Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hari Rabu ~ 12 Januari 2011

My Wednesday~ 12th January 2011 was ... OMG aku penat gila. I have been working non stop from 9am to 7pm. Nasib baik dah breakfast kat rmh. Nasi putih dan telur goreng kicap*mcm tau2 je sampai opis nnti akan busy, hihi* Keluar rumah pukul 8.20 minit seperti biasa. Alahai jalan ... sepanjang minggu ni jalan memang tak menyebelahiku. Traffic was bad, very bad until i have to took the highway. Aku berpusing 360 darjah utk sampai tempat keja, kena bayar toll RM1.90 pulak tu*org lain bayar ari-ari tak kecoh pun .. hihi*

Biasanya aku suka Rabu datang. Tapi Rabu yang ni buat hidupku kelam kabut, aku buat keja mcm tak cukup kaki dan tangan. Nak je aku panggil korang tolong aku time-time camtu. Hihi ... Company registration nak renew, projek baru yg aku jaga paperworknya punya lah banyak, tu belum projek yg tgh ongoing dan dah nak habis lagi, byk Memo aku nak kena issue, karenah SubContractor, S.O. dan Tuan Besar dan macam-macam lagilah. Kdg-kdg kita ni yang penatnya bila melayan karenah orang. Dahlah tu, My Assistant, Kak Senah E.L. pulak ari ni.

Biasanya kalau terlalu stress, i will take a 5 to 10 minit break to BW kat blog kawan-kawan, then sambung balik kerja. But yesterday was bad, i only manage to drop by to a few blog je. Tu pun setakat Touch n Go*bad right*

Almost skip the lunch bcos too busy till another offismate remind me 'Kau kejar apa? Kesihatan jaga dulu beb'. Dia betul, kan. Ketaksuban pada kerja kdg-kdg buatkan kita lupa utk jaga diri sendiri, padahal tu yg no. 1. Tak sehat camna nak keja, kan. Tima kaseh sebb tolong ingatkan aku. Hihi ...

The 2nd session of the day macam tu jugak. Non stop. Sampai lah pukul 7 malam. Even bz, i managed to published my 1st contest bcos the entry has been placed nicely in my Draft box since Sunday, aku dah buat awal2. Kalo time tu baru nak shooting*echewah .. ayat budget power tu .. hihi* baru nak pikir tulis apa, mati la aku. Hihi ...


Just nak bagi friendly reminder to those of you interested to join the Contest. Slogan tidak kurang dari 50 patah perkataan. Tidak kurang ye, means minimum kena 50 patah perkataan. Sapa-sapa yg dah buat atau plan to buat, please remember that. Jgn kurang dari 50 perkataan.  


Other than that, nak bagitau jugak why i want new follower to read and coment at least 10 entry. You baca dulu, if u suka my writing baru Follow, then kalau sudi join the contest. If u dont like my writing it's ok. I still appreciate you datang dan baca. Kalau tak percaya baca sini. Hihi ..


Sblm terlupa, nak wish Thank you kat Ben Ashaari yg sudi highlight this contest kat sini. Juga buat En. Mat yg sudi highlight kan contest tu kat sini. Terkejut kakchik En. Mat, tengok tajuk entry ingatkan nak join contest rupa-rupanya tolong promote. Tengsss En. Mat. Kakchik really appreciatelah. Hihi ..


Lastly, buat my new follower, new frens, this if for you. 

24 comments:

Ati Masrif said...

wah ..panjang n3 pulak today
lepas geram ker...

50 perkataan
panjang tu..cam buat karangan je

ini kena ambik masa
nak buat ..tak sempatlah today..huhu

sarah-najwan said...

mmg seme org bizikan..saya kalu bizi + blik lmbt..mulalah penat yg amat..huhu

xpe..cool n relaks..

azila said...

k.chik...dok pk2 lg ni, layakkah daku utk join?heheh

m A s L i A n A said...

saya cuba nasib mencuba.. link saya da tinggalkan kat entri contest.baru edit.baru perasan min 50.hehee..
nak cite banyak2 tak tau nak describe apa sbb baru follow, tapi 1 j yg sy ska..semua pasal penglaman kak chik dan insyaAllah bole menjadikan pengajaran untuk sy pd masa hadapan.

Mizz Farah said...

huahuahua...camne nak join ni kak chik...risau lak rse..hee :)

AngahSayang2314 said...

yuppp angah pun tengah buzy sekarang nie kak chik..

ari tue akak bagi sms tak sempat buka sebab sibuk si kecik demam panas.. pasal weekend nie angah tak dapat joint la kak kena gi umah mak maap yer......

nak jumpa akak ramah mesra tapiiiii tak ada rezeki lagi kotttt

munna said...

biasalah kak chik dah kerja kita kan... tapi kesihatan memang mau sentiasa kena jaga...

tgh seru idea mari utk slogan kak chik tapi tak mboh gak dtg idea lagi...

alinac lover said...

yong nak join juga nnti..nak karang ayat bgus punya

hehe

azzey said...

kakachik@ella: ada yg tlg promote dh kira bagus tu kak...:)

E.d.Y said...

dah follow dan rasanya dah komen lebih dari 10..sedang bertungkus lumut study entry2 lama untuk buat slogan tu...

apa2pun...kesihatan kene jaga yer...jgn asyik busy dgn keje jer..:)

Gayahspears said...

ade yg tlg pomot okay la..huhu

toyolkiut said...

wah..
kakchik tensen keje ari ni ye..
hehe..
orang penting dlm kompeni, camtu la..
huhu..
br nk cr idea nk tulis slogan ni..

hamzah ian said...

nak join tp malu.. hehe

diana said...

kesian kakchik..
nak buat cemana dah namanye pun kerja..
EH!sebelum terlupa ..saya dah tukar slogan..
heheh..

-telordibasuh- said...

hehe...hmm telor time spm fail la karangan hahhaa

N@di@ said...

makan nasi telur ngan kicap mang sedap tambh lagi nasi lak tuh heheheh

betol lah cakp akak tuh keshtan perlu jaga jugak....

nadia tahu contest akak dari bag mat gebu :)

Shahazrin said...

patut la...bz eik..sian akak, nak shah tolong..

AngahSayang2314 said...

lepas nie berkambang pesat la kak blog akak nieeeeeee yeee haaaaaaa

p/s:opppsss terlupa angah dah jointt

Peri PiA said...

phew2...idea2

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tengah mencari idea nie..nak join contest sis nie...

Ujang9897 said...

owh tidak kurang..igt kurang..ok2..edit

Maria James said...

u have a hectic life.
be smart to manage ur quality time.
health is very important.
agree with ur officemate.
btw, u have great supporters in blogging world, ben ashaari n en mat. congrats :)
wish u all the good life. Amin.

Mama Zharfan said...

me tgh dok pulun baca entry kat blog u ni--and honestly, i like ur style :)

Pembawa_Wacana said...

tgh pikir ayat...hmmmm