Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Di sini ada janda-janda yang baik ..

Camna kampung ni dpt nama eh?? Agaknya kg ni dulu didiami oleh ramai janda yg baik, tu yg kekal nama tu. Sapa ckp Janda jahat? Tak baik tau ckp camtu. Dosa. Cuba gi kg ni .. kalo nasib baik korang terjumpa yg baik-baik .. blh buat mak angkat. Hehe ... 

Kat kg. ni ada sungai yg airnya sgt jernih.
Ulu Yam, Templer Park, sume kalah!! Hehe ..

Yeah .. jom kita tgk sapa brjaya menyeberang ke sebelah


Air sungai jernih dn bersih. Best .. best .. 


Cantek, bersih dn privacy
Selesa kalo dtg ramai-ramai
Pondok rehat tu kena sewa ye .. 
Kalo berminat email aku, nnti aku bagi fon no.

Tenang, aman dn damai di sini ..


Lagi pemandangan cantek .. bkn gadisnya yg cantek weih ..
Enjoy tau menyusuri hutan buluh tu sorang-sorang
Lahai .. awat la adik lagi besaq dari kakak ?? 
Sian aku. Hehe ..

Kalo picnic, mesti ada mkn-mkn ..

Udang dibakar dgn butter. Sedap smpai menjilat kulit. Hehe ..

Kita ramai-ramai model iklan makan udang. Hehe ..

Almost 20 years ago, i started to explore apa ada di Kg. Janda Baik. Masih terbayang di ingatan rmh kg yg belakangnya ada mini air terjun, udara yg bersih dn segar, bunyi-bunyian semulajadi alam yg mengasyikkan. Aku ni nama je mcm minah rock tapi feeling terlebih bila dgr bunyi bunyi-bunyi dari hutan tu. Hehe .. Since then, this is the place that the whole family will go for picnic. Ulu Yam, Templer Park kitorg 'delete' sudah. Kejam kitorg kan. Hehe ..

Dulu kat sini ada Pulau Santap, Hutan Lipur Konifer. Now no more. Yg ada cuma chalet-chalet dn 'camping site'. Di sini ada ketenangan, privacy. Kemudahan tandas, surau pun ada. Aku rekomen tmpt ni. Tak jauh pn dari KL. Only half an hour from tol Gombak. Kalo minat, email aku kat kakchik_ella@yahoo.com.




8 comments:

diana said...

cantik nye suasana dia..

azzey said...

kakchik@ella: i like the view & all the pect!

Jank said...

amboiii, pic2 yg cmni yg xle thn, memanggil manggil betul ni ahaha

kakchik@ella said...

Diana .. mmg cantek.

azzey .. kita geng. give me five dik.

Jank .. apa lagi? dh panggil2 tu .. hehe ..

ardinihumaira said...

perghh udang tu menyelerakan :D

Princess Nur said...

bestnyer picnic..dh lama sy tk pi picnic cengghini..

N@di@ said...

terliur tgk udang besa tu
mcama best ja mandi kat ctu :)

IMaN said...

salam...sedap tgk orang berpiknik...nk tahu nombor telefon tempat sewa tu leh tak...jauh tak dari jalan masuk janda baik...