Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Lagi aktiviti hari ke 3 ~ Panjat Gunung dan sopink!!!!

Habis makan dan kenyang .. perut pun sudah berenti bergoyang dangdut .. jom kita panjat gunung. I still remember when i visited this place 3 years ago, bayaran masuk ke sini cuma belas ribu je. Pastu tempat ini diswastakan maka bayaran masuk ke sini udah naik hingga ke 50,OOOIDR. Mahal!! Menyampah ai. Eleh .. nyampah-nyampah pun pegi jugak, kan. Hihi.

Sesapa yg udah ke Bandung, pasti kenal kawah Gunung Berapi Tangkuban Parahu ni, kan. A must place to visit sebab .. sebab .. sebab tempat kita takda 'benda' ni. Hihi.

Kali ke 5 ai bergambar kat 'spot' ni dlm masa 2 tahun. Tak pe lah ..demi kesayangan semua, ai rela. Ai kan love u ols .. Hihi.

Masa ni dah petang. Sejuk, dingin dan kabus tebal.
Teruja!!


Jom beli tahu. Sedap u ols tahu ni ..

Kak Nani sedang mendapatkan kekuatan diri utk gigit cili api tu. Hihi.

Akhirnya .. Kak Nani berjaya makan Tahu Goreng yg sedap dn rangup berulamkan cili api tu. Serius sedap .. sampai Malaysia dia teringat-ingat u. 

Otw down from Lembang .. singgah beli buah. Teringin nak makan nenas bukit. Sygnya kami tak jadi beli sebab mahal!! Mentang-mentanglah we ols pelancong ... suka-suka dia je nak caj berapa. Mencikk!! Apa-apa pun, kami tetap gembira sebab menjadi Duta Labu di Bandung. Hihihi .. Wah ... Yanti pegang labu cam pegang bola bowling. Sib baik tak sempat nak golek. Hihi.

Pastu kita gi Rumah Mode ~ Lots of cool and branded stuffs here. Orang kata .. Krisdayanti pun sopink kat sini. Org kata lah .. bkn ai kata. Hihi. Tgk tu beg-beg sopink kitorang. Standard Krisdayanti kitorang u ols. Ecece .. perasan!! Hihi. Ok .. habis sudah Jutaan rupiah di sini. Hmmmm .. Baru je feeling millionaire tetiba terjadi "millionhairs". Hahaha ..

Masih tak jemu walau udah berkali-kali ai posing kat sini. Sila percaya masa ni, memasing muka dah layu dan dompet pun dah hampir kempis juga. Juta-juta dah habis time ni beb. Hihi.

Pastu kita gi another FO ~ Fashion World. Baju kat sini cantek ooo. Not bad design dia. Baru je 5 bulan dibukak Fashion World ni. Nanti korang jgn lupa singgah sini eh. Sebelah Rumah Mode je.

Finally, sejarah di Tanah Abang berulang lagi. We ols pulang selepas pengumuman tutup kedai dibuat. Mobil kami parkir di Rumah Mode .. sila percaya yg mobil kami adalah yg terakhir meninggalkan tempat parkir. Over!! Hahaha .. Dan kerana udah terlalu malam, dinner kami malam itu di 'tapau' di McDonald DriveThru (24 hours) sorang seketui. Kedai makan pun da tutup da ...Hihi. Adodoi .. mlm tu ada org mkn sambil tido!! Hahaha .. Byk betul kenangan manis dan indah disini. Tahun depan kita "repeat" nak geng???


20 comments:

sarah said...

ok k.ela,saya jeles sbb akak dah kali ke 5 bergambar ke situ..saya sekali pun belum pernah :(

risa said...

kak..nak join grup jenjalan macam ni boleh tak??? asik jenjalan ngan famili jer...teringin gaks nak jenjalan ngan kengkawan..adehhh

YanaMIB said...

wah kakchikk..ni mmg sopink sakan ni smpi tertidur smbl makan..haha..kena try pi jugak nih =)

Nizam said...

bestnyer...nak ikutttt... :)

Mama Zharfan said...

siyes jeles--nak ikut gak...tapi anak2 me kecik lagi :p

rara pinkmafia said...

wow bile lah rara nk smpai sini eh =0

kella said...

ouh.. seronoknya.. beruntung dapat ke sana... =)

Ismayanti said...

repeat...jangan tk repeat...mmg besh..!

alinac lover said...

akak..yong suka tauhu tu tau..kt sni ada jual oleh org indon..skali mkn nk lg huhu..bab cili tu dia ksi sketoi..adeh..pedas sedap

eelobor said...

meneruskan hajat nak menjengah ke rumah kekawan... huhuhu

MamaEma said...

wah seronoknya kc bercuti nun di sana..ema semua plan bercuti thn depan punya..dah dapat tiket murah...ahaks... tapi kat area Malaysia saja...

Myra Jay said...

Wow bestnyer jalan2 shoping2.. :)


Myra xpenah p Bandung lagi..huhuu

Peri PiA said...

kc,labu tu cantik bangat :D

diana said...

wah..
ada jugak orang berniaga kat atas tu..ye??

Aida Azryn said...

wah! bestnye! 0.0

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam kak
tak de komen apa apa singgah baca je..bak mekdi

Alin Marlini said...

wah..sudah 3 kali Alin pergi pun tak pernah singgah Takuban Perahu..kena pegi lagi nih..

RIndunya ngan Rumah Mode itu :)

My Little Diary said...

wah..wah..wah.. bestnya
duta labu??hehehe

logorithm said...

Mesti bau belerang jer kat gunung berapi tuh kan?

deAnza-wAnda said...

dah lame x g jakarta lah...