Tuesday, October 26, 2010

Bariani ..

Bangga jadi 'Malaysian'. Malaysia unik. Antara makanan kesukaan berbilang kaum di Malaysia ialah Nasi Bariani. Seriously, aku bkn suka sgt mkn nasi kaler-kaler or nasi cantek nih. Mkn nasi puteh panas-panas dgn sambal belacan + ikan goreng garing-garing + ulam lagi best.

Tapi JM  Bariani ni aku boleh layan. 
Mkn nasiknya shj tanpa lauk pun dah sedap.
Nasik nya peroi dan cantek ..
Tambah Kambing Bariani ?
Tambah Ayam Goreng ?
Mkn lak dgn Dalca dn Acar buah ?

Sila bayangkan. 
Tak yah susah-susah la.
Tgk je kat sini.

Selamat Menjamu Mata.
Hehe ..






12 comments:

My Little Diary said...

yumyum... terus jadik lapaaa.. he3x

entry terbaru "mendung tak bererti hujan"

azzey said...

kakchik@ella: byk variasi makanan yg blh kita pilih kannnn kak.

Kuman Chaos said...

pernah makan Briyani dekat depan Puduraya kat tepi Seven11 tu... pergh mantop..
kuman "18SX??.." Entry

alinac lover said...

yong suka jugak.hehe

alinac lover said...

yong slalu bli product yg btol2 oke je kak..mcm yg yong jual tu..product yg oke la kat Thailand.siap ada laman web suma..mcm product avon la kak..

siap ada catalog n membership..sbb tu leh percaya..sblm ni pakai sndri2 je kt umah..da mmg oke sbb tu yong jual jugak kat orang ramai..hehe

capatti lover nakal said...

sodapnyo....hehehe..

:~:Budak Degil :~: said...

tauhu bakar die memang da bomb lah!!..
aduh..terliur plak..hehe

kakyon said...

selalu makan kat tesco shah alam..

DJ-LRC said...

yg aku mkn smlm lagi heaven....impot dari cennai....nasi dia lembut..dalca..marbles...

kakchik@ella said...

Mylittlediary .. gi cari cepat.

azzey .. ye betul. mcm2 kita blh mkn kat msia yg tercinta nih.

Dak Degil .. mmmm .. tahu tu marvelousss ..

D, ko mkn kat ne semlm?

Melati Qistyna's Mummy said...

kakchik, JM beriani tu kt mana, kite selalu mkn kt tesco ampang, mmg sedap :P

DJ-LRC said...

kwn aku beli kat chow kit...dekat dgn pizza hut....try la..ko musti suka...kat fb aku ada aku bagitau..