Wiken lepas kat rumah Mama no. 2

Sunday, January 23, 2011

Aku rasa beruntung sangat sebab datang dari keluarga yang besar. Kalau wiken yang lalu aku balik rumah mama no. 1, wiken ni aku balik  rmh mama no. 2. Dua-dua mama aku sayang sgt-sgt. Sebagai anak, aku cuba sebaik mungkin utk buat dua2 mama hepi. Takmo ada yg terasa hati, tak nak lukakan perasaan diaorg. 

Jadi 'delivery girl' utk kotak-kotak cinta.

Duduk belakang sorang-sorang sambil 
baca pandangan korang tentang entry aku. 
Rasa mcm 'mem besaq' pulak bila duduk camni. Hihi ..

Dinner sudah menanti ~ Mee Bandung Muo. 
Eh .. Mee Bandung Jementah lah. 
Bila pulak mama org Muo? Hihi ..

Lepas mandi pagi Ahad.
Ya Rabbi .. pucat nya muka tak mekap,
rambut tak bersikat. Serabai!! Hihi ..

Mama memang hebat di dapur.
Sayur bayam, Ayam goreng berlada, Ikan selar swit sour,
Ikan cencaru sumbat goreng, Ikan keli goreng,
Ayam lemak cili api, Telur masin dan sambal belacan.
Kalo tgh berdiet, mau terkuis 'diet' kita kan. Hihi ..

Minum petang sebelum pulang
Kueh bakar berlauk (sedap sgt) dan Karipap Ayam

Sudahnya pukul 9 malam baru sampai KL. Hampir pkl 1 pagi baru tido. 6:30 pagi bangun dan hari ni keja. Sempat lagi aku upload gambar sambil bersiap nak gi keja*time ni line tenet adalah sgt cantek* Lunch hour ni aku tinggal masukkan text je. Kalau dah suka, pandai-pandai la menyusun masa, kan. I'm a very organised person u know, that's y i'm an Executive Secretary. Jaga boss, jaga projek, jaga company, jaga anak, jaga mama dan mcm-mcm lagi la. Eh .. sempat lagi masuk bakul angkat sendiri. Haha ..

By the way, buat yg join contest ni, aku dah review entry korang last Saturday sebelum balik kg*sempat lagi tu*hihi. Hampir 3/4 blog aku jelajah ari Sabtu tu. So, the result will be out soon. Korang tunggu tau. Tunggu ...




You Might Also Like

27 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail