My fren dan Wiranya

Wednesday, June 29, 2011

My fren, dia sayang sangat-sangat kat Mr. X. Dia anggap Mr. X Wira@Hero dia. Mr. X sentiasa ada .. saat suka .. saat duka. Mr. X akan tunaikan setiap permintaan dia sebab Mr. X kata sayang dia sangat-sangat. Mr. X will do anything and everything to make her happy*bole caya ke?Hihi* Mr. X kata nak dia selalu gembira  .. tak nak tengok dia sedih .. tak mau lihat dia kecewa. Dia suka, kembang hati sebab ada orang sayang. Dia letak harapan yang tinggi kat Mr. X. Cinta sampai mati la kononnya tu. 


But during rainy days, ada la hajat dia yang Mr. X tak dapat tunaikan. Terduduk dia. Baru dia sedar yang Mr. X tu manusia biasa, bukanlah Superhero yang boleh tunaikan setiap impian dia. Dia kena la terima hakikat yang Mr. X ada masanya tak boleh dijadikan tempat bergantung dan Mr. X tak  dapat buat dia sentiasa gembira. Eh .. Mr. X tu manusialah, tak perfect tau.


Hmmmm .. Tu la pasal ai selalu cakap, sebagai perempuan, nak tak nak jangan terlalu bergantung sangat dengan lelaki. Sebab ada masa-masanya .. 'Before and After' tak sama. Perlu ada kerja .. perlu ada duit sendiri dan jangan harap sangat Mr. X ke .. Mr. Y ke .. Mr. Z ke tunaikan impian kita. Ai donno la about other woman but for me, "Independent/Berdikari" adalah yang terbaik buat wanita zaman millenium ni. Lain la macam perempuan zaman dulu, duk rumah jaga anak, masak, kemas rumah .. asben kuar keja, balik bagi duit, beli barang kemas. Zaman dah berubah, kan. Hihi.




You Might Also Like

19 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here