Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bukan sebarang penyerap minyak

Sapa suka minyak?? Cepat angkat tangan cepat. Ada ke? Mana ada, kan. Adalah .. Kita suka. Kita suka makan yang bergoreng. Tu pasal kita suka minyak. Hihi .. But this n3 is not about minyak masak. Ini tentang kulit berminyak. No one like, rite? Kerana minyak adalah makanan kepada jerawat. So, kulit yang berminyak lebih senang ditumbuhi jerawat compare to kulit yang kering. But too dry is not good too, nnti cepat keluar keduts u, hihi. Eh .. tetiba je terfeeling Beauty Consultant. Over!! Haha ..

Ambek gambar konon2 nak feeling lawa
suddenly ... Oh No!! It's minyak

Cepat2 cari penyelamat -
 Penyerap minyak beraroma limau bali.
Sambil serap minyak, blh feel mkn limau di bali.
Terbaik beb. Hihi ..

Utk pengetahuan kawan-kawan, filem pengawal minyak ini*direct translation* hihi .. adalah Unisex ye. Tapi nape perempuan majoriti usernya? Lelaki tak suka jaga muka eh? 






41 comments:

echah mashuri said...

erm..echah sllu pakai yg paket warne biru tuh..xtau perasa apa.hehhe..laki takpe berminyak pun.baru machooo akak..ehehe

noreed said...

hehehe...sbb perempuan suka kan kesempurnaan terutamanya pada wajah :)

diana said...

sebab lelaki ramai yang perasan dah cukup sempurna..
padahal,tak pun..dan jugak ramai lelaki yang ingat
orang perempuan akan terima mereka seadanye..
hahahahh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahhh bau limau bali,tp muka lelaki kurang berminyak berbanding perempuan kot sis?

Woofer Storm said...

kalau org minyak mcm sy tak yah pakai kak,heheee kalau pakai sama je,berjerawat satu badan..hheeee

senang je kak,coz laki ni simple...hehehe

alinac lover said...

baru ke kak? nk try juga ni hehe

alexa yussida said...

maybe sebab lelaki dah rasa diri macho begitu..kekkeke

Ellen said...

Ellen pun nak try ni baru jerawat suma musnah..haha

Pendekar Berkuda said...

pendekar lelaki...so tak ambil kisah sangat pun pasal benda ni..haha~!

Cempakamelati said...

lelaki malu nak guna menda-menda ni semua..he he...hilang macho kalau orang nampak...keh keh.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

perempuan nie klu bab muka memang agak sensitip kan...teliti..klu lelaki...*xsemua la...* kurang skit...bab2 nak jaga penjagaan muka nie...xyah orang lain la sis..my asben tue pun sama..sangat xmenitikberatkan langsung penjagaan muka..

Ati Masrif said...

perasan tak muka ella
kalau senyum macam tu
ada iras2 anita sarawak?
serius...tang mulut n hidung ok

sarah-najwan said...

saya jrg guna mende2 gini..basuh muka pom time mandi je..hehe

my hubby pom langsung tak bercara hal ni..tapi..asal eh..kulit muka dia licin je..kita yg dok bercara hari2 ni yg salu berminyak, mudah naik jerawat..konpius saya..hehe

azzey said...

kakachik@ella: muka sy pun berminyak kak...blh cuba ni...

aibaks said...

aibaks tak pakai benda alah ni.. sbb muke tak berminyak..

fyna said...

bende nih ok ke kak?

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

fifiey pun ada mslh kulit tauu, tak leh slh mkn sikitt, dh mula gatal2.. haishh, ssh kn nk jg kulit ni..

btw, thnks for the info kak ella;)

::Budak Degil:: said...

ohh!..sy mmg jeles dgn kulit akak!..
bak bg sy sikit..ahaha

alyaaboolat said...

jarang la gune bende ni..maen sapu ngan tisu jer..tu pasal muke ni byk jrwt hehe

munna said...

munna pun guna ni sebelum ni pakai yg biru.. tapi sejak ada yg warna kaler pink ..pakai kaler ni..bau dia wangi... mmg berkesan utk hilangkan minyak kat muka munna

nisa said...

Saya pakai tisu jer..hehehe...

!eNa PnG said...

alhamdulillah walaupon asyek berminyak ja kulit nie,jerawat tak bnyk sgt :D

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

model yg cumel n kiut...hehehehehhe..

Fathiah Rosdi said...

kak chik..tp biasenye an,klu kite stat gna bnd alah ni..nnt xleh stop..
dh stop,lg byk myk..leh wt gorg kopok..huhu

m A s L i A n A said...

my 1st comment,

sy tak pernah guna sebab leceh,btw sape kata lelaki tak suka pakai, tunang saya pakai tau!

E.d.Y said...

xpernah kesah pun pasal penjagaan muka...sbb tu muka macam jalan tar..haha

Mizz Farah said...

mak cakap tak elok kalo pakai kertas penyerap minyak ni...tp tataw la...hehe :)

AngahSayang2314 said...

wahhhhhhh nanti lepas nie muka akak tak ada la minyak kan?? hehhee

Alin Marlini said...

alin selalu pakai yg biru..ni baru kot..

Rina said...

dulu kulit sy salu berminyak jd gunela jugak bnda alah ni but now dh tua dah jd kering pulak..

N@di@ said...

muka nadia dulu bnyak kua minyak tapi smnjak nadia cuci dgn sabun susu kambing hr dah kurang minyak serius :)

nur said...

kakchik
rasanya sekarang ni lelaki pun dah ramai jaga badan kan

Jemput keALL IN ONE

miss nina said...

tengok jugak kakchik
kalau sempat baru guna
hehehe..alasan (malas)

mellow said...

tak pernah try pakai kertas minyak sebab macam tak rasa effect die pon . tp lepas ni boleh kot try yg ni pulak . :D

Maria James said...

we share the same interest then.
hihi.. i dun have major problem regarding my skin.
but sometimes being busy with outdoor activities, make me needs this.
plus, my man does take care of his his skin, he was the one who introduced me to this.
and it really works. :)

Mama Zharfan said...

wah..ni dh mcm advertorial slot entry ni hehe
me pun spesis oily skin, and memang guna gak tisu gini

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam...atie xder masalah oily skin nie sbb...atie dry skin!mungkin asyik dok lam bilik 'ekon' je kot!kena sapu pelembap selalu..

Pembawa_Wacana said...

oOOoo....itu gunenyer upenyer...baru tau..:)

Myra Jay said...

Kita nie org pompuan kalau bab nk melawa no 1, pantang tgk ada cela, mesti susah hati..

MahaMahu said...

Pernah pakai sekali jer lepas tu tak ada masa nak pakai huhuhuh..

nurul ainul farhain said...

kite pon pkai filem penterap minyak ni kak chik:D
kita same.yeay!! *excited hehe