Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Boss Kau .. Boss Aku ..



Boss ko handsome gila, tinggi, muka mat salleh, keturunan King .. sokmo melawa .. dgn tali leher mahalnya .. kasut 'branded' nya. 1st time jumpa aku tergoda. Hehe ..

Ko dok complain boss ko cam hampeh .. suka marah-marah. No wonder sokmo tukar Secretary. Watever .. yg penting dgn aku dia ok. Tiap kali dia dtg, mesti dia senyum kat aku. Dia panggil aku 'Adik'. Mcm aku muda sangat. Datuk .. i dah hampir 40 ok. Hehe .. Ni aku nak bgitau, tahun lepas aku jumpa dia kat Malaysian Golf Open, Bukit Kiara. Aku cepat-cepat angkat kaki 10 tiang. Bukan segan atau takut .. tapi sebab dia suka cakap kuat-kuat, nama pun ada 'sound trouble'. Kalo dia tegur aku kang .. camna? Dah sah sume pandang-pandang. Glamer sekejap aku kat 'lounge' tu. Hehe ..  Boss ko kelam kabut. Pening pala aku bila berurusan dgn dia. Kata nak dtg kul 12, 2 petang baru nmpak muka. Ye Datuk .. saya tau Datuk sibuk ke sana sini tapi sian Boss saya lama mnunggu. Saya gak yg terkena tempiasnya. Chewah .. mcm Datuk ni baca blog aku. Tak kesah .. yg penting X-Secretary dia my follower. Hehe ..


Boss Aku? Owh .. dua-dua Boss tinggi sederhana, muka ala-ala Lelaki Melayu Terakhir dan bkn keturunan King. Hehe ... Dua-dua tak kelam kabut tapi sepoi-sepoi bahasa. Cakap lembut, jln sopan, very intelligent serta punya karisma yg tersendiri. Kdg-kdg 'temper' ada naik. Nak kata 'dtg bulan' tak pulak. Hehe .. Dah 15 tahun aku dgn diaorg. Tu maknanya kita serasi bersama. Hehe ..


Tetiba nak tulis psl diaorg. Sbb esok Boss ko dn Boss aku bakal berjumpa. Khabarnya Boss ko dan Boss aku bakal terbang bermain golf bersama. Molek sgt la tu. Jgn lupa bwk souvenir 1 kapal utk i!! Hehe ..




p/s : Weih .. Boss ko utang pisang goreng kat aku. Hehe ..






5 comments:

Kuman Chaos said...

nampaknya esok lusa nih kak kita ni akan Boss-less la ekk heheh
kuman "road rage..." Entry

kakchik@ella said...

Boss less tu dah biasa sgt kuman. Hehe ..

AngahSayang2314 said...

aiii serba serbi tentang bos nampak hehehe.. kalau macam tue esok naik pangkat jadi bos ye...

diana said...

boleh la ngular esok..
bos tak de..

kakchik@ella said...

Hai Angah ..

jadi boss kat rmh sndiri cukup le .. hehe ..

Diana,

jom ngular sama-sama. hehe ..