Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cepatlah dtg wahai Februari

Dah 3 Januari.  Cepat lah dtg wahai Februari. Saat mercun ber 'poom pam .. poom pam .. kita akan palu kompang. Ahli keluarga kitorg makin bertambah. One of my adik, Kak Ee akan naik pelamin. That's y that day aku dan mama bersopink sakan kat sini. Lama betul tak berkenduri besar camni. So, keterujaan tu lebih sikitlah. Hihi .. Adik yg nak kawin, aku yg beria-ia menempah baju sampai 3 pasang. Haha .. Over!!

Tambah manis bila ahli baru kami berasal dari Pasir Putih, Kelantan. Finally, selepas anak no. 1-5 kawin dgn org dari negeri2 yg lain, anak yg ke 6 bakal kawin dgn org senegeri dgn Abah. Abah nampaknya suka sgt. Maklumlah abah dari sana. Walaupun rumah pusaka arwah Tok Ayah dan Chek kat Kg Padang Luas, Jerteh tapi arwah Tok Ayah dan Chek asalnya memang dari Kelantan. Yg aku bayangkan ialah kemeriahan bila sume saudara mara berkumpul beramai-ramai di sini. Bulan 3 nanti kami akan pulang ke Kelantan beramai-ramai. Seronoknya ..






15 comments:

Aku Ibu Muda said...

Wah kak chik- AIM sekampung dengan abah kak chik rupanya...kat pasir puteh jugak, tapi dekat tok bali :)

ctpayong said...

salam

tak usah ditunggu..makin tunggu makin lambat kamu rasa. anyway, semoga majlis tersebut berlansung dengan sukses...ameen.

Ati Masrif said...

kalau kenduri di kampung
mesti meriahkan

seronok ada adik..kita tumpang kasih
adik ipar je..

alinac lover said...

hiks..bab kelate ni meme kawe suko..kekeke

diana said...

kendiru kat kampung ke kakchik??
kenduri kampung lebih meriah..
sebab semua benda kita buat sendiri..
puas hati..

alexa yussida said...

akak,jgn lupe 4 feb taw..besday saya..kehkehkeh

deAnza-wAnda said...

sronok la kakchik...wanda nk attend weddng relatives pon payah... busy memanjang..

azzey said...

kaakchik@ella: mmg best dpt sesekali berkumpul ramai2 ni...:)

!eNa PnG said...

kenduri kendara memang besh...:D leh jumpa sedara mara:)

m A s L i A n A said...

ternanti-nanti juga bulan feb=)

ummi_khalish said...

selamat tiba bulan februari.....

Nana said...

tak sabar juga tunggu feb nak cut lama...hehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Ella...lambat lg nk Feb menjelma..org yg nk kawen ngah brdebar2...kaum kerabat yg sibuk sakan..hihi

Myra Jay said...

Kalau Kelantan kenduri yg best ramai2 Bekwoh', betul kan Sis ayat MJ tu?? Ari tu penah member ckp psl Bekwoh, mula tak fhm, pehtu baru tau..hehee

N@di@ said...

waauuu kdnri di kelantan bnyi macam best ja mesti meriah nanti kak cik nnti ambik gmba banyak2 k publish :)