Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

OMG .. it's super delicious.

As u know, aku memang kuat makan. Tak caya tengok balik n3-n3 lama. Byk tentang makan dan makanan. Even pukul dua pagi u invite me for supper, asal mata boleh bukak, perut sure no problem punya. Haha .. malunya nak mengaku tapi .. mengaku sajalah. Nak jadi kawan kena la terima buruk baik aku, kan.  Hihi ..

Remember entry ni? OK .. this is the post mortem report. Setelah bedah siasat ke atas bekas cookies tersebut berjaya dilakukan, maka ujikaji pun aku teruskan. Dari satu ke dua, dari dua ke tiga, dari tiga ke empat, dari empat ke lima. Tak puas hati lagi? OK .. kita cuba yang ke enam. Kalau tak puas hati jugak maknanya deria rasa tu yg bermasalah. Hihi .. Hasilnya? Sila percaya ye kawan-kawan. Terbaiklah. Super delicious. Tak terlalu nipis, tak terlalu tebal dan rangup. Choc chip dan kacangnya banyak. Percaya tak? Percayalah. Sila percaya. Sumpah sedap ok. Ai tak tipu u. Haha ..

Satu round 6 ngap. Gemuk la aku pasni. Eh .. it's ok.
Demi choc chip ala2 Famous Amos ni, aku rela. Hihi.
RM25 penuh sebekas. Nak order? 
Jgn lupa cari dia.

Walau layu dan penat, tang makan tetap semangat!!
Dasar kuat makan!! Haha ..


52 comments:

Atiqah ab.Samad said...

gulp ! tengok pon da sedap kalau dapat ngap tuh... huhu

DaddyDian said...

mcm chipsmore je kakchik!!!

Woofer Storm said...

bab2 makan ni kak,ajak la sy...sy suka makan,sikit tap kerap..terpaksa coz gastrik punya pasal..cepat makan,cepat kenyang.heheee morning kak^^

BUNGA said...

kak.. tgok gmbr pun dh tau sedap.. isyh2.. ngences memalam gini kalu baca entry kak chik pasal makan2..

kakyon said...

jangan lupe..esok bawak sebekas..hehe

::Budak Degil:: said...

wah!..sy dah lame giler kot xmkan..
las 5bulan lepas...
rindu kat macadamia... :(

alinac lover said...

yong pon layan..pernah beli juga :)
sedap btoi!!

EzzEddin said...

FA my fav..
yang nih pun nmpak sedap

ecah..merangkap anak cik nan said...

cedappp..mintak sket bole?bole laaa...hehe

Fadzli Amir said...

Sedapnyerrrr..cookiesssssss....

missSenget said...

igt kakchik yg buat sendiri..

kakchik buat la...nnt kite jumpe, kite tlg makan.. ngee~~

sarah-najwan said...

time lalu..mkn je kakchik..
ambo pom suko..tapi xgumuk2..huhu

AngahSayang2314 said...

kak chik bagi la angah sikitttt tak de ke??

azila said...

huhuh..sedap nampak tu k.chik..

aibaks said...

famous amos kecik sgt.. tapi aibaks suke cam chipsmore tu.. amik yang ori nye.. best gak.. hehe

Mr. Swift said...

Hyee! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Heyy btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

Nurul Jaliah said...

huuuu...sedapnye...nak sikett blehhh????huhuh

.::: Princess MOMOY :::. said...

sis...share la sama. huhu...
fave tu chipmore...

Beza Antara HARIMAU MALAYA Dan HARIMAU MALAYSIA
Boleh ker cara ni naikkan TRAFIK ?

Ujang9897 said...

grrrr....nk chipmore..

azzey said...

kakchik@ ella: saya pun sker mkn gak....nk sikit...:)

diana said...

memang banyak la coklat chip dia..
kak ina memang pakar bab2 biskut ni..
kakchik oder dengan dia ka??

Mat Gebu said...

Tuu diaa..bila kak chick promo, terus ni nampak 10 x sedappp..hadoii..kak ina KL, cuba baling2 kan ke Johor barang sebalang dua kee...haha..

kak ina kl (1) said...

memang terharu sungguh bila customer kata sedap kukis akak ni.
terima kasih ella sudi promosi kat blog kamu.budi baikmu akan di kenang juga.

kakchik@ella said...

@ woofer, kita geng. give me 5 dik*pap* hihi

kakchik@ella said...

@daddydian, rasanya lbh hebat dari chipsmore tu tau. hihi ..

kakchik@ella said...

@daddydian, rasanya lg gempak dari chipsmore tu. hihi ..

kakchik@ella said...

@atiqah .. nah sebutir cookies. hihi

kakchik@ella said...

@atiqah .. nah sebutir cookies. hihi

kakchik@ella said...

@bunga, hihihi ..

mE said...

kakcik@ella takkan tunjuk pic jer..huhuhu....meleleh air liur nengok nih...nyumm nyumm.....

kakchik@ella said...

@kanda yon, demi kanda, sebesen pun dinda rela. hihi ..

@ein, ala tak syok la camni. kurang sorang kaki. hihi ..

@yong, gara2 yong jugak la ni. hihi

@EzzEddin, cubalah. gerenti sedapss

alexa yussida said...

sedapppnyeee...macam chipssmoreee...peberet:D

akak,layu ke penat ke ttp nmpk muda..itu yg pntg^^

Peri PiA said...

dah penah merasa,sgt sedap! :)

alyaaboolat said...

makan itu perlu..betol x kak?hehe

Ellen said...

Nak g oder ngan KakinaKL ler..Ellen pun hantu cookies gak..hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

yummy2 nak jg...

Fathiah Rosdi said...

tx kak chik...
coz bc entry ni,dpt sy follow ag blog sal mknn..bes nyer...;)

farasakura said...

sis, memang sedap kot famous amos tuh!
♥ ♥ ♥

E.d.Y said...

lapar lak tgk cookies malam macam ni..sedap tu layan sambil tgk tv..huhu

ummi_khalish said...

nakkkkkkkkkkk...............

Mizz Farah said...

sedapppnyeee...yummy!

Rina said...

i loikkee..sy pong suke mkn nasib bdn maintain jerr hehehe

N@di@ said...

macam chipmores lah bntuk dia :) tapi nmpak sedap bolh buat kuih raya cina nih :D

nur said...

kakcik
da agak mesti kak ina punye kan..
lom berpeluang cuba lagi

Jemput keALL IN ONE

Matjoe said...

nak free, bleh try contest matjoe

http://www.matjoe.com/2010/12/contest-azam-tahun-2011.html

Maria James said...

love the words "dasar kuat makan. " hahahaha

yeah, wanna be friends, kena terima baik buruk. agree2 109%. hahahaha

as long as it's healthy why not right sis?

oh now feeling hungry after seeing that super delicious cookies..
yum yum.

Mama Zharfan said...

testimoni terbaekkk ni..
me dpt tau psl blog u and contest u pun from blog kak ina kl :)

Nana said...

alamak serius terlior
aritu ada tgk kat blog kak ina
emm pasni bole try oder la

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam..wah! biskut k.inaKL nie dah famous kt semua blog kawan2 yer...pasni k.inaKL kena bukak biz la..hihi

Pembawa_Wacana said...

macam sodap jugak ni...

Innanie | Ariffin said...

sedapnya...tiber2 mengidam plak memalam ni bila baca en3 ni!! ayooo!

MahaMahu said...

OMG memang suka cookies kalau ada yg nak kasi free leh gak suka sgt..