Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jangan-jangan ...

Jangan-jangan dia ...
Entah-entah dia ...

Jangan-jangan dan Entah-entah tu bermakna satu yang tak pasti dan kebiasaannya disertai dengan rasa syak wasangka? Hmmmm ... Boleh mendatangkan bahaya kata-kata itu kalau tak digunakan dengan sebaiknya.

So, avoid saying something that u are not sure. Kalau tidak .. BAHAYA!!

14 comments:

eliyaezlinalias said...

BAHAY???!
lariiiiiiii....!!!!!!!!!!!!

sarah-najwan said...

tu la kan..tak baik bersangka gtu..

pastikan siasat dulu..barulah sah..

Isteri Encek Bard said...

baik jgn teruskan ayat-ayat cam tu. hihihi

risa said...

jangan buruk sangka kan kak cik:)
kalau dah rasa jangan jangan tu baik terus tanya tuan punya badan:)

Shiela Firdaus said...

terus je 'haaaa..dia yang buat!'...hehehe

Mun said...

betulll..silap2 boleh mendatang kan fitnah..

ShErA said...

betul2... satu perkataan boleh membawa seribu erti

Bulan said...

'kot kot' pun same gak akak :)

luahfikiran said...

SALAM,
MEMANG ELOK KITA BERWASPADA!

Peri PiA said...

setuju sangat2

puanbee said...

betui tu .. silap2 leh dtgkan fitnah huhu

Cik Ina Do do Cheng said...

betul tu kak chik , sila avoid ye,terutama part halal dan haramkan. cakap pasal orang sebarangan pun tak boleh , jadi fitnah.

Nour Akmal said...

tp benda ni biase lh kak..
emm..kdg2 fikirkan benda bukan..
jd nya akan jd buruk sangka lah kan..
emmmm...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

setuju~~

nak ckp ayat ni..jangan2 KC tak rindu adik kot?hik3..gurau jek sis