Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kalaulah kau bisa membaca hatiku ..

Kalaulah kau bisa membaca hatiku ...pasti kau tahu betapa aku inginkan sebuah dunia yg aman ... tiada dengki .. tiada irihati.

Sebuah dunia yg dihuni oleh mereka-mereka yang penuh dgn kasih sayang .. tolak ansur .. persefahaman.

Kerana aku jemu dgn mereka yg sering mencebik bibir, menarik muka, cemburu, dengki dan irihati melihat kelebihan orang lain .. mereka yg berlumba-lumba untuk menjadi 'lebih' dari yang lain.

Apakah 'lebih hebat dari yang lain itu hebat'?
Apakah dengan dengki, irihati, mencebik bibir, menarik muka bisa membuat kau gembira?
Sukarkah utk menerima kelebihan org lain dan menerima kekurangan diri?

Sayangnya, hati kita bukanlah 'transparent' dan tidak  bisa ditembusi dgn mata kasar dan oleh kerana itu kau tidak bisa membaca hatiku.







16 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

akak..dah tukar umah ke..ingatkan salah umah tadi...

CIK TOM said...

betul kak chik...xsemua org tahu isi ht org lain...so xperlu la nak judge based on luaran je...

wah cntk bangat cik gayah buatkan utk kak chik...header plg cun!!

Encik MamaT said...

banyak mengidap penyakit hati.. dan tak mahu mengubatinya...

jom layan
jadikan khairul sebagai teladan

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tak semua org fahan isi hati kita

theblabber. said...

sabar kakchik. be who u are. tak perlu expect orang to return the favour * :)) senyum camni byk2 ok

toyolkiut said...

lain mcm je bunyi nye..
pyah idup ni klau d pikir2 hal gini..srba x kena..
pe2 pun sabar tu lbh baik..
tp klau blebih sngt jngn mngalah pula smpai ia naik kpala..

Fadzli Amir said...

Dulu- rambut sama hitam, hati lain-lain.

sekarang- Rambut kaler-kaler, hati...lagi la siap ade kaler hitam lagi...hehehe

AngahSayang2314 said...

ye la yg angah sediri pun tak leh baca apa isi hati akak tapiiiiii..
yg muskil sangat sejak bila lak layout baru nieeee

cantik simple jerrrr nie yg jeles nie macam nak tukar jerrrrr

Ujang9897 said...

oprated la dada..xray la hati..

nanti tau la..hii

diana said...

manusia ni kakchik..
payah nak cerita la..bila kita berterus terang dia kata kita dengki kat dia..bila kita banyak menjaga hati dia kita pulak yang di pijak..
paling senang berhenti memikirkan tentang orang lain kerana cuma kita saja yang boleh memahami hati kita sendiri.

azzey said...

kakchik@ella: yelah kak....x sume yg tersurat tu mencerminkan yg tersirat....

Ellen said...

berpuitis plak kak Ella ni...best juga untuk di baca..hahaha....weii..abess idea nak komen dah ni...bilau dah mata ellen tgk entry2 ni..best sangat..kasih menang ya..hehe

NurLailatul said...

oh, pandai berpuisi rupanya..

ummi_khalish said...

manusia kak...rambut sama hitam(walau ada yang colour..hihi) hati lain2..sabar je ler...:-)

cikpuanhady said...

yang lagi sedey, kalau cemburu mereka tu sampai nak jatuhkan kita, bukannya mahu perbaiki diri untuk lebih berjaya..huhu

Jom skodeng : Cara untuk jadi Affiliate HB dan tutorial

JUNKO-EL-HIDA said...

Salam perkenalan..Artikel hebat2 yer dan baik sekali..apakata misz ella sertai kontes saya?..mungkin misz ella boleh jadi pemenangnya..weeeeee..jemput sertai kontes yer?..