Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Pagi minggu ni, jom sarapan Nasi Lemak

Dah penah bagitau dulu Aiman loves my Nasi Lemak very much, rite? So, ini juadah kegemaran anak bujang saya di pagi minggu yang cerah, ceria sebab matahari tak garang sgt dan bumi tak menangis. Cool lah the whether today. Good for jalan-jalan kat taman, kan? Hihi ..

Nasi Lemak, Sambal Tumis, Squid Rings dan pelengkap.

Jgn tak tau, i rushing-rushing buat breakfast ni cos got to send Aiman for tution b4 9am. Mcm Amajing Res versi dapur i ari ni u. Hihi ... Anyway, banggalah jadi perempuan cos God's created us to be multi task. Eh .. yg lelaki jgn marah ok. 

Got to go la fren, nak jemput Aiman from tution pulak. Lunch today will be at mum's house with other siblings. Konsep pot luck? Mmmmm .. tengah fikir ni nak masak apa. Hopefully jap-jap lagi dapat lah idea. Hihi ..





33 comments:

Azwani said...

sedap, terliur plak..rushing-runshing pun hiasan mantop kak chik..

Norfa said...

ahhhgg sedapnya nasi lemak .. terus rs lapar

Pembawa_Wacana said...

<---bersarapan dengan biskut jer... sedapnya nasik lemak~~

akmall said...

sedap lah kak nasik lemak....buat sendiri lagi sedap....kita akan letak sesedap yang kita suka kan...

McCat said...

nasi lemak with squid ring?...ermm x pernah try combinasi ni...but look nice...(terliuq)

DaddyDian said...

kakchik, nak rasa sambal tumis kakchik sikit! mcm sedap jer.....
nasik lemak kalo sambal dia memenuhi citarasaku sure 3 pinngan boleh... hehe

sarah-najwan said...

wow..i love nasi lemak too..hihih

kn bgus jika kita berjiran..lalala

Maria James said...

wow sedap nye nasi lemak.. hahahaha...
macam nasi lemak special lak..

potluck.. ha! try crowd-pleasing scalloped potatoes.. memang ummphh!

CT said...

Vavava....rajinnya adik akk yg sorang ni...sedaplah nasi lemak...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ermm sambal tu wat adik terliur.

echah mashuri said...

rajin la kak chik ni.walaupn bkerjaya still lagi boleh msk sedap2.hehe..pergh.rase terliur nak makan nasi lemak kat umah.yg dibeli kurang urmm sikit.hheeh

ceritera asni said...

macam sedap jer..meleleh air luir dah nih..nasib baik on diet :( kalau x dah bantai jer

Cikgu Tie said...

Sedapnya...esok nak buat jugalah.
Tapi mungkin tak sempat nak hias macam hidangan kak cik.

Jank said...

tengok je la ni, x sampai ati nk mkn hihi

!eNa PnG said...

wah.. sedapnye kak... nak sikit..:D

diana said...

serba boleh la wanita ini..
heheh..

Mama Zharfan said...

as usual, kak cik punya food presentation is 5 star punya! terbaekk :)

AiDa AzRyN said...

whoa! nasi lemak!! @.@

azzey said...

Sesekali pekena nasi lemak okay juga kak. lain kali buat anta sini ek...hi3..

Ati Masrif said...

eemm..terbau2 harum nasi lemak ella

kita dah lama benor tak makan nasi lemak
sejak kunun2 nak berdiet ..ahak!
nampak nasi lemak ella..terus rasa
nak buat esok..huhu

kita dah join contest yek ^_^

azila said...

setuju k.chikk..wanita mmg multi task kan:)

MahaMahu said...

Hari minggu kalau tak ada keje memang mask sendiri nasi lemak lagi puas hati sedap...

Woofer Storm said...

squid ring tu mcm sdp je kak,nak mnta ckit blh??hehee

Gayahspears said...

nak nasik lemak jugak :( aiman je dapat mkn.. mane adil..huhu

Ujang9897 said...

ns lemak pulak...grrr...geram2

AngahSayang2314 said...

sedap memukau kalbuuu hehehe

deAnza-wAnda said...

kakchik c nak masakkan utk wanda ker...?? opss...

Alin Marlini said...

cantiknye susunan...

Ct Arina said...

adoihhhh apesal kakchik hias sket punye cantik ni? siyes tergode! -_-"

nurul ainul farhain said...

aiman,kite ske makan nasi lemak gak.hehe

kakchik@ella said...

@hai kwn-kwn .. tima kaseh sume sbb komen n3 kita. kita very appreciatelah.

Bangga jadi org m'sia, kan sbb food adalah sgt varieties.

Nak sarapan melayu? Nasi lemak ada. Nak sarapan india? Thosai ada. Nak sarapan ala-ala chinese? Chee Cheong fun ada. Hihi ..

kakchik@ella said...

@Azila .. btl sgt2 tu azila. Sepi dunia lelaki tnpa wanita. hihi ..

Peri PiA said...

Gulp...lapa dah :P