Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Penawar stress hari Rabu

Hi guys, if u are new here, let me tell u i that blog about healthy lifestyle, I blog about beauty, I blog what i experienced in life and i also blog about makan-makan. Buat my lovely followers and loyal readers tak yah citelah, i know u know what i like. Sayang koranglah. Give me 5*pap*tampor skrin masing-masing je la ye. Hihi ..

Ok. Ni aktiviti hari Rabu yg aku stress lalu mendayu-dayu hari tu. Bila stress, makan dan sopink je la keja aku. Hihi .. 

 Mushroom soup dlm roti tu, once a while tukar selera.


 Sudah dipecahkan penjuru.

 Where we eat and how to eat.


 Tukang makan with my favorite 'Ceaser's Salad'
Rambut terbang-terbang mcm mkn tepi pantai.
Dah tau angin kuat, dok lagi kat open air tu, padan muka. Hihi ..

 My dating partner of the day ~ 
Sarina with her Chicken Spagetthi.

Jom belajar bahasa-bahasa di dunia.


33 comments:

Sheherazade said...

siyes,first time jumpe!!kagum2

Ujang9897 said...

grrr...mcm best jer

Ibu Muda 30series said...

wahhhh..kat mana ni kak chik? bestnyaaa...hurm..sebbaik tak ngidam, kalau tak jenuh...la ni jugak nk gi cari kekdahnya...hihii

::Budak Degil:: said...

suke mase die dah terlimpah tu..ahaaha..

toyolkiut said...

sdap x kak chik?
TK pnah makan cendawan goreng je..
wat lauk nasik..
huhu..

Misz-ella said...

@ Ujang,
@ Toyolkiut
@ akuibumuda

sedap la jugak. hihi ..

Misz-ella said...

@ Peri Pia .. jom cuba

@ Ein .. syok kan tgk bila akak dah pecahkan penjurunya. Hihi ..

Ati Masrif said...

ella,

dari rumah
sampai lah ke restoran
dapat makan dalam pinggan
4 segi...jeles i weh! huhu..

sedapnye..yummi!

AngahSayang2314 said...

sedapnyer kak chikkk nakkkkkkkkkkk???????? hehheee

eh namanya dah hampir2 la.. hehehe

Hanim Mahali said...

menarik... mesti sedap sup tu...

eliyaezlinalias said...

kak chik!!!!
nak jugak!
ktne neh???

munna said...

sangat terberkesan gambar sup tu.. meleleh air liur nengoknya...

Ellen said...

1st time nampak benda ni..jakunkah ellen ni?miahaahaha..nampak sedap kak Ella...

Pakwang said...

wah sedap nye..... nak skit bleh? hehe

Gayahspears said...

menarik la cara makan sup ni.. nty bwk Gayah g mkn kat cni ya..huhu

Unknown said...

waaa sukanya tgk roti tuu

Bee said...

wah baru tengok kat sini..nyumm222

Diana Rashid said...

kat mana ni kakchik..
pertama kali tengok ni..
mahal tak??

Misz-ella said...

hai kwn2 .. appreciate all the comments. roti tu memang sedaps. hihi

This restoran is called EsspreSoup. yg kakchik pegi ni kat Tesco Village Mall, Menjalara.

There are few choices of soup like pumpin soup, sweet corn soup. yg kakchik suka mushroom soup je. hihi ..

Misz-ella said...

@ GayahSpears, dtg KL ni akak bwk gayah makan kat situ ye.

alexayussida said...

best kan kak^^
saya dah nampak tulisan rusia:D yg bermula dgn hurup mcm C tu:)

Maria James Chayak said...

wow great.. been there but don't know bout this great cuisine. :( unfortunate. hehehe.
next time we go together k.. :)

aiNi. said...

sedapnye.
penah nampak roti macam kat times square.nak makan tapi tak sempat.sedapnya

ummi_khalish said...

wah..nmpk kat cni ple soup ni..hrtu umh k.yan..best2...balik m'sia kena pg ni...boleh ajk mama kakchik ,kate khalish..:-)

Mama Zharfan said...

yum yum -- i like the food and the pics too!! anyway, me pun suka mkn2 and shopping bila stress --and bila tak stress pun suka gak buat aktiviti yg sama heheheh

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam..xpernah try sup yg camni..nampak sedap tuh!

Browacana said...

macam sodap...

logorithm said...

Waaa... I pon teringin nak merasa Esspresoup Village Mall nih. I selalu gak ke sana...

Syima Emi said...

saya mmg suka makan... dah tau tempat ni leh la terjah gakkkk...

Asni Misri ❤ said...

sedapnye musroom soup tuh..

Ct Arina said...

katne tu kakchik? nampak sedap!

Misz-ella said...

@BroLogo, always go there meh? again, how come we never bump into each other? anyway, u shld try EspresSoup, its nice.

Eh .. u mcm i la Bro. U like 1U, i like 1U. pastu dua2 suka pegi Tesco Village Mall, pastu dua2 neighbour. hihi ..

Misz-ella said...

@Ct Arina, kat tesco kepong village mall. nama kedai EspresSoup.cuba la dik. sedap tau.