Sunday, January 23, 2011

Kotak-kotak cinta

Minggu baru datang lagi. Kalau nak diikutkan, 2, 3 minggu ni memang penat. Tapi walau bagaimana penat, aku rela dan redha demi org-org tersayang.  Selalu aku berpesan pada Aiman ~ Penat sikit tak apa, untung-untung dapat pahala. InsyaAllah kalau kita rela dan redha, Tuhan akan permudahkan semua urusan kita. Mudah-mudahan Aiman jadikan kata-kata itu sebagai pegangan dalam kehidupan. Amin.

Sibuk menguruskan kotak-kotak yg byk ni bagi pihak mama di kampung.
Aku panggil kotak-kotak ni Kotak-kotak Cinta.
Kerana demi cinta aku rela bersusah dan berpenatan.
It's ok. Kakchik rela. Demi cinta kita kan mama? Hihi ..

Duduk di celah kotak-kotak cinta.
Serabut betul rumah masa ni. Skrg dah half clear.

I have to turn down 2 jobs this week. Tak pe, aku tak ralat pun. Dalam hidup ni kdg-kdg kita tak boleh terlalu fikirkan duit sgt. Kena set which is priority. Dalam sibuk ke sana ke mari, sempat lagi aku pegi ke 1Utama during lunch hour to buy my skincare. Alahai .. 1Utama old wings will be close for renovation after Chinese New Yearlah. Barang tak byk, they just maintain apa yg ada je. Sedih la sebab tu tempat favorite aku mencari barang dapur. Pasni ke My Mydin depan rumah je la nampaknya. Hihi .. Eh, pasaraya Mydin tu uncle aku punya tau. Hihi .. Sebab arwah pak sedara aku nama dia Mydin .. kan sama tu. Haha ..













19 comments:

Dim Benihana said...

memang xkan rugi kalau berkorban demi insan tersayang..

MamaEma said...

demimu mama...anakmu ini berjuang...hehehe

kakyon said...

takpe kakchik..
hari ini hari orang..esok2 hari kita.
tak rugi berjasa pada org tua kita..ada ganjaranya..

munna said...

bestnya kak chik ni.. berkorban utk family... mesti semua sayang ketat2 dgn kakchik...

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Kakchik, smpi bertimbun kotak2 tuh.. da macam gi ofis courier da Kakchik.. Salute Kakchik.. Pandai membahagi masa.

::Budak Degil:: said...

angkat kotak byk2, muscle pn naik macam kotak la kak..hehe

sarah-najwan said...

bagus kakchik..

apa isi kotak tu kakchik..hehe
byk gak tu..

Ujang9897 said...

wow...canggih tue

My Little Diary said...

salam,

rindu kat kakchik... lama tak dtg sini... :D
selamat bermesra dgn kotak2 cinta itu... huhu

Amy Syaquena said...

Bagusnya kak cik berkorban untuk family..i like you...

bun_nee said...

xpe kak cik pengorbanan tu penting

deAnza-wAnda said...

berkorban demi keluarga tercinta... kakchik bile nak dating niy...

Mama Zharfan said...

comel plak nama kotak2 cinta tu :)
cinta dan pengorbanan adalah lumrah kehidupan

neni izazi said...

tak rugi berbuat baik dgn ibu bapa. paling bahagia bila neni dapat tgk ummi tersenyum dgn ape yang kita buat..

alinac lover said...

kotak2 cinta ek..menimbun haaa

diana said...

nama mydin je yang sama ye??
boleh la kakchikkk..
heheh

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hehehehe..byknya kotak2 cinta kakcik ni...dlm tu ada apa dear?

toyolkiut said...

kotak2 cinta..
wow..

Maria James said...

nampaknya persiapan dah ok nih..

moga dipermudahkan di hari besar itu nanti. ye :)