Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Emergency !!

From today onwards, please give explanation on why are u on Emergency Leave? Sila beri sebab yg muhasabah.

Fine. Nak i type surat 5000 patah perkataan ke? I kan pantang ditanya .. panjang lebar i menjawab. Hehe .. 



p/s : ari ni lain, esok lain. suka-suka buat undang-undang sendiri. lawak arr dia nih. hehe ..



12 comments:

diana said...

tak de pendirian la tu namanye..

kakchik@ella said...

yup. u are rite diana.

noreed said...

err 5000? kalah karang SPM ni kak :)

kakchik@ella said...

hahaha ... thanks for coming noreed. dtg lagi ye.

[n a j e e b] said...

btol tu kak...sometimes the things just happens, and if we ask for EL, they'll be asking for the surat la,..bukti la..dokumen sokongan la..dah namanya EL..sempat plak nk carik benda2 tu kan..even kalau repair moto tgh2 highway tu, xkan mamat mekanik tu bawak resit kan...hihi!

ardinihumaira said...

hehe... kena mengarang juga tu nampaknya

kakchik@ella said...

thnks for liking najeeb. it happen to almost all of us yg bekerja, kan.

kakchik@ella said...

Dini ..

part-part mengarang surat kat opis tu mmg keja akak. hehe ..

Kuman Chaos said...

Emergency Leave untuk emergency.. takkan nak kena detail kot ehheeh cakap je la emergency... kalau tak sure la amik annual leave.. tka gitu kak
kuman "WLW Part2.." Entry

kakchik@ella said...

btl tu kuman. give my five dik. *pap*. Hehe ..

azzey said...

kakchik@ ella: .....atau pon yg nk kan detail tu sbb dh lama x bc karangan kot! dh nama emergency.....menela sempat nk detail bagai.....klu kita siapkan detail bagai....tu namanya cuti yg dirancang.....bkn emergency......erk.....bg dia kamus le.....kot2 x fhm makna emergency......*wink*....

kakchik@ella said...

btl azzey. they dnt really undrstnd what's the meaning of 'emergency'. better diaorg gi sklh blik, kan. hehe ..