuk adik kak!

diana said...

mak aih..
ikan tu betul2 buat terliur la kakchik..
meh resepi!!

norh said...

meleleh dah air liur ni..hu hu

athirah said...

ajar trex masak =)

Mun said...

hehe..semua rasa pun ada :P

Farah Shamsudin said...

wah! KC memang rajin.. bukaklah kelas memasak macam ni.. farah boleh join..

Tina Othman said...

ala lapar terus tgk lauk² sedap tu, kc cmana buat peria tu?? sharelah resepi dia

Peri PiA said...

yummy,nak cube la peria tu

puanbee said...

bee tk pernah masak peria sebab tk suka hehe

Cik Ina Do do Cheng said...

sedap bila manis pedas masam brtemu pahit. part peria memang cik ina tak menolak.sedap.

Ct Arina said...

kc mmg the best! ;P

alinac lover said...

paria goreng tu nk try la

alexa yussida said...

perghhh kecur liur tgk