Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Lapar pukul 12:30 malam? Dont worry ..

Cerita makan lagi?? Hahaha .. Nak wat camna. Dah 2, 3 ari ni 'makan-makan mood' memang hebatlah. OK .. OK .. let's move to the n3. Baca eh .. jangan pangkah. Hihi ..


Kalau u ols nak tau, aku ni kaum kerabat Batman, aktif waktu malam. Ada gak kwn yg cakap aku ni sama spesis dgn Michael Jackson. Amboi .. bkn main lagi hang samakan aku dgn 'Legend' tu ye. Hihi ..

Problem bila berjaga malam ialah ... LAPAR!!! Hahaha .. haruslah badanku mcm kembang semangkok kalo sokmo makan tengah-tengah malam, kan. 

But i'm so lucky bcos dikurniakan badan yg Yo-yo. Senang naik .. senang jugak turun .. without SAY NO TO NASI. Sori, aku takkan pinggirkan makanan yg mak dan abah suapkan padaku dari kecik. I grown up dan 'jadi org' dgn Nasi. Aku terhutang budi pada nasi.  Takkan naik berat badan dgn makan segenggam nasi seharilah. Or y not chge to Beras Herba Ponni Taj Mahal like what i did. Confirm takkan gemuk. Tu pasal kalo org tanya camna aku "maintain" berat badan, jwpnnya adalah 'Think and act smart'*camtu eh*lupa sudah* Hihi ..

Lapar pkl 12:30 mlm? Bukak cabinet dapur ambek benda ni.
Bolehlah .. Kira ok la tu kan. Hihi ..


28 comments:

norh said...

bestnya badan tak naik :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tu dia...dah lapaq dah...

azila said...

wah...rumah baru la k.chik..samala ngan zla, beras biasanya zla akan amik beras meras@beras perang:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ok la..bkn selalu kan

.::: Princess MOMOY :::. said...

sedapnya
momoy kalau lapar tengah malam mamam coco crunh jer ngan susu
huhu....

tomatokering :) said...

kebas biskut jela kan bagos . takkan nak melantak nasi malam2 bute pulak kan . keracunan nanti . haha ;P

Gayahspears said...

ades... akak ni takot beno nk mkn nasik ya... takot gemuk kan??hihi

O'gosh said...

sedapnya bar tu...

meaw said...

kakchik,fulamak,blog kakchik dah bertukaq kaler purple gitu,hehehe.....baru comei :D

kakchik rasa meaw boleh menang tak?jom komen entri ni ....
http://letopkeypad.blogspot.com/2011/01/contest-fesyen-untuk-semua.html

diana said...

kalau kita paham badan kita mesti senang je nak kawal lemak2 ni kan kakchik..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sama dengan eida...tiada istilah SAY NO TO NASI...bedal jerk..yang penting sihat ...hehehehe tapi badan akak sangat cantik..jeles eida tengok..

PuanBee said...
This comment has been removed by the author.
PuanBee said...

wah sedapppp..!!! bee suka makan dan tk memilih pun semua boleh hee

::Budak Degil:: said...

wah..sedap ke kak?..

alinac lover said...

semalam yong tido dengan coklat kat sbelah bantal..tahap teruk da ni

hahha

alexa yussida said...

hehhe layannnn..tp sy ske makan nasik tgh malam..mmg kronik:D

Woofer Storm said...

kak,lapar tgh2 mlm ni..hehee
nak mkn apa ea??nyte

Abdul Farique said...

sy tiap2 2 jam mesti lapar . tak masak le biskut2 ni , makan nasik je . tp badan still maintain . cewaahhh :)

!eNa PnG said...

makan tgh malam mmg biskut la jawabnya...

Ellen said...

Sila makan selagi mampu kak ella...hehe

NurLailatul said...

nak diet..nak diet..

AROL DSHW said...

Arol selalu lapar pukul 1 atau 2 pagi. Balun jek makan nasi. Kalau makan biskut, tak kenyang. Nanti tidur tak lena pulak. Hehe. :)

E.d.Y said...

bestnya badan macam yo yo...

Rina said...

sy dah lapa skang sbb dh malam..hehe

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Owh.. Kalo kaji n3.. *kaji ke? Cam ade hint2 pasal datang je.. abaikan~ hihi..

Anyway.. kalo badan cam yoyo kan best.. yg bley turun naik la.. kalo x.. welcome to the club ye.. (^_^)v

Mama Zharfan said...

so rahsia slim versi kak chik ialah mkn nasi segenggam ajer yer..and beras herbaponi--kak cik dh layak jd duta beras tu hehheh

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Ella...ptt la badan slim jer..kdg2 mlm2 mmg lapar..selalu atie g minum susu jer pastu terus ZZZZZZ...

Myra Jay said...

Xpenah try lg biskut tu..
Nnti nk p cari, sbb MJ pn jenis suka lapaq tgh2 mlm.. huhu