Tuesday, June 28, 2011

Terlalu ..

Setuju tak kalau saya katakan yang adakalanya .. bila kita terlalu ikutkan kemahuan hati .. kita lupa nak melihat diri sendiri. Kita terlalu ikutkan kata hati dan terlupa bahawa pada waktu itu menarik 'hand brake' adalah perlu. Kita lupa yang kita keterlaluan.  Kita lupa yang kita disuruh mengamalkan sikap 'berpada-pada'. Kita nak buat semua .. nak jadi semua.  Sudahnya kita menjadi seperti  "JACK OF ALL TRADE BUT MASTER OF NONE'.

10 comments:

Jalut said...

takde button like ke kak??


betol.. kadang kadang kene tarikhand break jugak, ..hmmm..

Ummiakid @ lily said...

betoi...setuju banget KC...

Peri PiA said...

setuju tp ayt yg last tu pia xfhm sgt hehe

logorithm said...

Oooo... sebab tuh KC kena kerja lewat semenjak dua menjak nih ek?

Ada pepatah Cina yang sama. Kalau di-translate literally = 'Satu badan penuh dengan pisau, tapi takder sebilah pon yang tajam'.

Entri Segmen Ben Ashaari --> Jangan kau tipu aku!

risa said...

kengkadang kite mencuba terlalu hard..sedangkan kemampuan kite tak sampai tahap tu kan kak:)

eliyaezlinalias said...

everything has limit!

adarnadzmie said...

so idup mesti sederhana... hehe...

Mama Zharfan said...

kdg2 tak sedar...

Encik MamaT said...

maybe ini lebih kepada kehendak nafsu?

Anonymous said...

Betul tu, apa orang selalu kata kita kena selalu muhasabbah diri. kita kena membezakan samada keperluan atau kehendak...