Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Masalah lagik??

Hari Jumaat ni .. jom kita sembang pasal masalah. Bkn nak memberatkan kepala sorang-sorang. Ringan-ringan je ni. Gerenti korang tak pening baca. Hehe ..


Along the way in our life, dh tentu kita akan jumpa masalah @ problem. Tipu la ada yg kata camni.. 


Ooo .. i ok. My life so perfect. Tak ada masalah .. No problem. Kalo kita jumpa org camni .. kita 'X' dia terus. Menipu tu, Hipokrit. Hehe ..


OK. Back to the subject. Ada ke org sengaja nak cari masalah?? Secara warasnya everybody want a smooth life. No one suka bila Encik atau Cik Masalah ni muncul dlm hidup kita. Tapi secara logiknya la kan .. manalah ada  hidup yg 'so perfecto'. 


There are 2 categories of masalah. Yg dtg mencari kita dan tidak dicari. Yg dtg mencari kita tu memang kita tak boleh elak. Tepis mcmana pun dia dtg gak. So .. redah aje lah. 

Tapi mcmana pulak dgn org yg sengaja cari masalah? This kind of person falls in the categoy org yg tidak mnggunakan akal fikiran dgn sebaik-baiknya sebelum dia buat sesuatu. 

Akal pendek. Tak fikir habis-habis. Tak timbang baik buruk serta akibat dari tiap-tiap perbuatan. At last ?? Terima lah akibat dari masalah yg cari sendiri. Org kata 'Sendiri Buat .. Sendiri Tanggung'. 


Aku byk tulis tentang kehidupan. Tentang perkara-perkara yg kita sume lalui. I share my emotion and thought hereherehere also, and here too. Dan kdg-kdg aku ajak korang buat ni. Kalo sudi, rajin-rajin kan lah diri baca. Hehe 




p/s : Kesimpulannya, berhati-hati dlm setiap langkah. Kalau tersilap langkah, nnti terjumpa pulak 'si masalah ni'. Ha .. masalah besar tu!! Hehe ..









2 comments:

alinac lover said...

btl..sapa pon xnk masalah :)

tp masalah ttp akan datang..

kakchik@ella said...

kita kena pandai2 handle kan yong ..