Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bawalah Daku Pergi ..

Again!! Tajuk lagu jadi tajuk entry. Sokmo camtu. Tak caya cuba tgk yg kat bwh ni :-


last sekali yg ni. Byk, kan. Tajuk dan lirik lagu ada kala nya kena dgn perjalanan hidup kita. Sebab tu aku suka berlagu-lagu. Hehe ..

Masih ingat lagi ... dulu-dulu .. saat-saat tertekan dgn kerja pejabat, aku nangis sorang-sorang. Mana dgn ISO audit yg paperworknya punya la byk, mana dgn 5 projects which is my baby, mana dgn kerenah dua org tuan besar yg nak attention aku ... OMG. Tuhan sj lah tmpt aku mengadu. Tiap kali lepas solat, aku tak penah jemu mintak 'top up' kekuatan.  Masa tu, diri aku mmg terabai. Hidup cuma kerja dn keluarga, tak da masa utk diri sndiri .. no aerobic .. no socializing.

Saat-saat mcmtu .. rasa ofis mcm penjara. Tiap kali mnjelang lunch hour, aku berkata-kata seorg diri. 'Bawalah aku pergi'. Aku mahu keluar dari tmpat ini walaupun utk seketika tanpa gangguan sesiapa. Dan aku keluar utk 'window shopping or retail therapy'. Balik semula ke ofis, kepala lapang .. fkiran lega. Baru la aku boleh sambung kerja. Hehe ..

Camtu la cite 'Bawalah Daku Pergi' ni korang. Tima kaceh sbb sudi baca. Hehe ..









12 comments:

My Little Diary said...

salam perkenalan kakchik ella,

salu terserempak kakchik kat blog ben... jom kita kwn2 he3x...

entry terbaru "header dah bertukar"

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kekadang bila kerja berlambak saya sangup tidur opis..tapi bila pk pk kerja tak kan habis

kakchik@ella said...

My little diary ..

jom. jap lagi sya dtg eh. hehe ..

kakchik@ella said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

btl. keja tkkan habis.

azzey said...

kakchik@ella: he3.....cam lagu bawalah daku pergi tu plak citernya......he3.....

kakyon@kakrose said...

kakcik nak gi mana? nanti hari rabu kan..si CRV tu nak bawak ke kayangan..hehe

ardinihumaira said...

bawalah dni pergi gak sis...
huhu.. dni letih dah study ni sobsss

kakchik@ella said...

azzey ..

kak ela mmg suka buat n3 dari tajuk lagu. hehe ..

kakchik@ella said...

kekanda yon ... tnggu dinda di kayangan ye. Hehe ..

kakchik@ella said...

dini .. ikut akak eh. kalo stress sgt, tinggalkan apa yg kita buat, take a break skjp.

sengal ke aku? said...

hai kakcik@ella..harap bersabar dengan keja yg berlambak tu..silalah baca post terbaru sengalkeaku, dedicate untuk kakchik..

kakchik@ella said...

ye sengal. akak kan slalu doa mintak 'top up kekuatan'