Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Tertunailah lah hasrat di hati kita berdua

Best kan kalau tertunai segala hasrat dihati? Ayat pertama yg akan keluar dari mulut kita mesti Alhamdulillah. Amin. Tertunai jugak hasrat dihati. Hihi .. 

Ingat lagi tak n3 kuar rmh tanpa Mr. Bodyguard hari tu? Misi pertama ialah 'dating' dgn Kak Ina, pemilik blog Tertunailah Hasrat di Hati. Femes ooo akak ni. Dia rajin join event Nuffnang. Kagum la dengan dia. Still active socializing at her age. Elok tau camtu, she keep on her brain moving, keep on meeting new people, learning new things and gaining experiences at her age. Kalo org lain, mesti anggap diri dah tua dan dah malas dah. Diaorg prefer duk rmh jaga cucu je. But not her. Good kak. Keep it up. 

Dua-dua tokey blog. Tapi kak ina lagi upgrade arr.
Dia tokey chocolate chips sekali. hihi .. 

Tu dia .. Duta choc chips sdg beraksi. Haha ..
Suka tgk gmbr ni sbb senyum kak ina manis sgt
biasanya dia susah nak senyum dlm gmbr. Hihi ..
Asal cam kakak dgn adik eh? Sbb dua2 sepet kot? 
Jgn marah kak. Jgn marah. Haha ..

Seronok jumpa Kak Ina. Nice meeting, chatting, gossiping*chewah* with u. Next time kita 'dating' lagi ye kak.

p/s:-kalau dah dasar suka makan, ke hujung dunia sanggup ku cari. Hihi ..


44 comments:

Miza Yusof said...

bestnya kak chik dapat jumpa kak ina :)

bun_nee said...

bestnya dating berdua.. hehe

Amy Syaquena said...

amboi dating gan kak ina tak ajak amy pun ye..he3 jelesnya kak bile kita nak dating berdua lak nie...

kak ina kl (1) said...

best jumpa dengan kamu..pasal kita berdua peramah kan..terima kasih juga sudi beli kukis akak yer.

pssss akak kata kamu nampak mudalah. macam belum ada anak..apakah petua anda.

nanti kita dating lagi yer kali ni tak yah askar akak ikut.

ecah..merangkap anak cik nan said...

nk dating gak....sik2

Encik MamaT said...

apasal tak ajak pun... :-"

CGG said...

waa..bila la kita nak jumpe ye:0

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sis..nak la coklat chip tu.tak sian kat adik ke?huhu

munna said...

bestnya kak chik dapat jumpa tokey biskut coklat cip yg femes tu...sedap tak kukis tu....

diana said...

wah..
dapat biskut coklat chip ye..
nak sikit!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah coch cips..sedapnya....

kakyon said...

wah! dating tak ajak eah..kalau ajak baru lengkap..ada emak ,kakak adik.emak tu akaklah..:D

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

coklet cip....i loike....

aibaks said...

wa.. akak ni rajin wat gathering ke? nti aibaks nak join leh?

alexa yussida said...

saya nampak choc chips je..wahaha:D

alinac lover said...

hahaha kak! yong dok tingat nak jumpa akak je aww skg..

bole pulak buat entri mcm ni

x lama lg kot kita jumpa plak..hehe

kakchik@ella said...

miza .. memang seronok dpt jmpa kwn2 maya di alam nyata. bila pulak giliran kita ye?

kakchik@ella said...

amy, bun nee dan ecah .. ada jodoh kita jumpa ok.

kakchik@ella said...

kak ina nak tau rahsia awet muda?? hihihi ..

kakchik@ella said...

En. mamat dn Cik Gula-Gula .. bila .. bila?? Kakchik anytime je. hihi ..

kakchik@ella said...

Lydia .. bkn kesian lagi dah, siap pakej dgn syg adik sekali. Bln 7 nnt akak standby kan 2 balang utk adik eh. hihi ..

kakchik@ella said...

diana .. mai sini join kakchik makan cookies. kakchik pun makan sorang-sorang je ni. hihi ..

kakchik@ella said...

munna & purplelicious, OMG .. the cookies is so delicious!! Trust me, dear.

kakchik@ella said...

alahai kanda yon, dinda nak je ajak kanda ari tu tapi tak mahu kacau time 'dating' kanda ber2. nnt kacau daun. hihi ..

kakchik@ella said...

Ladyzul, i pun like. Give me 5*pap*

kakchik@ella said...

aibaks, boleh, nxt time if kakchik jmpa mana2 blogger i count u in ye.

kakchik@ella said...

alexa yussida .. amboi kakchik yg besar ni yuss dh tk nmpk ye. lupa kat kakak kerana choc chips. hihi ..

kakchik@ella said...

yong @ alina, cepat dtg akak tnggu. hihi ..

PuanBee said...

tu dia jumpa kak ina yer..sedap kukis..

AngahSayang2314 said...

bila nak jumpa angah lakkkkk

azzey said...

kakchik@ella: wah jumpa kak ina rupanya...:)

hazman aka species1980 said...

yesss.... memang sonok dapat jumpa kak ina nie... walaupun 1st borak tapi mesra habis kan...

Peri PiA said...

jeles :P

Ellen said...

wah bestnya jumpa kak ina tu..ellen pun nak, len kali ellen turun sana , kita together2 suma ya..hehe

m A s L i A n A said...

coklat chip..nyummy

Aku Ibu Muda said...

sedapnya cookiessss.. lama tak tinggal komen kt sini, bizi lately...sempat masuk tengok entry2 baru je, baru nk tinggal komen...bos da panggilll..huhu

E.d.Y said...

seronokkan dapat jumpa rakan2 blogger...bukan setakat kenal di internet, di dunia nyata pun sepatutnya kita kene rapatkan ukhwah

Mizz Farah said...

bestnye dpt jumpe blogger2 len..
tingin nak camtu..huhuhu

nur said...

untung kak chik jumpe kak ina.. siap leh rasa kukis dia lagi kann

Jemput keALL IN ONE

Maria James said...

hahahaha~ this en3 somehow really interesting.
so lucky to meet her aite?
thumbs up to her cuz she play gender and society very well. :)
same goes to kakchik Ella.
tokey blog :P
wonder if i will get that chance. huhu..
wanna meet kakchik ella too :)
may I? hihihi
what about Raya Cina, i have holiday that time :)
OMG, cookies, love it!

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Waa.. Ade sape2 nk jumpa saya? Jom2.. erk!

Ic.. n3 ke-3 sebelum n3 nih sebab Kak Ani la nih.. Salam perkenalan Kak Ani.. U Rock!.. erk! Happy Knowing U ols!

Mama Zharfan said...

me pun dh masuk waiting list nak dating dgn kak ina heheh lps bln april lah sbb me balik msia mid april :)

Pembawa_Wacana said...

teringin nak jumpe rakan blogger gak...

akuzle said...

mmg syok jmpa k ina kl tuh pasainyer beliau ramah n x sombong.