Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sudah naik lah!! Nape naik ni?

Remember the story i went to Sogo yesterday to met a few bloggers? Tak remember?? If tak remember, read sini.

Not a big problem for me to drive alone from Sg. Buloh to Jalan Tuanku Abdul Rahman and everytime i came here, i will park my car at the open parking behind Semua House. But that day, i have to part kat open parking depan Kompleks Campbell sbb lorong belakang Jalan TAR ditutup utk peniaga2 pasar malam.

I was shocked that the parking fee sudah naik!! RM8 per entry. Nape eh? Parking condition camtu gak, tidak dinaiktaraf tapi rega parkingnya?? I think the last time my friend park her car here was last year July, rasanya masa tu tak sampai RM7 pun. Cepat betul diaorg naikkan harga. Uishh .. sian rakyat Malaysia camni. Kalaulah my house is reachable via public transport, dah kena boikot dah tokey parking ni. Mana relevannya dia naikkan harga eh? 

27 comments:

cerita-gadis-ini said...

skang ni sume nk naik...xfahamm

!eNa PnG said...

Betul tue kak... :(

parking mahal...

Azwan@Mr Money said...

biar betul? 1st tyme dengar harge parking semahal tu.... jalan kaki jelah pasni.
hehehee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mahalnye kak?

JR Shoppe said...

Memang semuanya naik kerana mengikut pak menteri itu petunjuk kemakmuran kononnya..Yang turun cuma hujan dan bersyukurlah kerana hujan turun..Bayangkan jika hujan pun naik, apa nak jadi dengan dunia?

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Alamak.. kalo hujan pun naik.. ape lg yg turun..

boiket je paking tuh.. melampau la nak naik2 plak..

Pembawa_Wacana said...

Tak tau lak... jarang masuk kL..

Ellen said...

mahalnya kak ella..kat kk ni ellen pernah jumpa paling mahal pun RM6.00 per entry..huhu

echah mashuri said...

erkk..mahal gila..skrg suma nak naik.padahal bukan pakai ape pun.tmpg letak je kalau kira.ehehh

DaddyDian said...

mmg kejam! semua2 pon semakin naik harga.. tu yg kekadang nak berjalan kalo tak betul2 penting mmg kita elakkan..

diana said...

boleh ke suka hati naik kan harga??
suka hati mintak bayaran parking pun kita rasa dah tak patut kan>>??

agak terkejut dengan blog kakchik sekarang..
dulu jarang2 orang komen..
sekarang memang meriah la..
tahniah kakchik..
hebat lah!

MahaMahu said...

Biasalah kak parking kat kl.. ada jer kawasan kosong ratakan leh buat parking harga nak mahal.. nak kaya cepat sgt..

Woofer Storm said...

sja je tu kak nak kaut keuntungn dgn cpt...tamak sngt!!!

kakchik@ella said...

Woofer Storm dan komentetors yg lain-lain, kalau pun nak untung, at least turap la jalan tu, biar selesa.

Mama Zharfan said...

me kalau pegi sogo, me parking kat parking sogo gak, sbb convenient :) tp rate nya per hour lah, so paling lama pun me ronda2 sogo tu 2-3 hrs ajer, kalau shopping byk2, boleh dpt parking free jer kak --ooohh, i miss sogo ;)

alinac lover said...

gulp! mahal nya kak

DJ-LRC said...

sbb tu aku anak beranak naik train...sardin pon sardin la..

Aku Ibu Muda said...

kak chik, rasanya area situ kan kdg2 rega parking tak consistent. penah sekali tu ktorang tgok RM 6 jer per entry, dtg 2-3 minggu lagi (ms nk raya) ada tmpt sama caj sampai RM 10!

Giler cekik darah...

*tp ktorang nyer port kt dlm campbell tu je- murah*

MamaEma said...

naik diam2..
service tag pun dah naik 1% sekarang ni...

AngahSayang2314 said...

tue semua dah naik baik dari segi makan semua la....

Suara Kalbu said...

Kak Chik,
Ida pun dah kena kat depan Campbell tu parking RM8 masa hari Sabtu pegi huhuhuhu.

kakchik@ella said...

@Suara Kalbu .. hah? Ida pegi ari Sabtu? sama la hari dgn kakchik. Ala .. nape kita tak jumpa eh?

::Budak Degil:: said...

ohh..thats y i rather like to naik tren kak..haha..jimat.. :)

deAnza-wAnda said...

mak ai... awat mahai sgt ni kak??

Alin Marlini said...

Kak Chik duduk maner ek?

Ct Arina said...

aik? boleh pulak? nak kate minyak naik pn xde kaitan. pekeje die mntk naek gaji kot. tu yg fee parking pn naik. hahah =D

tiefazatie said...

bese la teu kakchik..
skrg semua benda kena byr..pastu mhl2 nie..huhu