Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Red Velvet Kek dari Mama Hanis Zalikha

Selepas janji utk bertemu pada hari Rabu, Khamis dan Ahad minggu lepas aku tangguhkan kerana ke'bizi'an tahap melampau, hari ni berjaya jugak jumpa Kak Nani. Itupun jumpa kat rumah dia je. Kalau ikut pelan asal, patutnya we go for minum-minum tapi disebabkan jadual aku tunggang langgang kelam kelibut dgn urusan kawin adikku di Segamat bulan Februari ni maka segala aktiviti bersosial terpaksa aku tangguhkan sampai sume keja settle.  Memang la kendurinya di Segamat tapi barang-barang keperluan byk ditempah di Kuala Lumpur dan Shah Alam. Aku la anak harapan mama utk uruskan barang-barang ni. Nak wat camna, seorang mak tu dalam ramai-ramai anak mesti ada sorang yg dia paling selesa, kan. In in this case, i was the one that mom comfortable with'. Bangganya aku. Eeee .. mengada la kau Ella. Haha ..

Red velvet cake from Kak Nani. Sedapsss sgt.
Ada 1 benda lagi .. apa entah nama dia. Apa kak?
Tak sempat aku snap .. snap gambar. Hihi ..

Aku dengan Kak Nani memang rapat. We went out a few times and visiting each other too. Bkn Kak Nani je, dgn blogger-blogger lain pun aku camtu. Memang karakter semulajadi aku  yg suka berkawan dgn sume org. 

Seriously Kak Nani is a very beautiful woman. Jumpa kat rumah dgn muka tak mekap pun lawa, bila dah lengkap merapikan diri apalah lagi, kan. Kalo kuar dgn dia, sume org pandang-pandang. Bkn pandang aku weih, org pandang dia. Dengan ketinggian dia, dgn personaliti dia yg mementingkan penampilan diri, jgn kata lelaki ..  yg perempuan pun toleh 2 kali. Aku yg simple mimple ni dah mcm bibik dia pulak. Haha ..

Nak tau apa aku buat lagi selain dari jumpa Kak Nani? This is unfinish story. Tunggu episod seterusnya eh. What?? what?? Ko fikir ko Datuk CT org nak tau sgt psl kau? Perasan la ko ella. Haha ..


p/s : Kak Nani, sok-sok ella pulangkan Queen Anne tu kena 'refill' ke?? Pulangkan kosong boleh?? Haha .. sori kak, gurau.

p/s/s : Adik Sara, salam udah akak sampaikan. She still remember u. Swit, kan. Hihi ..




31 comments:

diana said...

KAKCHIK NI MEMANG RAMAI KAWAN KAN??..
ORANG RAMAH DAN MESRA MESTI RAMAI SUKA..
KAN???

Pembawa_Wacana said...

Waah.... Kalau boleh nak jugak jumpe blogger terkenal ni... nak tanye pengalaman..

kakyon said...

lenkali klau jumpa kak nani tu..lawe2 ler kita. boleh kenai2..makcik malu arr..hehe

AiDa AzRyN said...

whoa! kek lagi! 0_0

ferra ferro said...

macam sedap je red velvet cake tu !!! x)

Mama Zharfan said...

berkwn biar sejuta :)
kek tu nampak sgt sedap!! nak cikit :)

Woofer Storm said...

waa,bestnya jumpa blogger ni...memang cun la kak,lagi cun dapt kek..heeheee share2 la ckit kak,

mat pagi^^

N@di@ said...

wahhh minggu nih kak cik makan kek ja ek awwwww terliur nadia nih :)

Cempakamelati said...

Kek tu cantik, pasti sedap.

alinac lover said...

waa kek lgi..terliur nya T__T

kakchik@ella said...

@diana .. nak kwn dgn diana lak bole? hihi ..

AngahSayang2314 said...

wah kak chikk ramai tue kawan2 kak chik kan??? tengok rupa kak chik pun dah telah dah dari dulu akak memang org peramahhh & mesta alam gitu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya sis...jumpa ibu hanis zalikha...bila kita lak nak ketemukan sis...

SYANI said...

Kek tu dari rupa dah nampak sedap!!!

mamawafiq said...

hai kak cik.. terliur tgk kek tu...

Amy Syaquena said...

Wow macam sodap je kak meh la anta sini sikit nak rasa jugak he3...buat muka x malu lak ngeee:)

CiK QiQi said...

jeles3 oke...kak chik...sile tnye pe ptua nk slim melim n comei sntiasa kat kak hani tu.ehehehe.hehehe

::Budak Degil:: said...

fuyoohh..dah bff dah ngn mama hanis ye..bile nak bawak sy jmpe hanis kak, teringin nk ketemu die..hehe..

p/s : cett..kite nk dating pn xkesempatan, asik postpone aje..haha

btw, selamat smpai umah kak?, xsesat lg ye..kalo sesat area s.alm lg, just roger2 je ein..even xkhatam jalan2 area s.alam ni..ahaha

kakchik@ella said...

@kakyon .. teringin nak makan dessert yg oya buat aritu. hihi ..

kakchik@ella said...

@MamaZharfan, kakchik nak kwn berjuta2. sudi tak kwn dgn kakchik? hihi ..

kakchik@ella said...

@ Yg lain-lain, Red velvet cake tu mmg sedap. tak tipu u. hihi ..

kakchik@ella said...

@Purplelicious@eida .. insyaAllah ada jodoh mesti kita jmpa eh.

kakchik@ella said...

@Budakdegil .. thnks sbb jdi GPS brbunyi utk akak. I love u arr dik. hihi ..

Ujang9897 said...

bak mai sikit kek..hehe,

erm..nanti kalo pergi umah model 80an tue..jmpa anak dia yg cute tue kim salam..hehe

kakchik@ella said...

@Ujang9897, Eee .. gatainya Ujang Vespa nih. Hihi ..

Maria James said...

remai kawan sampai clash ngan jadual ni.. kalah dato' siti u..kelllaaass! hahahahaha :P

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Sebut pasal jumpa2 blogger nih.. looking forward for the gathering la Kakchik. X dpt kek tuh pun xpe.. janji dpt kawan. Tp nk jg la kek tuh sket.. hehe..

Ct Arina said...

kakchik sgt frenly. kalau dapat jumpe kakchik mesti best kn? boleh jadi kakak rina. rina xde kakak ^_^

aibaks said...

bagus la kak cik ni.. ramai plak kengkawan..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

klu masuk belog kakcik mesti ada makanan yg melazatkan,...eemm yummy2..

deAnza-wAnda said...

seronok la kak... ade ramai kawan memg best...