Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Layan Kotak Merah dengan kesayangan ..

Walaupun bizi, tetap cari ruang untuk diri sendiri ~ "Reward yourself" bak kata Kak Nani. Ini 'side activity' hari Sabtu malam minggu lepas penat bekerja di waktu siangnya. Ai keja Sabtu tu, sampai rumah pun dah pukul 4 petang. Kalau ikutkan penat, lagi best layan tilam empuk dan tv kat rumah je tapi mengenangkan ini aktiviti bersama kesayangan yang sokmo bizi dan bukan senang nak jumpa, kita "on" je lah plan ni, walaupun Kak Nani dan Dr. Rozzana hanya bagi jawapan awal petang tu. Tak pe .. tak pe .. ai tetap sabar menanti u berdua. Ai kan sayang u ols. Hihi.  


Bermula dengan jemput orang tu jemput orang ni oleh Yanti@Pinky yang telah bermurah hati nak drive*takmo la naik keta lain-lain, kurang mesra nanti.Hihi* ke RedBox The Curve destinasi kami.
 
Memula, kita tengok gambar cun-cun dulu. Bersedia untuk gambar kelakar dan over kitorang lepas ni ye. Hihihi.

Gambar atas :- Pasangan duet Ibu dan Anak ~ Kalau bulan bisa ngomong .. lalalala .. Serius ai tak tau camna nak nyanyi. Tapi 'kacang jer' buat Alisya dan Kak Nani. Sebenarnya kan, ia gelak guling-guling dan senyum kambing bila tengok aksi kitorang kat gambar ni. Mak aihhhh .. besarnya mulut. Memang 'feeling' habis .. tak control langsung masa ni. Hihihi ..

Oyster, Dessert dan Ketam Goreng Cili tu Kakak Cantek punya. Pandai weih dia makan seafood.

Nur Sarah Alisya yang menawan. Sapa tengok mesti tertawan. She has a likeable character, very friendly smile. Orang tengok dia mesti jatuh cinta. Ai harap satu hari nanti Alisya akan jadi Bintang besar. InsyaAllah. Amin.

Bulan itu .. bulan cinta .. Bulan itu .. Bulan kita.  Jom dangdut. Hihihi. Memori Daun Pisang, Secangkir Madu Merah. Wahhh .. Bukan dangdut jer kawan-kawan. Rock kapak, Kate Perry, J Lo dan jgn terkejut Sollawatullah dan Tobat Maksiat pun ada. Kitorang 'penyanyi versatile'. Ecece ... kononnnnn. Hihi.

Orang sibuk nyanyi .. Si Kembar sibuk dengan kamera. 

Say Cisssss ...
Dr. Rozzana just came back from outstation Friday nite. Walau belum hilang penat .. tetap bersemangat. 

Say mmmmm. 
Buat reader baru, let me introduce u to my 3 beautiful bestfriend ~ Yanti@Pinky, Dr. Rozzana dan blogger terkenal yang sape tak kenal,Kak Nani@Kakak Cantek ~ mama kepada Selebriti Blogger Hanis Zalikha yg cun melecun itu.

Say Peaceeeee. 
Kita ber4 je. Patutnya Kak CT join kita tapi disebabkan dia sibuk dgn lain-lain urusan dunia .. maka dia tak ada.

Kotak merah buat kita ceria.

Kita duduk kat sini sampai Kotak merah kata 'Babai'. La .. dah kena balik ke?

Walau dah diucapkan "Babai" oleh Kotak Merah, kami masih tak mau berpisah. Kita 'gather-gather' lagi kat Gulam Mee. Sambung layan air panas pulak dan gelak. Cerita punya cerita punya cerita .. akhirnya Yanti antar Kak Nani balik rumah .. pastu antar Kak Zana dan last sekali antar ai. Ok la tu .. punch out dari rumah pukul 6, punch in sebelum 12 malam. Mcm Cinderella kan kitorang? Hihi. Tq Yanti sebab sudi drive kami .. memang adik yang baik la u ni. Ecece*bodek*

29 comments:

risa said...

weeeeeeeeeeeeeeeeee
bestnye kak..teringin nak gether2 ngan kengkawan..emmmm kena tunggu anak2 besau2 le...dah beso dah..tp masih ada baby plak..ayarkkkk!!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2 bestnya p karok....

babylove said...

seumur hidup x pnh masok... teringin.. tp x terlangkah kaki ni pergi.... tatau np

oshin-jamel said...

wahhhh!!!lama dah oshin x p karok!!!windunye nk kasi sore serak blk..hehehe!!!

munna said...

seronoknya kc... tak pernah nyanyi kat pusat karaoke..selalunya tumpang nyanyi bila ada kenduri kahwin je...

eliyaezlinalias said...

wahhhh! kc layan dangdut!!! gelek tak??? hahhahah

ShErA said...

best betul ni karaoke...

makdara TERdiva said...

hamboihh KC..goyang inul nampak! thehehe!

SANDRA AZWAN said...

Waa, seronotnya keluar berkaraoke....nanti ajak Sandra sekali ek...;-P

Hanis Azla said...

karaoke dah best, jumpa geng tentu lagi best kan kak.. suka tgk gambar jelitwan2 yg cantik & comel lote semua tu..

alinac lover said...

waaa sakan ek~ hehehe

Sunah Sakura said...

dangdut sokmo! hahahaha~ bila la dapat jumpa kakchik ni yeee~

YanaMIB said...

pehh rugget tu sesi ibu ibu menghavockan diri dkt kotak merah..feeling nyanyi buka mulut luas² tu xtahannn..haha..neway nice pic kakchik..nmpk happening sgt =)

ieda said...

wah syok nya kak .. sesekali berkaraoke .. + dapat jumpe mummy hanis zalikha tuu .. best2 :)

JunAina said...

bestnya dapat release tension sepanjang minggu cam gitu...

diana said...

heheh...
penuh perasaan menyanyi tu..
tapi tengok gambar ni nampak macam kakchik tau je lagu tu cemana..
heheh

Mama Zharfan said...

me tak pernah pegi karaoke heheh

Mak Wardah said...

Really happening...Bacapun segah mata

ghost writer said...

makanan yang best saya layan mata time perut tengah lapar..hihi

happy ye kak ella.

Tina Othman said...

wah bestnya, sesekali reward diri sendiri kan kc

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah seronoknya bergembira dgn kengkawan..siyes sy x pndai mcm ni..mana-mana pegi dgn husband je..

Qaseh dalia adelia said...

pehhh bestnye kak chik ,,kuat ngat nyanyi haha

qemaishak said...

Happy je tgk gambar KC & kengkawan karok..dah lama tak karok last zaman bujang dulu hehe

Peri PiA said...

karokkkk

Benrauf said...

sedap la pulak tengok oyster tu. terus mengidam.

Cik Ina Do do Cheng said...

kotak merah ke hijau kalau dah masuk, memang berat kaki nak melangkah keluar. lagi kalau dah pegang microfon. dah lama tak asah bakat ni.

Ardini Humaira said...

seronoknya ada kawan2 yang sekepala :D

Ct Arina said...

bile la dpt join kc n the geng ni.. teringin sgt2! =)

Mama Likha said...

bulan ini... bulan cintaaaaaaaaa ! hehehe