Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Dunia Semata-mata



Kalaulah kefemesan dan wang ringgit itu menjadikan kita insan yg riak, takbur, meninggi diri sehingga tergamak meletakkan org lain di bawah tapak kaki, maka biarkan sahaja aku di tahap ini. Kau kejarlah dunia. Aku tidak akan mengikut langkahmu. Tidak rela kehilangan teman dan jati diri kerana mengejar dunia semata-mata.

Moga sentiasa berada di bawah lindungan dan kasih sayang Allah S.WT. Moga aku sentiasa berada di landasan yg betul. Amin. 













13 comments:

My Little Diary said...

salam,

sabo kak!.. sabo...
insya Allah kita sentiasa berada dibawah lindunganNya
biar kan ajer org yg nak kejo dunia tu...
jom minum milo tarik... :D dgn biskut jacob..

CT said...

moh sini bg tau kak CT sapa yg nak kejar sgt donia tu...ngeee!

ctpayong said...

salam

mujurlah berblogging ini dapat ingat mengingatkan supaya kita tidak terkeluar landasan.

ella..yg penting niat...segalanya anadai kerana Allah SWT..insyaallah.

word verify : ochoband..hahaha

AngahSayang2314 said...

kenapa nie kak chikkkkk baru jer tak singgah sini berapa hari dahhhh cakap macam tueeeeee

alinac lover said...

mendalam tu kak

Amy Syaquena said...

ayat yang simple di baca tapi mempunyai maksud yang sangat mendalam...

p/s : blog akak coming soon coz dah ada dalam listing amy he3...tunggguuu

aibaks said...

duit bukan ukuran dalam kehidupan..tapi duit perlu dalam kehidupan.. wallahualam..

diana said...

kejar dunia nak buat apa..
tak kan dapat nye..
kejar2 pun kita tinggal jugak dunia ni nanti..

deAnza-wAnda said...

moga tidak terlena dalam perjalanan ni kan kakchik..

azzey said...

kakachik@ella: amin....insyaallah..:)

alyaaboolat said...

moga kite sentiase dalam lindungan NYA insyaallah..

m A s L i A n A said...

banyak-banyakkan bersabar ye

cikpuanhady said...

semoga kita sentiasa di bawah keredhaanNya..Amin..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire