Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kita geng kalau kau suka makan

Nak bagitau u ols ni .. Seriously, i tak demand dlm memilih teman. Physical pun i tak pandang. Kaya, tua, muda, baby, tak berharta .. dgn sapa2 pun i boleh kawan. Tapi ada 1 syarat :- I suka makan. So kalau nak kawan dgn i, u pun mesti suka makan tau. We will make a perfect team if u like what i like. So, kpd yg suka makan .. KITA GENG. Give me five kwn-kwn*pap*tampo skrin je lah. Haha ..

From bonda with luv- Santapan utk anakanda pulang dari sekolah nanti
Sambal udang, Paru tempura, Mix vege & Cake as dessert
I masak sendiri ok. Pukul 6 pagi i dah bangun. Hihi ..

Indian Food - Nasi Daun Pisang is my favorite.
Don't use garfu. Jadi Tarzan daun tu nanti. Hihi ..

Sotong goreng berempah ~ Sumpah sedap. 

Have u tried this? If no, u should. Sedap tau.
Taking Jintan manis+beras after eating makanan berempah
adalah amalan masyarakat India.

So, sapa-sapa yg suka makan .. kita gengssss. Cepat tampo skrin masing-masing. Hihi ..


43 comments:

alexa yussida said...

saya suka makan tp slow n steady...order itu ini tp makannye tak habes..hehe..slalu kena marah sbb tamak mata:D

akak,yg last tu sy pnah try kat restoran india kat sini..sumpah tak sedap!~ hahahahaha:p

Ati Masrif said...

saya...saya...
makan...i like!

sukalah dgn plate 4 segi tu ela
jenama apa yek...nak beli gak lah
very nice!

kakcik said...

Ella suka makan, tapi badan tak naik - tak ngape juga... kakcik ni kalo makan lebih ... huhuhu! (tutup muka dengan tapak tangan)

kakyon said...

huhuhu..dah trlebih makan ni..akak dag gumuk balik..hehe

makdara TERdiva said...

okeh kakchik! give me 10..haha!

Peri PiA said...

makan!!suke3 ;D

bspotgurl said...

makan?? ohhooooo.. mestilah suka...
kakchik ella nak belanja ek? boleeee

sarah-najwan said...

makan..ai lokiiee..tapi xsehebat kakchik jika kul 6 da bgun utk masak..salutelah..

mr.curly said...

kakchikkk !!!..ganti lappy den blk..rosak sudah..gara2 den asik tampo2 kt skrin..uwaaaa!!!

Lagenda said...

yes!! Mak pun suka makan kakcik!

Tpi makanan2 yg mak suka telan ajelah..tp biasanya mmg akan mencari tmpt sedap utk dimakan kalau kemana2

AngahSayang2314 said...

sapa lagi kak chik oii kalau bukan angah kan suka tepek menu makan hehehee

azzey said...

kakchik@ella: siap dgn hiasan skali..mesti makin berselera aiman mkn nanti...:)

munna said...

munna satu gegng ngan akak... sgt suka makan.. tapi malas bab memasak2

Gayahspears said...

akak..Gayah pon same suke mkn atas daun pisang sbb senang tak yah basuh pinggan,.kah3

bilalah nk kua mkn dgn akak lagi..best2... Gayah suap akak, akak suap Gayah..auchh romantik gtu..huhu

Liyana Lunia. said...

YEY geng makan memakan. HAHA ni ynn nk bls comment akak tu,

"sedap mmg sedap tp ynn dh biasa mkn dkt kedai yg sedap, murah , puas hati so tahap dia bg ynn 6/10 je UWUWUW"

alinac lover said...

yeah! suka jugakkk..mmg geng

hehhe

eh kak..bila tuko layout ni..lama sangat ke yong x msuk sni sampai x perasan ek???


tp hri2 yong baca blog akak kt BB yng..siap save da haa..tiap malam sebelum masuk tido kena khatam dulu entri..hehe

Ujang9897 said...

kelemahanku tak makan seafood..demm

Amy Syaquena said...

kak saya suka makan so boleh geng la dengan akak ye he3..

Suara Kalbu said...

Kak Chik Kak Chik

Gimme 5 lah. Ida suka makan. Suka makan nasi daun pisang tu sebab xboss dulu Indian. Tapi makan jintan tu lum pernah lagi la.

Kak Chik Kak Chik,
Kalau begitu gayanya masak untuk anaknda, ida pun mahu ambil Kak Chik jadi bonda ida hahahah. Mahu ?

nisa said...

saya hantu makan! Jadi kita satu geng! Pap! Pap! Makanlah apa pun, tapi tetap maintain habis and badan tak kembang2 gak...hahaha...

pinkepi said...

sedapnye sotong goreng berempah...

.::: Princess MOMOY :::. said...

sotong goreng pedas - my fave tu dear

Saya Blogger TERENGGANU

Sebab Mengapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

diana said...

kita pun suka makan..
tapi banyak memilih la..
itu tak nak,ini nak..
ha..payah betul!

mimiekucayang said...

wahhh sedapnya udang msk merah tu... nyum2....

ummi_khalish said...

aslmkm kak...ummi dan khalish mmg suka makan..kita jadi geng ye..give 20..hehehe...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah tampo dah,..sampai tertonggeng screen monitor eida..heheheh yup i lup food too....

::Budak Degil:: said...

sy suke makan jugak tapi skang xleh la makan2...tp still geng akak jugak kan2..heeeheh

Woofer Storm said...

cian sy kak chik,sy suka makn tapi tak la over plak..mkn bila lapar,biasa la org gastrik..ermmmmmmmm

pe pun kim slm ea ngan mknan..hehee

alyaaboolat said...

kite geng la kakcik eheee

Ellen said...

Kak Ella, kita memang geng ni..sebab suka makan..bezanya akak makan banyak badan maintain..ellen makan sket..badan kena pam..miahaahaha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

byknya makanan....

b a m b a m ' s said...

jom genggggg!!hahahahha...suka makan!dah jadik hobi..tuh badang mengembang tak pernah nak mengevut..huhuhuhu

Fathiah Rosdi said...

kak chik..wt la entry sal cra2 kak chik msk lak..;)

NurLailatul said...

wau sedapnyer..

AROL DSHW said...

Yeah! Kita geng! (sambil tampar skrin) Uiks! Terliur tengok sambal udang tue. :P

E.d.Y said...

ya Allah..ggambar makanan lagi...sedapnya...

Mama Zharfan said...

yeppp! kita memang geng!! me sukaaaa mkn ehheheh

Nana said...

hehe dah jumpe dah banyak persamaan kita ni hehehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ella..bkn main cantik lagi hiasan kt makanan tuk anak2 yg akan blk dr sekolah.kreatifnya Ella...bangga anak2 dpt ibu cam Ella nih!

Myra Jay said...

Kakchik mmg pndai bab2 hias menghias nie..
Mmg anak2 akan berselera punya kalau tgk.. :)

ceritera asni said...

same goes to me..suka makan.

nurul ainul farhain said...

kite geng la kak chik.give me ten!! *ttbe hehe

Syima Emi said...

kak chik kalu pergi makan nasi daun pisang pergi makan kat mana? saya suka jugak dan masih mencari kedai2 nasi daun pisang yg best yg lain...