Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jom mandi sungai

Tiap-tiap hari mandi air shower,berendam dalam bath tub .. pe kata sesekali kita balik ke tradisi dulu-dulu. Jom kita mandi air sungai yang jernih, bersih dan bebas klorin. Dalam banyak-banyak tempat piknik, Janda Baik paling best .. sokmo jadi pilihan kita. Kita suka suasana kampung yang tenang, damai serta air sungai dan persekitaran yang bersih. Tempat lain mcm Ulu Yam, Templer sume kalah. 

Bertemankan Kak Nani dan Yanti & Famili .. kami ke Janda Baik hari Sabtu pagi. Kg. Janda Baik memang sokmo jadi pilihan untuk mandi sungai. I have been to this place many .. many years ago .. since i was in school. Masa tu, tak da 'chalet' tak da 'homestay' .. tak da 'hotel' kat sini. Yg ada hanyalah 'Pulau Santap' dan Balai berehat buat Kerabat diraja Pahang saat mereka mencemar duli di tempat ini. Now no more. Tempat ni dah dibangunkan .. not like before. 

Cejuknya kita .. Gigil-gigil kita tau!! Hihi.

LianaHafiz, Imran & Allisya ~ Tengah suka-suka dan ceria dpt mandi ramai-ramai sebab kat rumah diaorg tak leh mandi ramai-ramai camni. Hihi.

Tak lengkap piknik tanpa makan-makan dan makanan. Chef Hafiz sedang menjalankan tugas. Kat sini ada banyak pondok-pondok rehat yg boleh disewa. RM12 shj untuk sepanjang hari. Nak tau banyak lagi? Read my previous entry (klik 'link' kat atas tu) for more pictures and stories. Trip kali ni tak banyak gambar sbb sume kamera batterinya 'kong' sudah. Hihi/


22 comments:

Ujang9897 said...

ala..napa tak ajak..=)

Ummiakid @ lily said...

KC...bestnye...dgn cuaca panas cenggini....

risa said...

alahai..tengah panas2 ni cakap pasal air terjun nih..ish ish ish
dah lama tak pegi ni..ngape tak ajak adehh

azu said...

wah, bestnya!mandi kt janda baik mmg best!tingat waktu bercinta-cintun dulu, main2 susun batu dlm air..he:)

mizzkechique said...

bestnya..

nazirulhazwan~ said...

saye pon suke mandi sungai, tp kat duda baik, janda baik saye tak layan:P

My Little Diary said...

alahai...seronoknya dpt mandi manda kat air terjun ye...huhu
dah lama sungguh tak mandi kat air terjun ni...

sarah-najwan said...

kalu mandi singau ni..xtahannya air sejuk sgt..huhu..menggigil sampai xle ckp..

saya kalu bab mandi gini..tukang jaga anak ajo..nk mandi..soriii..sejuk weh..hehe

Ct Arina said...

bes gile kc! x penah pegi lagi janda baik..

Izan Ishak said...

dah lama tak mandi manda sungai...bestnyaaaa!!!

bersama kak Es said...

sejuknye sampai ke sini :)

diana said...

bestnya dapat mandi sungi...
kat penang ni sungai semua dah tercemar..:)

suha said...

tak pernah pegi tp teringin nk pegi (^_^)

Peri PiA said...

waaa,wish list ni....sedih la janda baik dah xsuci

mr.curly said...

fuhh..mmg bess g jande baik ni..smbil2 tu pekene lak kopi jande....hikhik

Cik Ecah said...

hehehe dah lame xmandi sg...
renduwwwww

salam ziarah kak...
nice to meet u...:)

munna said...

mesti sejul air kat sana kan kc...jumpa janda2 yg baik2 tu...

eelobor said...

huhuhu, dah lama x mandi sungai. best nyer.....

Ismayanti said...

n xder byk gambar...sbb sumernyer nk berendam...xder sapa nk jadik photographer..

Mama Likha said...

bestnye KC.... kt rmh tkde bath tub melainkan bath tub likha jer. mne muat tecittt hehehe ")

ct N honey said...

sejuknye....

leyzajamil said...

SMTI