Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cari jalan keluar

Sambung lagi cite Hepi hour dengan kesayangan malam Sabtu lepas. Nak dijadikan cerita .. walaupun kitorang gerak dari SU utk jemput Kakak Cantek di BJ dalam lebih sikit pukul 5, tapi kitorang Chek In kat Red Box The Curve pukul 6:45. Isi minyak dulu .. top up Touch n Go .. belum lagi ai kata Exit Kota Damansara .. yg len kata Exit Damansara. Hmmm ..lambat sgt cakapnya .. ambek kau .. terlepas simpang. So, kita Exit Kota Damansara je lah. Sampai jugak, kan. Hihi.

Sampai je, Yanti@Pinky round-round carik parking. Dapat la parking kat B2. Wah .. menonong ramai-ramai kuar carik tangga. Kuar tangga .. menonong cari tangga naik ke Red Box pulak. OK. Sampai sudah .. selamat semua. Tak sabar dah nak nyanyi masa ni.

Standard la karaoke kat Red Box, mesti 3 jam, len la kalo ambek VIP room, boleh la nak nyanyi sepanjang malam. So, kul 9:45 kita gerak kuar. Masa lalu lalang kat luar The Curve tu, terkial-kial kitorang cari arah tangga yg kita naik tadi. Ai kata sini .. Yanti kat situ .. kak Zana kata sinun. Haaaaa .. camna?? Nak pollo sapa? Sudahnya kita jalan sikit .. pastu nampak lift, pastu ai cakap pe kata kita turun lift? Don't worry mesti jumpa kereta kita punya .. camtu la ai cakap. U tau sebab apa i'm so confident?  


Jeng .. jeng .. Jeng ..

Sebab ai dah 'standby back up plan dah'.

Tu dia .. Ai dah siap-siap ambek gambar tiang parking keta si Yanti. Pe orang kata .. Sediakan payung sebelum hujan? Dah tau dah, bila tengah excited tu, lupa semua tadi parking kat mana. Sib baik ada henfon cap Ayam ai tau. Banyak jasa weih henfon ni kat kitorang. Masa kat Bandung dulu, GPS henfon ni jugak jadi penyelamat kitorang. Biarpun bukan Blackberry atau Iphone yang canggih lagi meletop tu .. tetap sayang kat dia ni. Hihi.

27 comments:

azian said...

hahahhahaha..
KC...sy pun kdg2 lupa taw parking kat ne...heheheheh

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ini sudah bagus....siap ada back up lg..cayalah kc...

Aku Ibu Muda said...

wani pon suka snap gmbr tiang ni :)

Hanis MY said...

enpon cap ayam yg byk berjasa...

azila said...

mmg wajib amik gmbr tiang ni..kalo x, xjumpa jalan pulang:)

qemaishak said...

hehe bagus gak taktik kakchik ni kalau tak sure medondon cari parking ye dak :)

aizamia3 said...

ni ai biasa buat kalau tempat yang ai tak biasa pergi, nak pulak tanpa ditemani oleh en. suami.. hikhikhik..

sherry said...

Hi Kak chik/

apa kabar?

Ujang9897 said...

wow..karok..=)


saya dulu dah amik gambar pun keta dh mcm ilang dkt sunway..heee

nazirulhazwan~ said...

wakakakaka, tu tanenye da tue da tu kak:p sampai kene snap pic.hehe

diana said...

tips kakchik ni sampai sekarang kita ikut..
snap tempat parking untuk tanda tak bagi lupa..
hehehhe

Farah Shamsudin said...

farah pun selalu snap macam tu jugee.. hehehe.. selalu lupe..

risa said...

pandainyeeeeeeeeeeee...saye ni siap tulis nota kalo pegi sensorang la:)
***kakchik..hp kite sama...lalalala

Mak Wardah said...

Idea bagus Kakchik. Saya selalu lupa mana parking. Ni inovasi pun orang pelupa.

sarah-najwan said...

sejak saya baca n3 KCE pasal paking tu..sejak tu la saya amalkan..mmg xlupa..hee..dan senang jumpa

ShErA said...

wah.. siap snap gmbr lg ni... boleh la lps ni shera follow mcm kakchik...

Mama Zharfan said...

me biasanya tulis lokasi parking space tu like level berepa, petak berapa

boleh tiru idea kc lps ni heheh

Adzriel @ Liza AB said...

kalau tak amik gambar tiang, liza catit kat kertas.. tips terbaik.

ada tips nak slimkan perut buncit?
http://adzriel.blogspot.com/2011/06/kurangkan-perut-buncit-berkesan-ke.html

lagenda said...

baguih no idea mengingati tmpt parking nih??

Sok lusa, mak nk aplikasikanlah tips KC nih! Hikhikhik...

Ati Masrif said...

syok gak lama tak
karaoke tuh...
duk dlm hutankan..hehe

Peri PiA said...

heheh terlajak

Amy Syaquena said...

sejak kejadian mencari parking kereta di midvalley terus amy buat cara ini snap pic yang boleh menunjukkan di mana kereta di parking..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, untung ada camera ni kan???
bagus cara ni.
mmg sering juga terjadfi hal mcmni kalau tak biasa di suatu tempat tersebut even yg biasa pun, pernah jd mcmni:))

Cik Ina Do do Cheng said...

cik ina kalau ngan anak selalu meraban kalau nak cari balik tempat parking kita. baguslah idea ni boleh tiru.

ibu qaleesya said...

hahahah nasib baik ambik gambo.. kalo tak nanya akak mencari keta park kat mane.. saya pun selalu lupa kalo bab parking nih... hahahha

Ardini Humaira said...

dni pon wat cemni jugak hehe

Ct Arina said...

da penah ikot tips akak ni! ehe