Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Terapi jiwa

Bila jiwa sedang merana, hati gundah gelana .. what did you do? Did you choose entertaintment like clubbing  for stress release like some of the people did?

For me, I love to talk to someone that i trust and understand me very well. Walau masalah tak selesai, at least bahu ringan. Ada 'shoulder to cry on' lah konon-kononnya. Hihi ..

On top of that, i like to cry. Tak tau nape. I guess tears is woman's best weapon. If i hurt someone i love, i regret then i cry. When i'm angry and i scold my son, i scold with love then i cry too. Bila terlalu tertekan dgn hal-hal kehidupan pun i cry especially masa doa lepas solat .. berjujuran airmata keluar. Ingat lagi masa Aiman kecik2 dulu, dia datang kat aku sambil tgk muka aku, pastu dia tanya ... Napa mama nangis? Mama jgn la nangis .. pastu dia kesat airmata aku. Hihi .. Masa nangis tu kan, aku ngadu kat Tuhan. Mohon diberi kekuatan utk menempuhi setiap dugaan. 

Marah dan nangis tu pakej kot utk org mcm aku? Kelakar tak korang? Korang rasa kelakar tak karakter aku tu?  Lepas nangis kan, rasa release. Mcm dah lepas semua yg terbuku di hati. Hihi ..


Lagi 1, dari dulu lagi i like to read her blog. N3-n3 di blog dia best utk terapi jiwa. I followed her long time ago and i met her once masa kat Cova Square dulu. Very nice, humble, soft spoken and beautiful lady. She is Dr. Siti Sara Ibrim Ibrahim. Tima kasih dik sebab sudi jadi kawan. 











18 comments:

azzey said...

Saya pun jenis mudah kuarkan airmata gak kak..

Ujang9897 said...

erm...bgus gak keluarkan air mata nie..lega lepas tue...

munna said...

munna pun selalunya nanges puas2 dulu... barulah klu rasa boleh bincang dgn org lain...

Maria James said...

i trust ur words.
personally, clubbing thing just dun suit me.

it hurts to see some friends release tense that way.

touched me to hear when Aiman ask "nape mama nangis"
muahahaha~
i once ask that to my mom, n she cried, even worst.

pointing to that i was thinking, did my question hurt her more?

but i believe, it's the way she tears away the problem.

menangis tu satu terapi.
betul.
kadang2 kita perly nangis, cam mia, salu nangis muahahaha :D

░♥si lampu neon♥░ said...

aku suke tido ! boleh lupakan masalah =)


Check it out Entri Paling Best !
# Buat Banner Flash Dengan Adobe Flash CS3 !#
# # Lelaki Menyampah Tengok Perempuan Nangis !# #
# Dosa Orang Suka Melambatkan Solat !#

AngahSayang2314 said...

kadang2 ada gak salah 1 blog membuat kita terapi kan kak??

Lagenda said...

hurm..kalo mak plak, mak sangaaaaaat jarang menangis..

Kalo dah marah sgt2..meluap2 hingga nak meletop tu, barula menitik setitik dua airmata. Itupun kalo mak mula bercerita apa yg buat mak hanggin sgt tu.

Mak ni emo kot..

alinac lover said...

sama kak..marah then nangis..pastu maybe bole tenang jiwa~

diana said...

patut la maisara suka menangis..rupanye macam terapi jugak ye..hehhe

Amy Syaquena said...

kalau amy suka menangkan jiwa pergi di tempat2 yang tenang..nak cerita kat kawan , amy bukan jenis macam tue..

aibaks said...

takpe kak.. tu la tanda manusia normal utk mengalirkan air mata..yang penting muhasabah diri..wallahualam..

nisa said...

saya tak mudah mengalir air mata..sebab malu kalo org nampak, tp kalo stress or sedey saya suka jogging and lari semahunya, kekadang lebih dr kemampuan sendiri..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakcik biasa la..airmata dgn wanita ni memang dah sebati...

Ct Arina said...

menangis la selagi boleh kak. tu je caranye kite nak tenangkan jiwa. kadang2 kite xtaw nk mengadu kat sape. diri sendiri je yg ade. jd menangis da cukup utk ringankan beban sendiri ^_^

tiefazatie said...

xpe kakchik..kalu menangis tue melegakan hati..=)

toyolkiut said...

TK klau mnangis, malu orang tengok..
mesti cepat2 kesat..

kakchik@ella said...

@Maria James, maybe she cry more and more bcos she was touch with your action. dont u think so?

kakchik@ella said...

@yg lain-lain .. buat saya, menangis itu 1 terapi. bila kuar airmata terasa 'release' semua. hihi ..