Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hari-hari kena makan. Hihi ..

Bukanlah Ella namanya kalau tak suka makan, makan dan makan lagi. Haha ... Mesti korang dah cop aku kuat makan, kuat joget-joget (aerobik), kuat borak (tu pasai rajin hupdet), suka berkawan dan macam-macam lagi la. Watever .. terimalah aku seadanya. Kalau nak  jadi kawan kena la terima buruk baik sesama kita, kan. Takkan nak yg indah-indah je. Yg buruk pun kena terima jugak tau. Hihi ...

Salmon grill is always my favorite.
Korang, lemak ikan baik utk saluran darah. 
Makan ikan selalu-selalu tau, mcm aku. Hihi ..

Lupa sudah nama dia cos not mine. Sorry. Hihi ..

Dari kecik dah diajar, pas makan kena ada 'dessert'
Lupa jugak nama dia ~ Vanilla icecream with caramel 
and choc topping. Manis gila 'topping' tu.
Eleh .. manih konon tapi hang pulun sampai licin. Haha ..

43 comments:

Miza Yusof said...

wah! kak chik, makan lagi.
sedapnyaaaaaaaaaa :)
terliur pulak. hehehe

cik panadol said...

kat mane ni kak? mau g serang ngn geng gebu gebas ni....hahah

Pembawa_Wacana said...

sedap sangat tu kak.... sampai berair mulut saye tengok makanan tu...huhuhu

echah mashuri said...

sedapplahhh sis...kenapa sllu tayang mknan di blog ni?merutuhkan keimanan.eeehhe

iwan_dextrous said...

wahhhhh..nk jgk....

neni izazi said...

dah lama xkuar makan best2...tp yang mcm rib bbq kot..mcm best jer...

CahayaCintaIlahi said...

wa sedapnye tengok... huhu ;)

sarah-najwan said...

ambo jrg mkn western nih..
xtau kedai mana hok best..paling terik penah mkn..ciken cop..hehe

kakchik bgtau la nama kedai tu..bole terjah time pi KL..hehe

N@di@ said...

Desert tu nmpk bes lh awaaa meleleh air liur dah ni hahahah

Syafiq Rosli said...

huhu..macam cara je makanan ni..:)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

patut la slim jer..asyikmkn ikan jer kak cik yer!

Ellen said...

Hahahahaha..akak simpan pic makanan..ellen trus p cari makanan..lapo..hahaa

MamaEma said...

kat mana ni kak chik??

azzey said...

kak nak dessert tu sikit...hu3..

Ujang9897 said...

mak ai..memberahikan sungguh makanan nie...demmm

bspotgurl said...

kakchik nampak anggun berbaju kurung hujau ahhh.. i likee

munna said...

entry makan lagi... i likeee...
sis nak kipas sikit boleh tak...warna hijau tu sweet sgt dgn sis...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tak mo tngk...tak mo tngk...huhuhuhu..dah la tak mkn lg ni...kakcik memang la kakcik...sodapnya....

Ct Arina said...

adoi..kakchik ni makan best je taw..makan katne tu?nak gak pegi!ehe^^

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Kakchik.. kalo suka fish n chips mesti da penah makan kt fish & co. Ke x penah? Main terjah je..

Anyway, kakchik kt ne nih? How much? Hehe.. sensitif ngan harga skang nih.. Hee..

tomatokering :) said...

dap nye ! bila kak chik nk belanja nie ! :D

eliyaezlinalias said...

TGIF!!!!

Aku Ibu Muda said...

ohh..sangat suka salmon!

masa preggy dulu bleh kata 3-4 kali seminggu mkn salmon... nak makan hari2 tp takut kopak pulak...hehe

Syima Emi said...

makan kat mana ni kak chikkk... best nye ikan salmon akak.. saya pon sukaaa.. hehehehe :):)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sis..aiskrim tu sedapnyer...

diana said...

suka tengok kakchik pakai baju kurung..
sangat manih la..
hehhe

Maria James said...

meleleh air liur dalam meeting room tengok makanan.. hahahah :D

Mama Zharfan said...

entry ni buat me drooling..adoyais

AngahSayang2314 said...

kak chik sedapnyer terliur angah nie...dah nak balik pun sempat tengok kak chikk nak sikitttt

p/s: tak kisah la yg penting kita sama makan... mesti kuarnyer kan???

E.d.Y said...

kakchik ni asyik makan je, tp badan maintain slim..jeles...:p

tiefazatie said...

wah!!kakchik!!sgt2 best...terliur ifa..hihi

kakchik@ella said...

@Eliyaealinalias .. tahniah kerana menjawab bagi pihak kakchik. give me 5 dik*pap*ambek kau ~ tampo skrin je la. hihi ..

kakchik@ella said...

@Eliyaealinalias .. tahniah kerana menjawab bagi pihak kakchik. give me 5 dik*pap*ambek kau ~ tampo skrin je la. hihi ..

kakchik@ella said...

@bspotgurl & diana .. suma baju kakchik suka 'except' bikini. tak terpakai u. malu!! hihi ..

kakchik@ella said...

@panadol .. it's TGIF .. el da tolong jwbkan tu. jgn lupa updet xtiviti geng gebu gebas ye. mentang2 la akak tak cukup gebu. huhu ..

Shahazrin said...

dah macam jalan-jalan cari makan...

toyolkiut said...

sedapnye..

Woofer Storm said...

betul tu kak,kalo hrp yg baik je..ssh nak dapr coz nabi pun pna buat silap...apatah lagi sy ni..heheee makan makn dan trus makn k,yg pntg hati senang..tapi control pemkann tu...siyesssss

aibaks said...

wa.. tu ribs ke ? cam best plak..

alinac lover said...

ala teringin nak salmon tu.tibe2 ada kt sni.terus nak pitam! hahahha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya sis...

BUNGA said...

jeles saya.. kat sini ikan x fressshh.. x sdp nk mkn...
p/s: kak.. knp akak nmpk sgt ayu dlm gmbr?? berseri2 youuu.. :)

Anonymous said...

style rmbut k.chik msa ni sgttt chantek n sgt mearik ;)))
relli lurve ur hair style here!