Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mak ayam Sayang .. AILEBIU BABE

Hai Mak ayam sayang. How are u Bebeh. Baru saja kita bertemu skrg aku sudah rindu padamu. Hehe .. Ooopssss .. stop. Jgn salah paham. Ini bukan Mak Ayam kat lorong-lorong belakang ye kwn-kwn. Ni Mak Ayam special kesayanganku - yg kecik, comel, kiut miut dan mcm 'awek muda'. Jeles aku tgk ko .. anak dah 4 bdn dok camtu lagi. Cucuk botox ke weih? Ha3 ... Aku panggil dia Mak Ayam sebab dia la tokey Lemon Rosemary Chicken yg sgt femes itu. She is my beloved Diana or lebih popular dgn panggilan Kak Didi.






She is my 1st follower .. my 1st reader. She gave me a lot of encourangement when i want to have my own blog. Tu pasal aku syg ko. Kan Mak Ayam kan. Hehe .. She read me everyday. But she is so shy-shy cat, sekali pun tak penah tinggalkan jejak di sini. Dia lebih suka komen 'live' smbil mendengar sore ku yg kononnya ala-ala Linda Onn tu. Hehe ..


Pandai ko jodohkan anak ayam tu dgn si rosemary dan si kuning lemon. Ko tak tau ... Daun kari dan si hijau limau nipis 'banned' ko 7 keturunan tau. Diaorg jeles sbb ko tak pilih diaorg. Ha3 ...

Terus terang ckp la, LRC sentuhan tangan dia ni mmg marvellous sampai RM pun customer dia. Bank Negara pun order kat dia. This year order bertambah tapi disebabkan dia busy dgn 'domestic problem', dia tolak sume order tu. Tu la kau .. Aku mintak 'Secret Recipe' tak nak bagi. If not boleh aku copy cat sampai takhta Mak Ayam tu beralih padaku. Ha3 ...


Last wiken dia breakfast kat rmh aku. Siap bawak 2 org 'bodyguard' lagi. He2 ..



Kita br2 jadi model utk iklan Teh O stroberi

Alahai .. comeinya 'bodyguard' dia ...
D, kerusi tu dari London tau. Lupa nk bgtau ari tu.
Hah .. nak menunjuk-nunjuk la tu!! Hehe ..

Kita mkn, minum dan cite2. 
Paling best bila diaorg suka pinggan klasik aku tu. 
Seriously, aku sndiri tak tau appreciate benda2 camtu. Hehe


Kawan-kawan sume, this year mmg aku tak buat open house ye. Aku tak berkeupayaan nak masak utk ramai-ramai camtu. I prefer small group camni. We can talk .. talk .. chat .. chat .. laugh .. laugh together-gether. More personalise, kan. Eventhough aku tak buat open house, but my heart is always open to frens who want to visit me. Watever time yg u ol free, just call. Mcm D and kekanda ni, tghari smpai malam they ol dah ada jemputan. So, i told them to come for breakfast. Aku sambut dgn pintu pagar terbuka luas + green carpet lagi. Hehe ..










5 comments:

kakyon@kakrose said...

kalau buat open house..tak dpt nak borak..gelak..gosip ekk.jawabnya touch n go aje..heheh

kakchik@ella said...

btl kekanda. hehe ..

kakchik@ella said...

btl kekanda. hehe ..

alinac lover said...

oho..lapar ayam trus mlm2 ni..hehe

kakchik@ella said...

gi carik ayam tu yong. Hehe ..