Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Ahad kita camni le ..

Pagi Ahad rumah ni selalunya sunyi. Lepas solat Subuh, masing2 pakat tidur. Aku? Memang sah tak boleh tidur dah. So, turun ke dapur bukak almari .. Eh . cabinetlah ... org sekarang mana ada pakai gobok dgn lemari bagai!! Hihi .. tersalah panggil la pulak.

Dalam kepala dok pikir, kalo tunggu depa bangun utk sarapan, hmmmm .. lunch teruih lah jawabnya. So, aku pun terpaksalah merajinkan diri, p skodeng apa ada dlm cabinet. Tgk2 ada sepeket bihun, dlm lemari es ada sayur serba sedikit, udang dan fishbol. Ok la tu, cukup syarat utk berkungfu taichi di dapur pagi-pagi camni.

Maka sarapan pagi Ahad adalah sekeping bihun goreng hasil tangan sendiri. Pas sarapan ayuhlah berehat. Kasi rehat jari jemari yang dah penat berterapi pagi. Rehat sangat lah konon .. kalau dah dasar tak tau dok diam, kul 10 dah masuk dapur balik. Nak tau apa aku masak utk tengahari? Ewah .. ewah .. u ingat u selebriti, org nak tau pasal u? Hihi ..

Lepas sume kerja-kerja domestic dah settle, pukul 2 aku keluar sorang-sorang. This time Mr. bodyguard tak ikut sebab urusan sekolah dia banyak yg dok 'hanging' sana sini. So, as a punishment, tinggai la hang. Cheq p sorang. Babai sayang, Mama Luv U*dah train dia dari kecik lagutu. Everytime nak end a conversation or go anywhere without each other, I Love U mesti penutup kata. Hihi .. *Destinasi?? Kepong, Kuala Lumpur. 

Settled di destinasi pertama, aku drive ke destinasi ke 2. 1 Utama, Petaling Jaya. Sorang-sorang ok. But i dont mind. There are times where we need a privacy, so at times its good to be alone. Apa motif p 1 Utama sedangkan malam Sabtu baru je p situ beli barang dapur? Syhhhhh .. Rahsia. Lgpun other than KLCC, 1 Utama is also my favorite. Hihi ..

Sampai rumah sebelum jam 6 petang. On lappy konon2 nak upload gambar. Sakit jiwa beb. Serius lembab. Impian nak buat n3 bergambar petang ni tinggal impian semata-mata. Hampa .. kecewa. Terpaksa la menaip pjg-pjg camni. Hihi .. This is unfinish story. Later2 i story lagi, u wait wait, OK?? Tunggu ..


17 comments:

diana said...

hari ni memang hari lembab kot kakchik..
kat umah kita pun sama..
dari jam 4 tadi lagi dok ngadap ni..
nak bals jejak kawan2..
tapi tak sampai 10 blog pun kita pi..
kecewa la..

DaddyDian said...

penat2 baca .. unfinish la plak kakchik~ grrrrrr..........

Princess Nur said...

k'chik, nur pun gian nk gi 1 Utama ni.nak shoppin baju scarlet..huhu

sarah-najwan said...

sekali sekala ingin gak jenjalan gtu..meround..membelek..mewindow..

tapi apakan daya..berderet je nk ikut...hahhaaa

xkira kita buat apa..yg penting kita gembira..

Woofer Storm said...

kalo selalu lepak kat klcc or 1 utama ni,ada masa jumpa gak kita kak chik..amin3,nak mnta blnja makan ni..hahaa

sory smlm tak bw,duk baca novel sampai mata lebam...dari semlam tak tdo lagi ni,mlm ni nak tdo awl ckit..ngtuk.hehhee

azzey said...

kakchik@ella: mmg boleh jd superwoman ni kak..:)

Abdul Farique said...

rajin sungguh menulis panjang2 .
sy hari ahad la hari paling bz skali kat tempat keja . bz melepak , keje hotel ahad bos cuti . heee :)

Ellen said...

jauhnya perjalanan tapi luas ler pemandangan kan kak..hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sempoi lah kakcik ni...jd ari 2 ronda sorang2 lah ye...

Mizz Farah said...

kak chik orang johor ke???
tu de sebut 'gobok'..hehehe

Rina said...

kite x pandai jln sorang2..mcm blurrr..

nur said...

wah,, shopping sensorang..

Jemput keALL IN ONE

Maria James said...

u train ur "bodyguard" well.
hahahaha
, oh yeah, waiting for that too :)

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Waa.. Mmg Kakchik suka ber'blog'.. still manage to come out with a story line.. like this *manually.. hihi

Anyway.. nk bg info personal pasal 1utama.. though complex gedabak tuh sentiasa 'parking full'.. i love to go there sebab ade fish n co.. x kisah xpe.. hihi

kakchik@ella said...

@diana, ingatkn tmpt akak je line lembab, tmpt diana juga ye?

@daddydian, cool ok. hihi ..

@princess nur, jom .. jom.

@WooferStorm, hope to c u 1 day. suka novel, kan. blh tukar2 nnti. hihi ..

@azzey .. hihihi ..

@farique .. hotelier ke?

@ellen .. btl tu.

@LadyZul, saya dah biasa camtu. hihi ..

@MizzFarah, mama kakchik yg no. 2 mmg org Johor. hihi ..

@Rina, kalau dr awal dh biasa brteman mmg camtu dik. Manja. Hihi ..

@nur .. dh biasa camtu, no hal lah. hihi ..

@Maria James, wah .. i like yr name. glamer!! must start frm the beginning ya. hihi ..

@Desk of Carlo Santeekee, trlalu cinta la dik. hihi ..

Mama Zharfan said...

terasa kurang umphh bila baca entry tanpa pics :)
yepp..me pun suka my privacy--esp kalau nak pegi shopping kat mana2 --personal girly2 stuff :)

MahaMahu said...

Hari minggu ahad kat rumah update blog huhuhu tu je lah rutin hari minggu..