Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jom kita 'marking parking' kita.

Pernah tak terlupa 'parking' keta kat mana? Aku selalu. Hihi .. Parking tempat lain, carik tempat lain. Apa da .... So, pasni, JOM KITA 'MARKING PARKING' KITA camni. Bukan  'mark' kat tiang tu tau. 'Marking' kat henfon jadi le. Kan henfon skrg sume canggih berkamera. Pasni tak la gelabah 'hilang' keta lagi. 

This is how i mark my parking, using my handphone

Oh, nak ingatkan korang ye. My contest is still on till 18th January, 4pm. Please feel free to participate*kalau sudi le*Hihi ..

51 comments:

eliyaezlinalias said...

penah gak ilang keta kt midvalley...
sengal time tuh!
da siap nanges2 lagik skali salah floor...
hahahaha...bla igt kn balik gelak guling2!

Peri PiA said...

btl3...snap ajer

iwan_dextrous said...

hihihi...nice idea..ahakz

kak ina kl (1) said...

akak sekarang tulis kat kad parking level dan no tiang terutama kalau gi ke Mid Valley.

Boleh sajer kalau nak order..bagitau 2 hari sebelum tu yer. Terima kasih sudi jadi model tak berbayar.

makdara TERdiva said...

pernah terkena kat paking ikano..cari kat ground florr padahal kat tingkat 1..mati2 ingat keta buruk tu dah kena curi..haha!

sarah-najwan said...

bagusnyo bg idea nih...hahhaa
tak terfikir ambo..bole prektik nih..

timo kasih daun keladi deh..ada lebih2 nasi goreng..bole bagi..hehe

kakchik@ella said...

MDT, kakchik kena kat KLCC. sama cam MDT gak. parking level atas, cari level bwh. Bengong skjp. haha ..

tieha ismail said...

btol ! kene snap pic cket....floor mane kite park kete kite...

diana said...

tak pernah lupa..
mungkin sebab ikut langkah suami je..
kalau ikut langkah kita mungkin banyak kali tak jumpa kereta..
hahha

sebab kita ni pelupa..:)

alexa yussida said...

slalu ingt tiang n entrance door..hehe;D

ieda said...

saya just hafal no tiang ja..so far alhamdulillah..tak hilang arah lg..
anyway..its a good idea to snap pic.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hohohohohoho...bg sapa2 yg slalu lupa mcm sy ni..bleh la tiru gaya bebas mcm kakcik ye...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakcik dah terjah ke...sy dah join tau contest kakcik..

Nasuha Salleh said...

haah selalu je lupa..
smpaikn buat video lg spy senang cri blik laluan ke tmpt prking..hehe

p/s : Persahabatan Itu Pemanis Hidup

Maria James said...

this is such a brilliant idea. maybe will practice on that one day.
will suggest to friends. hahahaha :)

echah mashuri said...

hahha..siap kena ambik gmbr lgi sis.;p.xpelah.dari duk jenuh mencari.ehheh

Amy Syaquena said...

Betul la kak kadang kita nie cepat lupa macam sebelum nie amy pernah cari kete dekat tempat parking dekat mid valley dekat 1 jam...rasa nak menagis di buatnya...

b a m b a m ' s said...

yelar kak..kiter pon kekadang park kete sampai x jumpa nak balik tuh!naseb sampai kena pergi every floor!hahahha

toyolkiut said...

emm..
xpnh lak fikir cr tu..
bkn pyh pun kn..

munna said...

pernah ada pengalaman tak ingat parking tu.. dekat jam cari kereta.. ingat nak panggil security...last2 jumpa gak

Cempakamelati said...

Selalu juga terlupa tempat parking. Bagus idea ni.

kakchik@ella said...

@all .. hai frens, tq 4 reading and commenting. ramai rupanya yg mcm saya ye.

kakchik@ella said...

@LadyZul, saya dh baca semlm. but smething went wrong and i cnt comment. Dnt worry LadyZul, i have count u in.

Jank said...

dulu henpon xde kamera, so mmg sllu lupe la. tp ada gak shopping komplek yg ltk pensil n papernote kt pintu masuk (zmn dulu la). bagus kan.

Miza Yusof said...

menarik. boleh cuba. hehe :)

CIK TOM said...

cik tom pun suka mark guna hp..senang..hehehe..

Woofer Storm said...

sma la kak,sy pun lupa..sllu cm tu gak,tapi tak fikr pulak bnda2 mcm ni.coz sy ngan member,dia dah mcm gps je jejak kasih keta tu..hehee

afiq said...

saya selalu gak lupe.. then lupe gak nak snap -.-"

||aLeaSaRa|| said...

slm perkenalan!dtg dr blog AY!kite sejak pglmn pahit lupa park keta kat mana(hubby sampai kena naik motor pak guard tawaf satu shopping mall cr keta)kite tiap kali park je..mesti snap tiang mcm kat atas.Kite dulu sesat kt sunway pyramid new wing..aduh tobat!

aiNi. said...

boleh tiru idea ni pasni.haha.

alinac lover said...

yong lg la pernah terlupa.huhu..dah tu lupa letak kt tgkt brapa..adoi.mmg glabah la cri kereta x jumpa T__T

Heidi Shafiq said...

pernah menggelabah cari kete 2jam x jpe sbb lupe tiang parking.. sadis je rase..

Innanie | Ariffin said...

kejadian macam tu memang selalu kot berlaku. hehehehe....

Mama Zharfan said...

me biasanya tulis kat atas kertas kecik and then letak dlm purse heheh kdg2 simpan kat HP gak--memang pernah kena gak lupa kat mana parking keta--masa tu kuar dating, bila nak balik, melilau cari keta..adoyai

!eNa PnG said...

iena pon selalu buat walaupon bukan kereta sendiri :D

Ellen said...

Good idea kak ella...sesuai sangat ngan ellen yang selalu pelupa ni..ahaks!!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam..baek punya tpt parking tuh!

Pembawa_Wacana said...

eh...eh??? Akak ke yang saye nampak ari tu? tengah amik gambar tiang parking..^^

logorithm said...

Oh! That's a great idea! I pernah 'hilang' kereta I kat open car park kat 1Utama. Nasib baik ader 'observation tower' kat sana. So I panjat tower tuh dan berjaya mengesan kereta I dengan sekali imbas sebab antennanya bengkok! Hehe...

eiysya zasya's said...

saya selalu snap lot parking macam tuh.. senang nak cari.. huhu~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sama macam my asben..selalu amik gambar tiang dekat parking..hehehe takut cari keta xjumpa katanya...

kakyon said...

pernah kena sekali kat klcc. sampai report kat secutity kata kereta kena curi.pastu security tolong carikan sampai dpt. wat malu aje..heheh

Syima Emi said...

penah juga guna cara mcm kak chik guna ni.. take photo hehehe.. senang kan.. x payah susah2 nak ingat2 semua bagai... penanh ada pengalaman pahit pasal bab parking2 ni.. lupa kat mana parking masa kat mines.. dah lama dah cite ni, 4-5 tahun lepas... mmg jenuh cari..

Ati Masrif said...

pernah terkena masa kat mines
perking level dia mmg feningkan kepala!

kakchik@ella said...

wah .. ramainya yg lupa keta duduk kat mana mcm aku. Kaki mkn kepala ikan kot kita ni?? patutlah pelupa!! Haha ..

So pasni, jom kita mark itu parking ye. hihi ..

@Bro Logorithm, got observation tower at 1U open parking meh? Comme ngor emchee?? Hihi ..

logorithm said...

Comme lei emchee? Maybe becoz you didn't look up? :-p

AngahSayang2314 said...

hahah angah pun pernah kena kat klcc jd mengong japppp kah..kah..kah.. tue la salah sendiri gak

Aiydalela said...

la ingatkan i je yg buat camtu [heheh] senang kan. tak yah pening2 nak cari kete :)

Alin Marlini said...

Kak Chik..Alin selalu lupa parking kat mane..mmg kena amik gambar

E.d.Y said...

yup..sama la..kalau parking kompem amek gambar dulu..huhu

Ct Arina said...

haha =D rina da dpt idea! tq kakchik!