Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Level of temper yg ternaik ..

Lately ni .. level of temper aku ada naik sikit. Pantang budak-budak site buat silap .. mesti kena dgn aku.

Stress ke .. tertekan ke aku? Aku yg jaga projek, aku yg jaga boss, aku jugak yg jaga company. Mcmana tak stress? 

U need to be very very strong to be here. Yes .. Disini RM nya memang baik. Boss memang tak kedekut tang tu. Tapi adat dunia .. when they pay u more, they expect more from u too.  

So, watever tekanan, kena terima la kan. That's y dlm doa lepas solat .. aku tak penah jemu mintak 'top up' kekuatan.


p/s : pernah masuk hospital.. nangis sendirian sbb tekanan kerja. Walaupun tertekan, dh 15 tahun aku kat sini. Dah masuk level kebal kot aku ni? Hehe ..


4 comments:

talkwithmykeyboard said...

how kak??
how u kawal u pya emosi kak??
sy pon xleh kawal lately ni...
ayik nanges sorg2 jer....org ckp ckit pon da snctif..tacing lbh2..how u kawal r?? huhuhu...

kakchik@ella said...

redha, rela dan redah aje. cakap byk pun tak guna. hehe ..

kakrose@kakyon said...

jangan biarkan dirimu dikelilingi tekanan...hehe

kobEj0rdan~ said...

alala, kesian.sabaq2 dan bertenang no.
pengurasan stress yang baik sgt penting dlm kehidupan:)