Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Terluka ke ... Melukai ??

Terluka tak best. Melukai lagi la sgt-sgt tak best, sbb komplit dgn pakej - dosa tu. Hehe ..




Tak suka dilukai dan kalo boleh tak mau melukai. Kdg-kdg, kita melukai yg lain tanpa disedari. Nama pun manusia ... dah tentu byk kurang sana sini. Yg pastinya .. dua-dua beri kesan kat diri sendiri, btl tak? Unless kalo ko mmg kurang 1 rasa .. then u enjoy hurting others.

I hate dilukai .. bcos it will take time for me to get back to the right track. Kesannya berhari-ari. Ini normal ke mengada eh? Hehe ..

I also hate melukai. Sesal .. bersalah ... komplit lah. Watever .. ko suka atau tidak, ni biasa dan memang susah nak dielakkan. So, jwbnya pandai-pandai la kita handle situasi tu sendiri. Jgn smpai lagi besar .. besar .. dan besar lagi .. pastu HABIS camtu je. 

Sayang kan ... bila 1 permulaan yg baik berakhir dgn ......



p/s : no wonder dlm Islam kita disuruh bermaaf-maafan - utk mengelakkan perpecahan. Eh .. nak mintak maaf lah. Mana la tau kan, dlm syok-syok berblogging ni tanpa disedari ada n3 yg buat korang terasa. Sorry .. Sumpah tak sengaja. Hehe ..




4 comments:

alinac lover said...

hokey...xde pe yg terluka pon stakat ni :)

Kuman Chaos said...

kengkadang kita melukai tanpa kita sedaq... tak gitu kan.. so kena cepat mintak mahap... :)
kuman "Improve Life.." Entry

diana said...

sape yang buat saye dilukai,saye tak teragak2 untuk melukai dia semula..
hahah..
sebab saye ni berdendam punye orang..teruk kan??

kakchik@ella said...

I thnk u are still young la Diana .. cos masa muda2 dulu i camtu. As time goes by .. i handle the situation differently.

Lantak diaorg nak buat apa ... ADA AKU KESAH?? Jgn smpai pijak kepala sudah. Kang i berubah jd 'alien' pulak. Ha3 ..