Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cerita tentang dia yg berguna buat kita

Dia muda. Jauh beza umurnya dgn aku. Tapi umur bukan alasan utk kita mendabik dada, kan. Tak semestinya yang tua lebih berjaya dan tak boleh ambil yang muda utk dijadikan  contoh. Betul tak? She's only 25 and she's already a businesswoman. Bukan calang-calang bisnes, bukan bisnes yg diwarisi tapi hasil titik peluh sendiri.

She came to my house on Wednesday nite - ni pukul10:30 mlm
Bila dduk sblh yg muda, terasa diri sungguh tua. Huhu ..

Bila tengok dia, teringat kata semangat from my Uncle, seorang Businessman bertaraf Millionaire - If you want to sucess, you must defeat the fear in u. Berani mengambil risiko. Take the challenge, fight your fear - So meaningful kata-kata itu.

Jom set target. Where are u at 40? 50? Masih makan gaji? Don't u think bila umur dah makin tua makan gaji dah tak molek lagi? Oops .. silap. Yes, molek kalau kita berpangkat Pengarah .. Ketua Pengarah .. tapi sgt tak molek kalau masih diarah-arah. Betul tak?


27 comments:

Princess Nur said...

betul k'chikk..stuju 200%!

aibaks said...

setuju! beat your FEAR! "false evidence appearing real".. hehe

lina said...

setuju - wah bagus nyer boleh share...tak?

sarah-najwan said...

hehe..nak gtu..tapi memikirkan kebizian melanda..jadi cikgu ajo ambo gamoknya..

jika org lelaki xpe..mesti berusaha utk dare to failed..demi keluarga tercinta..hehehe

makdara TERdiva said...

setuju tu! dah tua2..rase tak molek kalau asik diarah & dimarah2..

munna said...

betul tu ... klu nak maju berniada adalah salah satu cabang yg menjanjikan kejayaan..

macam adik beradik je kakchik... sama level je nampaknya ... awet muda..

noreed said...

yup btul tu...tapi tak tau mahu berniaga ape lah, kak chik

kekelip said...

nice word form ur uncle c's!!..suke sgttt~

MamaYatie said...

setuju kak chik..jgn kata 4 series..3 series pun dah wajar duduk kat satu position yg stabil & mantop tak kira makan gaji ker, sendiri ker..tak gitu..

alinac lover said...

ya..semoga yong makin berjaya suatu hari nanti

Ujang9897 said...

hihi..

bosan makan gaji nie

Ati Masrif said...

sgt suka kata2 uncle ela tu

sgt bg motivati kan...

bspotgurl said...

kakchik ella - saya setuju 101%.. kalau dari muda dah buat business, sure dah jadi millionaire dah ni

diana said...

dia umur 25 ke kakchik..
kenpa kakchik nampak macam adik dia..??
hahahah..

Woofer Storm said...

btul la tu kakc chik...tapi bgi sy,kak chik masi muda mehh..go go go kak chik

azzey said...

kakchik@ella: alhamdulillah rezeki dia kan kak....:)

Ellen said...

ellen pun minat berniaga tapi tak reti..so bila nak maju ni..hehe

NurLailatul said...

saya pon ade cadang-cadang nak berniaga sendiri..tapi, belom masanyer lagi..

E.d.Y said...

suka tgk org muda yang maju lebih dari org yg lebih berusia (not tua..xsopan..hehe)...so admire

Rina said...

wau..bagusnya dia..muda2 dh ada bisnis..sy? br merangkak2 nk belajar berbisnis..dulu sibuk nk cari keje gomen tp pas ada anak..bisnis lg best sbb leh salu ngn anak

nur said...

teringin nak berbisnes sendiri.. tapi...
Jemput keALL IN ONE

suke kata kata uncle kakchik tu

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Sy kalo bley nk wat bisnes gak tp harus diakui diri ini tiada bakat arah c2.. tp kalo jd partner in business ok. So, tgh mencari org yg sy bley join venture. Apepun, kita lebih kenal diri kita.. All The Best!

Maria James said...

yup, am planning to have my own line one day.
wanna start it from now but not sure of what to do.
:(
dreams always seem impossible, but glad to be able to have one :)

this is a great inspiration :)

Mama Zharfan said...

my current career is my life-time career Insya Allah--sbb ada byk chances for me to develop and enhance my knowledge..anyway, me is just a kuli pun (lecturer ajer)

Nana said...

wow..muda2 lagi dah berjaya...
salute!

ceritera asni said...

nak jadi macam dia juga one day..

cikpuanhady said...

sangat setuju dgn kata-kata dari uncle kak ella..memang betul, nak berjaya, kena atasi masalah takut tu..huhuuh

Jom skodeng :Pendapatan Sampingan Berblog dengan HeartBeat.my