Friday, June 24, 2011

Pelan-pelan pun tak per ..

Dalam menyusun atur kehidupan ni, pelan-pelan pun tak pe sebenarnya. Tak semestinya laju dan cepat itu baik .. tak semestinya perlahan itu menjengkelkan.

Kalau bawak kereta, laju boleh mendatangkan kecelakaan. Kalau menaip, laju boleh menimbulkan banyak kesilapan. Kalau bersenam, laju menyebabkan 'tak hit the muscle' sekadar dapat buang lebihan air dalam badan.

Dalam apa pun jua keadaan, tak semestinya kena laju. Yang penting ialah keberkesanan amalan/perbuatan tersebut. At times, slow is good but remember, Not too slow.

12 comments:

azila said...

harap2nya zla not too slow kc:)

alinac lover said...

btol...not to slow..adik yong slow sgt..apa pon x bole hahaha

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam k.chik..mmg betul tuh! Tp kdg2 kita slow pon dlm melakukn sesuatu org marah lak!

EZAN IDMA said...

slow tp berisi :)

Amy Syaquena said...

salam kak cik..

kadang2 slow sangat pun x boleh coz akan mendatangkan kemarahan orang tapi laju sangat pun x boleh sebab akan menyebabkan kecuaian huhu... habis cam ner

Afnan ^^ said...

Couldn't agree more!!
Betul pendapat Kak Chik!
Haste makes waste ;)

diana said...

blogwalking slow2 je ni kakchik..:)

ct N honey said...

buat slow x pe...otak slow tak boleh pakai....
Apakah maksud Nikah Tahlil

Piasara said...

"betoi3...byk perkara kalau buat laju2 mmg buruk kesan dia kan...cth mcm kc share di entri yg ringks tu.Lg st contoh paling penting tak boleh terlalu laju ialah ketika baca surah2 dlm solat dikhuatiri tk betul dr segi sebutn dn panjang/pendek..(sekadar berkongsi yer...)"

risa said...

yeszaaaaaaaaa..biar lambat asal selamat kan kak..tapi betullah jgn le lambat macam siput plak:)

Peri PiA said...

berhati2 dijalan raya

logorithm said...

I hate slow drivers! Hehe...

Entri 18PG:  Girl Housemates from Hell!

Entri 18SX:  Logorithm's Wordless Wednesday #3