Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Tahun depan nak 'pregnant' la camni ..

Wah .. wah .. wah .. Wahai ibu-ibu yang bekerja ...marilah kita bercerita tentang cuti bersalin 90 hari. Take it generally la ye .. kalau lah sume golongan diberi cuti 90 hari tu ... Korang suka atau tidak?? 

Aku?? Suka la kot .. 90 hari duduk rmh dan 'bergaji penuh'. Byk boleh 'save' tu. Hehe .. But dont u think too much rest will end up develop more 'M virus' (virus malas) in ourself? Ye lah ... sedap sgt duk rumah kan .. lama-lama jadi malas nak kerja balik. Hehe ..

Pengalaman bercuti 60 hari selepas melahirkan Aiman ?? Jap eh .. nak recall balik .. maklum le .. byk makan kepala ikan .. slow la sikit memory aku nih. Hehe ..

Ok .. ok .. dah download balik dah memory tu .. Hehe .... Mula-mula cuti bersalin tu memang best .. lepas sebulan mula la rindu. Rindu kat kwn-kwn opis .. rindu nak 'drive' .. rindu nak pakai kasut tinggi .. rindu kat lipstick .. kat skirt .. rindu kat suasana bekerja (time ni la baru nak rindu .. kalo tak .. haih .. bila la nak pukul 5.15 nih .. tak sabar-sabar nak balik .. Ha3...)

For me lah 60 hari pun dah cukup utk merehatkan badan dan menyusun atur hidup si baby. Nak cari taska .. pengasuh .. or nak train bibik dgn baby baru. 60 hari pun dah buat aku 'excited' utk kembali bekerja. Kalo 90 hari camna eh ?? La .. apa la susah-susah nak fikir?? 'Pregnant' je la tahun depan. Ha3 ..


10 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said...

yup2...i loikes...tapi apa kan daya aku hanya pekerja di sektor swasta...

DaddyDian said...

kakchik best le keje gomen... yg swasta ni bila la nak merasa 90 hari... paternity leave tak dpt ke sebulan atleast??? hahaha

JULIET bukan nama sebenar said...

ahaha ..
kalo akak nak peknen thn depan.
ai nak kawen la tahun depan ...
miahahaha

toyolkiut said...

TK lum kawen lg..
xde can nak pregnant..
hahaha...
tp TK keje sendiri la..
mana boleh cuti lama2 pun klau dh ada kluarga sendiri..
best la ibu2 kerja gomen ye..

alinac lover said...

hoho..besh tu cuti lama..otak pon lembab je gerak..

tahniah kpd yg da pregnant..haahaa

Anonymous said...

satu cadangan yang baik tu....

Bidadari said...

best2....hehehehhe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

jeles lak dengar...nak keje semula lah mcm ni..duk umah x dpt cuti..x dpt mc..huhuhu

Jank said...

sian la pade org yg xle pregnant kan, x dpt rase sme tu, sptutnye ada 1 cuti khas utk mereka

theblabber. said...

anak..rezeki tuh :)