Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kita raikan dengan makanan ....

Setuju atau tidak kalau aku katakan yg kita raikan kehidupan dengan makanan? Kita raikan setiap peristiwa dalam hidup kita dengan makan-makan. Masa sambut harijadi, bisnes talk, hari perayaan atau meraikan sesuatu kejayaan. Sumenya akan diraikan di meja makan. Pernah dgr tak org ckp 'Celebrate Life with Food'? Rasanya pernah terbaca tag ni in one of the blog tapi blog sapa ye ?? Lupa sudah. Nampak sgt aku dah tua. Hihi ..

Breakfast with very important person in my life.
I cant take the half boil egg. Donno y. Hihi ..


ABC for lunch? Too much calorie. But once a while, ok la .. 

Assam Laksa. Oily la.
Mak aku buat laksa tak tumis pun. Lain org lain cara kot?

Curry Mee - Not mine. Aku paling tak suka makan Mee Kari. 

Lunch at home on 31/12 - Ikan keli goreng berlada, Ayam madu, 
Pergedil Kentang  & Sambal Belacan
Jus Timun+Lemon, Dessert Red Velvet Cupcake & Choc muffin

Lunch on 02/01/2011
Tomyam ayam, Tempe + Peria Goreng & Telur Dadar
Jus Carrot + Sunquick. Sedap!!


Yg ni bkn makanan ye kwn2.
Ini Chef utk lunch pada 2 gmbr terakhir tu. Hihi ..

Yg ni pulak tukang buat jus for the lunch.
Susah ye Aiman perah lemon? Hihi ..

Aiman is a very nice boy. He will help me to blend the fruit, knowing that mama dia ni suka sgt minum Fruit juice tapi tak reti blender buah*malunya* Kdg2 sambil mamanya masak dia tolong mop lantai. Wat to do .. dah dia sorang, nak harap sapa lagi? Hihi ...

Dont feel bad Aiman. All experience gained now will make u a better person in the future. Trust me.




27 comments:

Ummi Izzah said...

ya tuhan...
kuatkanlah imanku!
kak chikkkk............
org pose lah..! hehhehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam kakchik...peria goreng resipe CMG ke ?sedapnyer...chef baju pink tu mmg cun.hehe.

CIK TOM said...

siapa bf cik tom??aiman ker??hik3...comel je akak ni...huhu..

untung la akak..dpt anak yg boleh jd kawan cam aiman...

Aku Ibu Muda said...

sedap2 nya makanannn..huhu

eh ada ke orang buat laksa asam-tumis? hurm..tak penah nengok lg stakat ni :)

azila said...

wah..ni naik semangat zla utk tros memasak ni k.chik.sedap2 sumanya..

munna said...

rajin betul anak bujang sorang ni... untung kak chik... pandai akak masak ...nampak sedap

Izan Ishak said...

bestnya kakchik...aiman pandai buat fruit juice tu. lepas ni izan nak ajar anak2 izan cam kakchik ajar aiman kat dapur jugaklah...
ummi takde kawan pompuan kat umah ni~

Zefa NorAsmara said...

Salam kak chik.. sedapnya semua2tu.. bertuah kakchik ada anak bujang yang rajin.. harap2 anak2ku rajin juga besar nanti.. huhuhu..

aibaks said...

rajin dapat aiman yang leh watkan jus buah.. hehe..

semalam baru makan laksa.. tapi lupa nak snap pic n share ngan semua.. mmg best..

alinac lover said...

bagus nyer aiman

nice boy

Amy Syaquena said...

ok asam laksa fav ku..terliur nie kak..

Ati Masrif said...

ati perasan part decorating foods ni
mmg ella expert ye..very nice!

tea with lemon tu mengancam!!

awet mudalah mama dia tu..cam adik je

::Budak Degil:: said...

abc tu tgk pon tau msti sedap giler..huhu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

meleleh tngk laksa tu...adus...
bagus la aiman..tlg2 mama ye.. ank yg baik n kiut lo....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

lunch for 31/12 & 2/1 tu ada lg tak...lapo la tngk....

misza said...

abc tu sedap banget...

diana said...

cukup tak suka makan laksa yang kuah dia merah berminyak dan ada rasa manis2..kita buat laksa tak de lak sampai jadi kaler tu dan berminyak2..
lebih suka laksa kedah..laksa penang langsung tak boleh terima.rasanye pelik.

kakyon said...

petang2 tengok gambar masakan ella..terus lapar. bak semangkok untuk akak..hehe

alexa yussida said...

aiman tak kesahhh~

azzey said...

kakachik2ella: chef of the day yang vogue the vass....he3...

mr.curly said...

wahhhh..ado ikan keli..musuh den tuuu..hehe

alyaaboolat said...

pandai eh kakcik msk..sedap je tgk sume tuh,,,bile nak msk utk kami?hehe

Fathiah Rosdi said...

nk request ni..
wat la entry sal resipi jnis sntapan yg kak chik msk kt uma..
sdp nyer....

m A s L i A n A said...

buat saya lapar je

E.d.Y said...

menggoda sanubari betul la..huhu

ummi_khalish said...

saje je tau mama angkat khalish ni..buat ummi khalish terliur...huhu....

Nana said...

sangat pelik laksa bole oily
mana da orang buat laksa tumis??
pelik betul...
laksa campak2 je bahan dia dalam periuk xyah nk tumis2..