Wednesday, June 29, 2011

My fren dan Wiranya

My fren, dia sayang sangat-sangat kat Mr. X. Dia anggap Mr. X Wira@Hero dia. Mr. X sentiasa ada .. saat suka .. saat duka. Mr. X akan tunaikan setiap permintaan dia sebab Mr. X kata sayang dia sangat-sangat. Mr. X will do anything and everything to make her happy*bole caya ke?Hihi* Mr. X kata nak dia selalu gembira  .. tak nak tengok dia sedih .. tak mau lihat dia kecewa. Dia suka, kembang hati sebab ada orang sayang. Dia letak harapan yang tinggi kat Mr. X. Cinta sampai mati la kononnya tu. 


But during rainy days, ada la hajat dia yang Mr. X tak dapat tunaikan. Terduduk dia. Baru dia sedar yang Mr. X tu manusia biasa, bukanlah Superhero yang boleh tunaikan setiap impian dia. Dia kena la terima hakikat yang Mr. X ada masanya tak boleh dijadikan tempat bergantung dan Mr. X tak  dapat buat dia sentiasa gembira. Eh .. Mr. X tu manusialah, tak perfect tau.


Hmmmm .. Tu la pasal ai selalu cakap, sebagai perempuan, nak tak nak jangan terlalu bergantung sangat dengan lelaki. Sebab ada masa-masanya .. 'Before and After' tak sama. Perlu ada kerja .. perlu ada duit sendiri dan jangan harap sangat Mr. X ke .. Mr. Y ke .. Mr. Z ke tunaikan impian kita. Ai donno la about other woman but for me, "Independent/Berdikari" adalah yang terbaik buat wanita zaman millenium ni. Lain la macam perempuan zaman dulu, duk rumah jaga anak, masak, kemas rumah .. asben kuar keja, balik bagi duit, beli barang kemas. Zaman dah berubah, kan. Hihi.




19 comments:

qemaishak said...

ye setuju sangat kena berdikarai supaya apapun yang bakal terjadi kita tak goyah sangat kan kakchik..

My Little Diary said...

iye la... kita ni kena independent, jgn berharap sgt dgn lelaki...
tapi ada jugak lelaki amik kesempatan ke atas wanita yg berdikari ni...
tanggungjawap lelaki jadik longgar..gap sana sini. sbb apa? sbb perempuan kan ada...
eeerrmmm tak patut lah camtu kan?

eliyaezlinalias said...

berdikari tu satu keperluan kini!

Mama Zara said...

wani tak mengharap duit suami...kita kena cari jugak sendiri. baru leh senang sikit...hihii

risa said...

ye kak...perempuan sekarang semua tough2...tu yang saye asik delay je nak tunaikan permintaan suami soh saye dok umah...adoyaiii berbelah bagi..emmm

Isteri Encek Bard said...

betul tu KC.. tapi IEB still lagi bergatung harapan dengan asben.. sedang cuba untuk berdikari

MR. MIND said...

suka wanita berkerjaya!

Anonymous said...

dah ade jugak yg mengdengki kebahagian orang lain, bila tak jadi, cakap 'padan muka kau, nak eksyen sangat'. aduhhh...

Anonymous said...

saya rasa mr. X tu orang yg jujor, tidak semua apa yg diminta tu dipenohi, kenalah mengikut keperluan dan keadaan semasa. Kita x boleh minta yg diluar kemampuannya, mesti berpada2. Janganlah kalau x dapat kata dah x cinta...

diana said...

kita pun bergantung kat suami sepenuhnya..
bayangkan la..sejak kawen mana ada keluar shopping sendiri..
jalan2 sendiri..
semua dengan suami..
bila orang ajak keluar kita tak mau..takut..
heheheh

oshin-jamel said...

dlu sy pom camnie..terlalu bergantung pd "dr"nya..tp sejak pts hbgn....sy berjanji xkan bgntung pd spe² lg...idup berdikari..cme nk duk umah sendiri x lps lg..mak,abah x bg..hehe!

Anonymous said...

cinta tu hendaklah datangnya dari ketelusan dan keiklasan, bukannya pada kebendaan. Kita kena terima kenyataan manusia tu x perfect

sarah-najwan said...

seme ni bergantung pada diri seseorg..ada yg mampu berdikari dan ada yng so so..

lagipula ada hal kita kene buat sdiri..ada hal yg kita kene minta banyuan org/hubby...

Da LovaC said...

hehehe..tolerate tu penting.

MamaEma said...

simpan duit pket sendiri...jgn terlalu mengharap kepada suami...

ct N honey said...

ye betul,ppuan zaman sekarang kena pandai bawa diri,klu seandainya ditinggal kan nanti,tak lah patah kaki,x tahu nak buat apa

Alin Marlini said...

setuju ngan kak chik..org pompuan tak blh tak keja..in case satu hr jadi apa2..kita dah blh berdikari...

Puanbee2 said...

sokong sgt kita kena juga fikirkan nasib kita akan dtg tak tahu knperjalanan hidup masing2


kak ella ada masa jonm join ni untuk KSRS :
http://honeyvsbee.blogspot.com/2011/06/ksrs-2-kenangan-dulu-dulu.html

Peri PiA said...

perlu juge,kena bersedia