Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

London belum nak pindah ke Planet Marikh lagi

Dua minggu lepas, sorg kwn ajak aku gi UK. Ish .. sebut London je la, sume org tau. Hehe ..  1stly cos kaum kerabat aku ramai kat sana. 2ndly cos dia nak komplitkan grup dia. Nak jimat la tu. Hehe ..

Aku jwb camni :- 
Tak nak
Aku tak suka naik flight berbelas-belas jam.
Aku byk keja .. tak da cuti
Aku tak da byk duit
Gi cari org lain


Dia marah beb. Siap ckp ' Ko simpan duit byk-byk wat pe? Mati esok bkn boleh bwk harta-harta tu pun. Enjoy la sementara boleh'

Fren, lain org lain cara ye. Ko may be jenis org yg kumpul duit bertahun-tahun, cukup budget ko pegi melancong. Bertahun-tahun ko kumpul duit, dlm masa 2 minggu habis duit tu ko joli. Your life .. your way. Aku tak cakap cara ko salah.

But remember ye. My life .. my way. Aku kumpul duit bertahun-tahun pastu aku tambah harta. Tell me kat mana aku salah. Nak pegi, pegi je la. Appreciate ko ajak aku .. tapi since aku tak nak join .. jgn marah beb.

Esok lusa London tetap kat situ gak. Bknnya esok ada 'alien' nak alihkan London ke Planet Marikh. Yg kecoh sgt tu nape? Kalaulah ko terima Offer letter for frther study .. must register at certain2 date logik la weih. Ini? Takat nak berjln je .. bila-bila pun boleh pegi, kan?


Yg penting Jadi diri sendiri. Bkn dgr org pegi kita pun menggediks nak pegi. Jgn ikut-ikut org dan jgn dengki kat org. Simple, kan. 

7 comments:

eliyaezlinalias said...

suka la dengan insan tetap pendirian kuat iman...

kakchik@ella said...

didikan org tua. Time kaseh pada mak dan ayah yg brjaya mndidik saya spt itu. I love u lah. Hehe ..

alinac lover said...

oho..london oh london.heh

china besh ek kak? yong xpnh p lagi..

esok yong nk ke siam lagi :)

diana said...

dia ingat hebat sangat la kalau dapat pi london denagn dia tu..
ahahha..
bagus la ella..
tetap pendirian..
lagipun tak kan la kumpul2 duit
nak habiskan untuk bejalan..
tak semua orang suka bejalan2..
macam saye suke
beli barang2 umah..
tukar perabot baru..
beli barang kemas..

kakchik@ella said...

diana ..

sok dah kaya raya kita gi berdua eh. Ha3 ..

kakchik@ella said...

alina @ yong ..

carik brg lagi ke? amboi baguihnya bznes. smntara muda ni keja kuat-kuat dik. Later-later kita senang. Hehe ..

mellow said...

london best kak . :D