Saturday, October 23, 2010

Identiti aku dah makin hilang ke?

During blogwalking, i notice most of the blog sekarang busy dengan entry 'Mencari identiti blogger yang hilang'. Aku sebenarnya tak rajin layan tag. Tapi disebabkan tag ni lain dari yg lain, sebab tag ni bisa membuat aku melihat ke dalam diri sendiri or mengajak kita mengintai identiti kita yg dikatakan semakin hilang (aku tak hilang pun .. hehe), or muhasabah diri .. maka aku sahut cabaran ini. Tagged by my beloved 19th years old blogger sister dan utk merapatkan silaturrahim antara kita, marilah kita menjawab tag ini bersama-sama. Chewah .. ayat skema habis. Hehe ..

The rules :-

Once you have been tagged, you are supposed to write a note

with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you.


Sebelum mula, mari la berikar untuk mebuat tag ini seikhlas-ikhlasnya. tiada unsur penipuan, pura-pura, control cun, control bagus dn lain-lain perkataan yg sewaktu dgnnya.
  1. Anak ke 4 dari 11 org adik beradik. Nak tau ? Baca di sini
  2. Was born in Hospital Leela Ratos, KL on 3.7.73. My lucky no. okay. I'm 37 years old. C .. told u kan. 3 and 7 is my lucky no. Hehe .. 
  3. Married with 1 son. He is 14 years old. Nak tgk dia? Baca kat sini eh.
  4. Aku penyayang. Kalo tak caya baca sini. At the same time aku garang. 
  5. Addicted to bau-bauan yg wangi-wangi. Tgk sini kalo tak caya. Rmh pun aku wangi kan. Hehe ..
  6. I'm very concern and sensitif about things around me. Tengok budak sekolah jalan kaki sorang-sorang pun aku tersentuh. I will pray for him. Mudah-mudahan perjalanan dia dirahmati dan dia selamat tiba ke destinasi. Amin.
  7. My kindness is my weakness. It's difficult to say 'NO' to a request. Kdg-kdg people take advantage. Mentang-mentang aku baik. Hehe .. Pernah kecewa sbb yg ditolong tak menolong saat aku memerlukan. Mula-mula terluka .. akhirnya Redha. Tuhan ada.
  8. Sentiasa mnjaga penampilan even i hate make ups. Masa kecik dulu mama mesti belikan baju aku lain dari Kak Yang dan Adik. If both of them blue, mine red.
  9. Teguh. My 'piling' is very strong. U can ask me to do so and so .. by the end of the day it's my decision. U cant force me. I hardly follow wat u do, but people follow me .. YES!! Happened many-many times okay ..
  10. Suka berkawan. I will try to make u comfortable when we are together. I studied Public Relations ok. Hehe ..
  11. Tak suka bergaduh tapi akan bertindak jika dipijak. No way u can do that to me.
  12. Cuba utk ikhlas seikhlasnya. Kalo kita harapkan ganjaran, mesti kecewa. I learned from the past. Ye, aku cepat serik.
  13. Tak suka susahkan org, cuba buat sendiri selagi terdaya. Harapkan org kita yg terluka. I berdikari okay. Was trained to make my own decision since i left my high school.
  14. Tak tau duduk diam. Hyperactive. Masuk hospital 2 kali tahun 2006 cos too active. Doktor suruh aku cool down. Physically and mentally. Over aku, kan? Hehe ..
  15. Start aerobic more than 10 years ago.
  16. Tak suka dimanjakan. Hate to see girls yg mahu boifren bukak kan pintu keta. Mengadalah.Let the boys do something harder lah. 
  17. Kaki shopping!! I can spend 'thousandssss ' in a day. Haih!! bila la nak berubah. Hehe ..
  18. I'm a brand loyalty person. Pengguna tegar SKII since 4 yrs ago. Mkn B young since 8 years ago. Stick to Nokia. Sunquick brand, Naturel cooking oil and many-many more.
  19. I enjoy talking to people in all ages. I'm very talkative. Bet you, we will jump from one topic to another. Test me. Hehe ..
  20. Kalo terlalu marah, aku diam. Kalo terasa, berhari-hari lamanya. I know it's bad. Tapi alahai .. susahnya nak berubah. Aku manusia biasa, kan.
  21. Aku suka makan. Berat bdn mcm yo-yo. Jap-jap 48. Jap-jap 50. But my BMI normal. So nothing to worry la, kan.
  22. Tak kedekut.
  23. Tak suka berhutang. Kalau nak apa-apa, jgn hutang. Save your money and get it. U will appreciate it more. It's your effort, right.
  24. Sometimes 'moody'. Dtg bulan kot?? Hehe ..
  25. I hate hypocrite people. Benci org yg bermuka-muka. Munafik!! Get away from me please .. i hate u.
I wrote a lot about me in this blog. Byk weih. Search 'Lagi-lagi Tentang aku' .. 3773 .. Sedikit Tentang Aku .. Sorry, i cannot link u. I donno wat's wrong. Aku tak leh click the 'save button', tak leh nak open previous n3 and copy link address while typing this. Siot tul la. Happened many-many times la. Benci ..

Tagged 25 person?? Tak nak la. Tu namanya pilih kasih. Mcmana nak pilih .. kan aku syg korang semua ... Diana suka senyum, Yong@Alina the beautician, Kuman yg bkn virus, Fifiey yg jauh di Jakarta, Azzey, Zila the swit seventeen, Lydia di Doha, Najeeb the handsome boy, Kapten Juliet yg manis, B.r.u.t.a.l.s.o.l.o. yg brutal, Theblabber the merepek boy (akak tau ko blm tentu berani .. hehe ..) Bunga dan Coklat di UK and all my lovely readers. I want to know more about u. Tak salahkan mendekatkan diri dgn cara ni. Aku bkn nak buat apa pun. Nak wat menantu?? Ish .. jauh lagi tu. Takat buat adik or abg angkat boleh la. Itu pun belum tentu  aku nak angkat mengangkat korang. Ha3  ..

So, ada berani sahut cabaran ni?? 



12 comments:

ardinihumaira said...

InsyaAllah dni cuba buat tag ni :D

diana said...

terima kasih..
heheh,..
saye dah dapat..
tapi rase nak buat lagi..
hahahha...
rajin kan??

azzey said...

kakchik@ella: ada sikit berani nih! anyway tq for this.....friendship forever

Tomato Gurl's Life said...

ciktom dah pernah buat la kak ella...hihi..kat entry ni kalau nak tengok :)

http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/10/pleasa-jangan-tag-saya-lagi.html

Sidratul Muntaha said...

ehhh..
lama dah tak dapat tag
pastu,nak balas komen pun tak daya..
rajin BW dgn komen blog org jer..
blog pun blog manay puas jer..
malas nak kejar nuff
semput!

Nur Azila Ismail said...

tq kak :)
i will do it a.s.a.p :)

theblabber. said...

=p

inshaAllah, kak!!

:~:Budak Degil :~: said...

akak...link ein 2 salah la...
cek betol2..hehehe...

thx kak!..n now i know more bout u...
kite same,anak yang ke-4..^_^

[n a j e e b] said...

(wahh..terharu....hensem kah aku..hihii)
akak..nanti kita post en3 25-indentitiku yer...hari ni x sempat sbb nak gerak ke sungai petani, kedah...occay~

kakchik@ella said...

theblabber & najeeb ..

cepat-cepat. kita nak berkenalan nih. Ha3 ..

N@di@ said...

bila baca nih lagi nak klik n3 n3 lain n baca rasa nk kenal akak ngn rapat lagi lah

cikpuanhady said...

memang menarik tag ni.. dan memang best bila baca..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire