Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

SEGMEN BA : MEREKA KATA



Dah lama tak join Segmen. Fulamak .. budget cam bagus je ayat kan, macam la suka sgt join Segmen. Aku ni karakter pelik sikit. Masuk pertandingan tak suka .. GA tak suka ... Lucky Draw tak suka. Oopss ... bukan tak suka, tapi tak da masa, sokmo terlepas. Hihi ..

But today ada free sikit so nak join Segmen yg dianjurkan oleh Adik Ben Ashaari ni.  Mari tengok syarat-syarat dan jom baca dengan berhemah kwn-kwn.

Syarat 1 :- Header.
Done

Syarat 2 :- Tajuk dan Link
Tajuk done. Link .. will do. Habis taip ni kakchik linkkan ye ben. Hihi ..

Syarat 3 :- Kata-kata Aluan buat rakan blogger yg bakal menyinggah ke sini
(tak krg dari 100 words*dah mcm AJK Lembaga Peperiksaan Malaysia utk subjek Karangan SPM pulak ko ni Ben*sempat lagi tu* hihi ..)

Buat yg sedang berada dan membaca blog Kakchik terutamanya Segmen Mereka Kata yang dianjurkan oleh Ben Ashaari ini, Kakchik alu-alukan kedatangan korang dengan ucapan Selamat Datang. I hope you enjoy your reading. Semua entry di dalam blog ini adalah berdasarkan kepada pengalaman yang dikutip sepanjang perjalanan menjadi Musafir di bumi indah ciptaan Allah ini selama 38 tahun.

Ada jugak pengalaman teman-teman yang ingin Kakchik kongsikan bersama korang. Mudah-mudahan ada yang boleh kita jadikan pengajaran buat panduan perjalanan hidup kita. Satu yang Kakchik bangga menjadi Blogger dan suka tiap kali orang baru berkunjung ke sini ialah bila dapat rantaian hubungan di alam maya dan berharap moga-moga bertemulah kita di alam nyata.  Blogging ni best tau sebab dapat tambah kawan.   Betul tak korang?? Haha ..

Alahai .. cukup la tu, kang lagi jauh Kakchik merapu. Hihi  .. So, Kakchik sudahi n3 ini dengan ucapan Terima Kasih dan Sila Datang Lagi. 






25 comments:

Peri PiA said...

btl3..dpt kenal kak chik

gembira dpt kenal di dunia blog sebagai permulaan ;)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

btoi2..dpt kenal dgn kakcik mcm kenal lama la plak...
Die tak dan lg nk buat...bila tak buka blog jd ketagih...dah buka tak hengat dunia...hehehehhehe..

Princess Nur said...

setuju! Memang best ada blog dan dapat kawan baru macam k'chik..ngeee~ i lap u k'chik..

f y z a said...

nice blog..salam perkenalan untuk kak cik :)

lina said...

blog yg best...enjoy baca...salam kenal

diana said...

sangat seronok berblog..
kita boleh kenal ramai orang dan belajar perkara baru setiap hari..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

adik dtg sis

Mat Gebu said...

Salam kak chik..tuu dia, pesal wanita bila bebel..swett jee kan, kalau jantan bebel, nampak beruktel sungguh..erkk sori ben...haha..

Lulu caldina said...

Rajinnya join segmen En. Ben..
Good luck yer

Woofer Storm said...

bz kenal kak chik..hehe bile la nak belnja makn ni kak..hehee

anyss said...

Salam,
Waaaaaaa join segmen Ben...lagi glamerlah kak chik nanti ya

Jom join;
Kontes Cerita Paling Lawak sedunia

BUNGA said...

saya jugak yg x ada masa nk join menjoin ni.. 24 jam x cukupla untuk saya. hihihi

Hanis Azla said...

saya pun jarang dpt join ga sbb tk cukup masa.. tp blogging best sbb dpt tambah kawan dan berkongsi cerita..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

gud luck akak....

PuanBee said...

rajin nyer kakchik

bspotgurl said...

saya suka baca blog kakchik ni..

skyjuice said...

wah.pnjnya kata2 aluan die...kalah i..hehe

kakchik@ella said...

@ Peri Pia
suka jugak dpt kenal awak. hihi ..

@ Ladyzul
kakchik pun suka dpt kenal ramai org.

@Puteri Cahaya .. luv u toooo ..

kakchik@ella said...

@ fyza & liza ..tq for the compliment. Salam perkenalan buat korang ber2. tengssss for dropping by. Sok dtg lg eh. hihi ..

@ diana & Lydia .. tengsss slalu dtg. kakchik rasa dkt sgt dgn korg ber2 walaupun tk penah jmpa.

@ En. Mat .. swit ke? alahai terharunya ada org kata bebelan saya swit. hihi .. tengsss en. mat.

Ellen said...

Kak Ella memang dah besa ngan BA ni..so gerenti dia masukkan saja ni ...

AROL DSHW said...

Ini kali kedua Arol singgah di sini. Kali pertama dulu dah lama dah. Btw, salam perkenalan dari Arol! :)

Rina said...

yela kak cik..sy pon suker join segmen..tp GA ker contest ker kureng sket sbb mkn bnyk masa..lgpun cam x de can menang jer heheh..

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Salam perkenalan Kak Chik.. Sy budak baru belajar.. benda2 camni la yg sy suka.. (^_^).. *senyum lebar bila da tau..

Maria James said...

i adore ben ashaari blog, and is excited that we make friends in facebook too :)

to kakchik ella, salam perkenalan blogger :)

oh, it's raining here in campus :(

Mama Zharfan said...

salam perkenalan :)
me muda 3 thn jer dari u..so tak de beza sgt pun :)