Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sayang bukan kunci bahagia?

Org kata .. sayang itu kunci kebahagiaan. Saya nak tambah sikit .. sayang sahaja tak cukup untuk membina sebuah kehidupan yang bahagia sebenarnya. Sayang harus didatangkan pakej bersama rasa tanggungjawab atau 'responsibility' ~ Baru lengkap dan sempurna rasa sayang itu. Makanya, tak perlu kata-kata over romantis atau jambangan bunga yg mahal untuk menunjukkan kasih sayang. Cukup dgn sikap ambil berat, tanggungjawab, prihatin, bertolak ansur, bekerjasama, saling memahami dan kesanggupan untuk susah senang bersama. 


Yang penting .. PRIHATIN BUKAN PERHATI.

Saya yg prihatin. Hihi ..



26 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

setuju 200% kc...

Ummiakid @ lily said...

setuju dan like 1000 juta kali...

Syazwan said...

saya sokong ;)

al_hakim said...

betul..tp biasanya dari sayanglah akan timbul semua sikap di atas..=)

pena rozie said...

sokong & like gak....

risa said...

sayang menyayang
cinta di kenang..perasaan menjadi rinduuuuuuuuuuuuuuuuu...hehehe
perihatin memang penting sebab kalau org care maknanya org tu sayang..kan kak kannnnn

Isteri Encek Bard said...

saya skong entry kakcik.. suker entry ni.. betul tu kakcik bunga dan kata-kata cinta tak beerti sayang.. apa yang penting tolak ansur sesama pasangan, toleransi berkesans sesama pasangan

Tina Othman said...

setuju sesangat, disamping tu rasanya material pun penting jugak kan dlm perhubungan, yelah mana boleh hidup dgn kasih sayang je, duit pun penting jugak

MamaEma said...

bunga cantik cuma seketika.... tanggungjawab adalah yang utama

Chik Att said...

betul ... sayang tanpa tanggungjawab ..... tak ada maknanya ...

perhatian , tanggungjawab abil berat ... adalah kombinasi sebuah kasih sayang

Tasha said...

pritahin bukan perhati tu best!

sahromnasrudin said...

memang kakchik prihatin sungguh..bagus2....ramai org tak prihatin termasuklah sy huhuhhhh

YanaMIB said...

nasihat dr kakak yg baik..hehe..thanks kakchik! ^_^

hanaahmad said...

saya setuju tu kakchik!

Izan Ishak said...

izan setuju sangat2 KC...

Aku Ibu Muda said...

yeszaaa...agree dgn KC

eh, KC h g spa tu lom? wani hampir2 lupa dah..huhuu

diana said...

nasihat dari orang yang kaya dengan kasih sayang..:)

Daddy Ziyyad said...

Setuju!! Cuma saya nak tambah lagi satu elemen yg kena ada : wang. Bukan bererti materialsitik, tapi tanpa wang, kasih sayang boleh hancur luluh..

Ibu Darwisy said...

nak tambah lagi 1 boleh KC..lau sayang je tapi xkeje, duit xde nak makan hape..makan la sayang tu..hehehe..sayang KC..

eelobor said...

nak komen pendek jer.... saya setuju

Farah-Zii said...

haah.. betol betol betol.. hihihi..
Prihatin bukan Perhati.. ekekekeek

Hanis MY said...

betul tu kakchik...saya setuju... terima kasih sudi singgah blog hanis... :)

ShErA said...

sokong2... bahagia hidup dgn org yg penuh kasih sayang...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

sumenye adalah tanggungjawab bersama kan :)

alinac lover said...

heheh btol tu!

sergeant keroro said...

setuju!! XD